Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když jsem byla mladší,neměla jsem nevěru tak razantní názor jako teď…ale v partnerství,manželství,kde je navíc už i dítě,bych nevěru rozhodně netolerovala.A tvrdím,že chlapi,kteří dokážou být věrní klidně i celý život,100% existují.
Zrovna jsem byla na jedné akci, kde bylo hodně chlapů kolem 40, většina ženatých, s dětmi nebo s partnerkama a každý to tam zkoušel na nějakou holku. Nemyslím si, že by to bylo pro to, že jsou doma nespokojený, prostě jen mají příležitost tak to zkusí, ale rozhodně by to brali jako jednorázovou akci a v poklidu se vrátili domů ke svým stálým partnerkám a věřím, že by si to nechali pro sebe. Já pracuju skoro se samými chlapi, takže mě iluze o tom, jak jsou si všichni lidi věrný dávno opustila. Jen si myslím, že se to nemá dozvědět ten protějšek, protože proč někomu ubližovat, když to nic neznamená.
Tomu mýmu říkám, když se bude k něčemu schylovat, hlavně ať se vrátí zdravej a bezdětnej ![]()
Mému kolegovi nevěra zachránila manželství. Samozřejmě ale oba museli pracovat na odstranění příčiny, proč k té nevěře došlo.
Pokud by šlo o nějakou chronickou aktivitu, tam bych se s ním neměla o čem bavit ![]()
Mozna existuji ale je to asi hodne ojedinele.. ja mam hrozne hodnyho pritele kterymu muzu verit, ale myslim si ze jednou se ucite neudrzi a stane se to. Nemyslim si ze by me podvadel s kazdou ale az bude jednou nekde kde se naskytne prlezitost a on bude vedet ze se to nemam jak dozvedet, myslim si ze to udela..
Já jsem vždycky říkala, že bych nevěru neodpustila… Dle mého je nevěra a nevěra.. Pokud jde o sex na jednu noc, nejsou mezitím city atd… tak by se to ještě dalo..
Pokud je to vztah, kdy partner/manžel dochází za milenkou pravidelně, lže a hraje divadýlka na obě strany delší dobu to je pak těžší…
Zažila jsem druhou variantu a i když jsem s chlapem zůstala pořád to mezi námi visí jako strašák ![]()
Je fakt, že dokud se ti to nestane, nikdy nevíš jak na to budeš reagovat v dané chvíli ![]()
Nemohla bych to tolerovat. A na tom se s manželem shodnem. Jemu ex zahýbala a sám říká, že tlustá čára se udělat nedá. Myslím, že by mi nezahnul protože utajit se to nedá alespoň ne na vždy a on ví, že bych odešla i se synem.
co člověk,to názor.
Podle zkušenosti vím,že myslet si můžeme cokoliv,ale skutečnost je pak jiná…
Tolik lidí si myslí,že by IHNED po zjištění nevěry odešli a nepřekousli by to apod. Ale většinou je to tak,že když to člověk zažije na vlastní kůži,tak jsou všechny zásadové a tvrdé názory pryč.
Ať už je ta nevěra jednorázová nebo dlohodobá,tak je tam ještě spousta dalších okolností co rozhodujou o tom jak dál.
Máte děti?Ukončil nevěru okamžitě po jejím provalení?Chce být vlastně s vámi nebo s ní?Bere to jako banalitu nebo je mu to líto?A hlavně…Milujete ho i tak?
Pokud si ti dva o všem promluví,vše si vyříkají a rozhodnou se zkusit to znovu je taky důležité už o tom NIKDY NEMLUVIT-maximálně jen okrajově..
Moje zkušenost?
NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY
![]()
Já bych se s tím asi neuměla smířit…dělám pro manžela první poslední a nevěra to je věc kterou bych nikdy neuměla odpustit natož na ni zapomenout…podvede jednou podvede i podruhý…
Myslím si že by mi nevěrný nebyl - není ten typ, nemá důvod, jiný ženský ho nezajímají. Už jsme si ale o tom i povídali a řekla jsem mu že to chci vědět - to že by mi byl nevěrný bych skousla ale to že mě obelhává to by mi vadilo daleko víc. I on by mi nevěru odpustit - kdyby se jednalo jen o úlet, ale čert ví jak by to bylo kdyby ta situace doopravdy nastala. Říkat si můžeme co chceme ale člověk nikdy dopředu neví jak zareaguje.
Já nedokázala
,ten pocit beznaděje,litosti selhání…nesnesla bych,kdybych se dověděla že ruce co mě hladí a co miluji hladily jinou
.Zásadně vím,že bych se s tím nesmířila,možná bych ve vztahu zůstala kvůli dětem,pokud by sekal latinu,byl úžasný a uvědomil si chybu a jako táta by stále skvělý jako teď…ale nikdy bych nezapoměla,nevěřila bych mu a nevím,jestli by to vztah ustál.Jsem urejpaný člověk......možná ve 4O bych měla jiný názor
.
zranil by mě člověk,kterýmu věřím…to bolí nejvíc.
Nevím, asi by hodně záleželo na tom prčo by byl nevěrněj, nebo proč já, odpustila bych asi ale jen jednou.. a nemohli by tam být city , ovšem netvrdím že chlapy jsou věrný a můj měl jisto jistě choutky i na jiné masíčko než to moje ale asi hodně záleží na povaze člověka ![]()
než jsem se dala dohromady s manželem, bývala jsem nevěrná a k takovým věcem dost tolerantní pokud jsem ten záletník byla já ![]()
ted vím co mám a nemám na to ani pomyšlení, manžel je dost radikální co se nevěry týče a podobnou věc by mi neodpustil, a já ač by mi to rvalo srdce taky ne…určitě bych nezapoměla a s tím bych neuměla žít
I já si nevěrou prošla,jak z mé strany,tak z manžela strany. Nevím,zkoušeli sme vztah udržet hlavně kuli dětem,ale po 5 letech se k tomu přidali další věci,které sme ani jeden nepřekousli a raději vztah ukončili. Nyní jsem si 100% jistá že bych svého přítele nepodvedla,sem sním teprve 2 roky,ale na žádného jiného chlapa nemám ani pomyšlení a jsem si jistá že ani on nemá pomyšlení na jinou ![]()
Rozhodně ale vím jedno,pokud by mě podvedl,vztah bych ukončila,nesmířila bych se s tím,nedokázala bych ho pustit ani do postele,jsem moc žárlivá,a hlavně zvědavá,takže bych se pořád dokola vyptávala jaká byla a v čem lepší jak já atd,takže bych se sama vyřídila úplně.
Takže já a nevěra už kamarádky nejsme ![]()
Tak co oci nevidi,to srdce nobolli
Ja narovinu rekla,chlapovi,ze pokud nekde ulitne,at mi to laskave nerika a necha si to pro sebe.Ale samozrejme pocitam s tim,ze jednou ulitne kazdej,ale pokud by to bylo na dennim poradku,tak to bych uz nesnesla.