Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně se to nevyplatilo…
Psal si s jinou, jak se mu stýská, že na ní myslí atd, ona jemu miláčku a tak… odpustila jsem mu to, s tím, že jsem pevně doufala, že to bylo jen nevinný psaní( a doufám, že nic víc) a s tím, že přestane…a včera jsem mu na to přišla znova s tou samou ženskou
Asi jsem byla dost naivní…
Ahoj holky, psala jsem sem před časem. Je to už rok co mě manžel podvedl a já se v tom plácám dodnes. Snažila jsem se udělat tlustou čáru, jenže to prostě nejde. Ani tak nemyslím na to, co bylo, spíš mu nedokážu věřit a tím pádem z něj dělám chronického nevěrníka, což on není, ale já jsem bohužel alergická na všechny ženské co se kolem něj mihnou. Je to pro mě začarovaný kruh, z kterého nevím jak ven. V práci pracuje jak s chlapama, tak i se ženskýma. Vím že i kdyby byl obklopený jen chlapama, tak pokud mě bude chtít podvést, tak to udělá.
Trápím se a strašně žárlím na všechny ženské, co s nim přijdou do styku. Přitom se manželovi líbím, celých 10 let co jsme spolu mi říká, že jsem krásná, po dvou dětech vypadám pořád stejně. Jenže bohužel je to všechno ve mě, nedokážu mu důvěřovat. Trápím sebe, jeho. Kdybychom neměli děti odešla bych, ale nechci ničit rodinu. Mám rozbít rodinu kvůli jednomu „oblbnutí“ když se s tím stále nemůžu nějak srovnat? Vím že psycholog by mohl pomoct, ale dle mě jen na krátkou dobu. Mám pocit, že už to ve mě prostě zůstane. Jak z toho ven?
Zkus psychologa nebo partnerskou poradnu…
Ženský, to máte z toho, že tu nevěru tak řešíte. Každej chlap dokáže být nevěrnej, někdo víc, někdo míň, někdo má příležitosti, někdo nemá, někoho sex nebaví. Ale chlapi jsou naprogramovaní k tomu šířit svoji genetickou informaci a jenom morální zábrany jim brání v tom, aby to nedělali. Nedostatek příležitostí nebo žárlivá partnerka je v tom může přibrzdit, ale nikdy v tom nezabrání (někdy spíš naopak).
Takže - probrat s ním, pokud nepomůže probrat s psychologem, zapomenout, neřešit.
@Milenec píše:
Zkus psychologa nebo partnerskou poradnu…Ženský, to máte z toho, že tu nevěru tak řešíte. Každej chlap dokáže být nevěrnej, někdo víc, někdo míň, někdo má příležitosti, někdo nemá, někoho sex nebaví. Ale chlapi jsou naprogramovaní k tomu šířit svoji genetickou informaci a jenom morální zábrany jim brání v tom, aby to nedělali. Nedostatek příležitostí nebo žárlivá partnerka je v tom může přibrzdit, ale nikdy v tom nezabrání (někdy spíš naopak).
No jasně, zase slovo chlapa. Vy si to umíte tak krásně obhájit!!! Ale jakmile je nevěrná ženská, tak je to špatně že?
Zakladatelko neporadím, ale já se svou povahou a zkušenostmi bych taky nevěru neodpustila, ať si chlapi říkají co chtějí. ![]()
@Milenec píše:
Zkus psychologa nebo partnerskou poradnu…Ženský, to máte z toho, že tu nevěru tak řešíte. Každej chlap dokáže být nevěrnej, někdo víc, někdo míň, někdo má příležitosti, někdo nemá, někoho sex nebaví. Ale chlapi jsou naprogramovaní k tomu šířit svoji genetickou informaci a jenom morální zábrany jim brání v tom, aby to nedělali. Nedostatek příležitostí nebo žárlivá partnerka je v tom může přibrzdit, ale nikdy v tom nezabrání (někdy spíš naopak).
Takže - probrat s ním, pokud nepomůže probrat s psychologem, zapomenout, neřešit.
Jak jinak, vy za to vlastně vůbec nemůžete! ![]()
Upřímně já bych vztah s dětma kvůli jedný nevěře nerozbíjela. Ale podmínka by byla, že nevěra byla opravdu pouze jedna a vztah jinak funguje. A pokud bych se nemohla srovnat s tím, že mi chlap zahnul, tak bych mu to vrátila. Samozřejmě tak, aby se to nedozvěděl, ale tahle tvoje pozice raněný laně ti v ničem nepřidá.
@K-a-č-i-k píše:
Jak jinak, vy za to vlastně vůbec nemůžete!
Možná by to chtělo nejdřív se trochu zamyslet nad psaným textem a až pak se rozčilovat. Možná by bylo dobré kdyby Anonymka napsala, o co šlo (jestli se někde vyspal na večírku s kolegyní z práce nebo jestli měl rok paralelní vztah někde jinde). Nevěra je široký pojem…
Šlo o „vztah“ který trval měsíc, kdy se viděli údajně čtyřikrát. Je to naše společná známá, impuls přišel od ní, to mi přiznala ona i on. On to nevyhledával. Potřebovala si vylít srdíčko ze svého nešťastného manželství, co údajně udělala nejen s mým manželem. Prostě mu zblbla hlavu a on na chvíli přestal rozumně uvažovat. Po tom co to prasklo, byl tomu okamžitě konec a on postupem času začínal zjišťovat co je ona vůbec zač a dodnes sám sebe nesnáší, že se nechal takhle oblbnout touto osobou, která ho jen využila.
Já už po tom roce nemyslím na to co bylo, spíš mám strach z budoucnosti, kdy mu bohužel už nedokážu důvěřovat. To je můj největší problém.
@Anonymní píše: Šlo o „vztah“ který trval měsíc, kdy se viděli údajně čtyřikrát. Je to naše společná známá, impuls přišel od ní, to mi přiznala ona i on. On to nevyhledával. Potřebovala si vylít srdíčko ze svého nešťastného manželství, co údajně udělala nejen s mým manželem. Prostě mu zblbla hlavu a on na chvíli přestal rozumně uvažovat. Po tom co to prasklo, byl tomu okamžitě konec a on postupem času začínal zjišťovat co je ona vůbec zač a dodnes sám sebe nesnáší, že se nechal takhle oblbnout touto osobou, která ho jen využila.Já už po tom roce nemyslím na to co bylo, spíš mám strach z budoucnosti, kdy mu bohužel už nedokážu důvěřovat. To je můj největší problém.
A při tom vylívání srdíčka spolu skončili i v posteli?
O to jí právě šlo, využila toho, že on je takový dobrák, vypadá jako snadná „kořist“, protože by se rozdal pro druhé. Možná sehrálo roli i to, že jsem jeho druhá ženská v životě celkově, nemá zkušenosti se ženami, nikdy nikoho nelovil, neužíval si. Také třeba manželský stereotyp tomu přispěl, nevím. Možná to byla souhra všech těhle okolností a pak se to prostě stalo.
@Anonymní píše:
O to jí právě šlo, využila toho, že on je takový dobrák, vypadá jako snadná „kořist“, protože by se rozdal pro druhé. Možná sehrálo roli i to, že jsem jeho druhá ženská v životě celkově, nemá zkušenosti se ženami, nikdy nikoho nelovil, neužíval si. Také třeba manželský stereotyp tomu přispěl, nevím. Možná to byla souhra všech těhle okolností a pak se to prostě stalo.
Myslím, že sis sama hezky odpověděla. Pokud je to obecně dobrák a chtěl ji prostě utěšit (a trochu to přehnal, pravda), nemyslím si, že by to opakoval. Zvlášť pokud to není typ lovce. Miluje Tě a myslím že sám sebe vytrestal nejvíc…
Zakladatelko vůbec se ti nedivím že důvěra je pryč. Já bych milé známé asi zakroutila krkem, zvlasť když si dovolí zblbnout tátu od rodiny. Nevím jak to bereš ty, ale mě kdyby tohle udělal můj chlap (jakože můj exmanžel mi něco podobnýho udělal) tak má tak rychle sbalený kufry, že by se nestačil divit. Mozek v kalhotách žádnýho chlapa neomlouvá.
@Milenec píše:
Možná by to chtělo nejdřív se trochu zamyslet nad psaným textem a až pak se rozčilovat. Možná by bylo dobré kdyby Anonymka napsala, o co šlo (jestli se někde vyspal na večírku s kolegyní z práce nebo jestli měl rok paralelní vztah někde jinde). Nevěra je široký pojem…
Zamýšlet se nepotřebuji, rozčilovat se nerozčiluji, tohle "
" mi prostě k téhle otřepané alibistické frázi přišlo vhodné.
Ano samečkové mají potřebu rozsévat geny, tudíž by si samičky měly vybírat nejlepšího a nestatnějšího samce a okamžitě vás, milí rozsévači, vyměnit za lepšího, který se mihne kolem, že? A vlastně bychom si mohly takhle vysvětlit ženskou nevěru
/nadsázka/
Myslím, že jako „lidi“ jsme trošičku výš, než tohle primitivní chování. Každý má nést odpovědnost za svoje chyby, a to i chlap.
Nechat se oblbnout, pošlapat důvěru někoho, koho milujeme /resp. kdo miluje nás/…tohle je v mých očí hloupost, nebo výpadek. Samozřejmě tím netvrdím, že se to nikomu nemůže stát. Stát se to může s největší pravděpodobností každému.
Jinak se o tom dál nepotřebuji dohadovat, je jasné, že někomu tahle „rozsévačská teorie“ jako vysvětlení stačí /povětšinou to budou muži/. Mě tedy ne. Cítila bych se stejně jako zakladatelka, těžko bych pak už hledala v tom vztahu důvěru…
Děkuju, určitě se ozvu