Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když jsem byla mladší, říkala jsem si „CO UŽ, jsem mladá co se dá od mladé očekávat, to samé jsem očekávala od partnera.“ Později však jsem se zamilovala a s dnes už EX přítelem vydržela 2 roky (žádná závratná doba, ale na to že mi bylo 15 když jsme spolu začali myslím že docela slušný)
, avšak náš vztah ztroskotal právě na tom že jsem dostala parůžky.
Nyní už se mají věci tak, že pokud by se přítel rozhodl mi být nevěrný náš vztah by nabral rychlé obrátky, sbalila bych mu těch jeho pár švestek a řekla JDI!
Od té doby jsem na toto dosti háklivá, sama o sobě vím že bych nedovedla podvést, pro mě nevěra prostě znamená že osoba semnou nechce už být. Jednoduchý ale výstižný.
Asi před 7 lety jsem zjistila, že moji nejlepší kamarádku podvedl přítel. Byl to nějaký úlet se servírkou po prohýřené noci v baru. Nic jsem jí tehdy neřekla a nelituju toho. Doteď jsem se o žádné jíné jeho nevěře nedozvědela, tak věřím, že to bylo jednou. Dnes jsou manželé a jsem ráda že jsem jim to tehdy „já“ nezkazila. Myslím, že by se to obrátilo proti mě. Každý může uklouznout.
Ale nesnáším dlouhodobou nevěru, takové ty románky a soustavné lhaní a podvádění. To bych asi práskla! I když si nedokážu dost dobře představit jak bych to udělala. ![]()
Jak to mám já:
Nevěra č.1)
Klasická jednorázovka = úlet na jednu noc…se dá odpustit. Asi bych si ale na manželovi naštípala pár polínek a rozhodně bych si dala jako podmínku pro přijetí zpět, že já ho „naoplátku“ můžu během 3měsíců taky jednou podvést. Nebude se na to ptát, nebude po ničem párat, nebude ho to zajímat. A bylo by čistě jen na mě jestli to udělám nebo ne. Prostě jen aby zakusil ten pocit! Proto aby prožíval krušné 3 měsíce a aby ho to hlodalo a pochopil jaké to je.
Nevěra č.2)
Jednorázovky každou chvíli = rozvod! Nenechám ze sebe dělat krá*u!
Nevěra č.3)
Milenecký vztah s city = rozvod! Ani by to asi nebyl rozvod jen z mé strany, pokud se zamiluje jinde a chce být s novou láskou - manželství dál nemá smysl.
Nevěra č.4)
Milenecký vztah s nestálými city = ? To je tak když si po prasknutí mileneckého vztahu muž uvědomí, že chce manželku. Že ji miluje a s milenkou hodlá skoncovat… Nejzvláštnější nevěra. Tady si nejsem jistá jak bych jednala. Strašně, dokonce zásadně záleží na okolnostech!
Vyvstává tu spoustu otázek: Stojí to za to? Budu mu zase věřit? Neudělá to znovu? Opravdu se s ní přestane vídat? Neklesne v mé mysli až na dno? Jsou v nějakém vztahu děti? Ať už moje nebo jeho s milenkou?
Zásadní bude rozhodně pocit důvěry… dá se získat zpět?
@Cmochy píše:
Jak to mám já:
Nevěra č.1)
Klasická jednorázovka = úlet na jednu noc…se dá odpustit. Asi bych si ale na manželovi naštípala pár polínek a rozhodně bych si dala jako podmínku pro přijetí zpět, že já ho „naoplátku“ můžu během 3měsíců taky jednou podvést. Nebude se na to ptát, nebude po ničem párat, nebude ho to zajímat. A bylo by čistě jen na mě jestli to udělám nebo ne. Prostě jen aby zakusil ten pocit! Proto aby prožíval krušné 3 měsíce a aby ho to hlodalo a pochopil jaké to je.Nevěra č.2)
Jednorázovky každou chvíli = rozvod! Nenechám ze sebe dělat krá*u!Nevěra č.3)
Nevěra č.4)
Milenecký vztah s city = rozvod! Ani by to asi nebyl rozvod jen z mé strany, pokud se zamiluje jinde a chce být s novou láskou - manželství dál nemá smysl.
Milenecký vztah s nestálými city = ? To je tak když si po prasknutí mileneckého vztahu muž uvědomí, že chce manželku. Že ji miluje a s milenkou hodlá skoncovat… Nejzvláštnější nevěra. Tady si nejsem jistá jak bych jednala. Strašně, dokonce zásadně záleží na okolnostech!
Vyvstává tu spoustu otázek: Stojí to za to? Budu mu zase věřit? Neudělá to znovu? Opravdu se s ní přestane vídat? Neklesne v mé mysli až na dno? Jsou v nějakém vztahu děti? Ať už moje nebo jeho s milenkou?
@Cmochy
Já jsem asi nejblíž té čtverce, ale každopádně to bylo hooooooodně zamotaný, mnohem zamotanější, než ty naznačuješ. Spíš by to pro mě chtělo ještě extra kategorii. Naštěstí to neprasklo.
Ještě moje kdysi kamarádka si vzala prvního chlapa, ač jí to všichni rozmlouvaly at to nedělá a vyřádí se…no po pár letech potkala hooodně vzdálenýho příbuznýho a zblbla do něj, nevěrná byla cca 6let(říkala jsem jí, že už je to hnus takový roky z něho dělat debila, zvlášt když to byl super chlap, ikdyž měl svý mouchy jako každej
) pak to odpískala páč to už nedávala. Ale bylo mi líto jejího manžela páč se mi kolikrát svěřoval, s jejich problémama a byl ztoho hotovej..a já mu nemohla pomoc a musela radši mlčet páč bych byla ta špatná nakonec já
A už nevím jestli jim to vydrželo nebo to nakonec prasklo, páč na můj vkus to vědělo dost lidí krom toho manžela… ![]()
@Cmochy píše:
Jak to mám já:
Nevěra č.1)
Klasická jednorázovka = úlet na jednu noc…se dá odpustit. Asi bych si ale na manželovi naštípala pár polínek a rozhodně bych si dala jako podmínku pro přijetí zpět, že já ho „naoplátku“ můžu během 3měsíců taky jednou podvést. Nebude se na to ptát, nebude po ničem párat, nebude ho to zajímat. A bylo by čistě jen na mě jestli to udělám nebo ne. Prostě jen aby zakusil ten pocit! Proto aby prožíval krušné 3 měsíce a aby ho to hlodalo a pochopil jaké to je.Nevěra č.2)
Jednorázovky každou chvíli = rozvod! Nenechám ze sebe dělat krá*u!Nevěra č.3)
Nevěra č.4)
Zaleželo by jak ty dva spolu vychazeji
jestli maji dobry vstah tak bych to neřikala pokud ale ne tak bych to řekla i před nim ![]()
@maan píše:
Zaleželo by jak ty dva spolu vychazejijestli maji dobry vstah tak bych to neřikala pokud ale ne tak bych to řekla i před nim
V žádném případě neříkat, navíc jaký mají ti dva vztah ví jen oni dva.
Já prostě nevěru tu pravou odsuzuji
.Dokážu pochopit nevěru v pubertálním věku,která je taky moc bolestivá a vím to i z vlastní zkušenosti,ale z té si člověk bere ponaučení jako i jiné chyby,které nám dávají možnost v budoucnu je eliminovat na minimum
.Dokážu pochopit ,,nevěru,, kdy je jeden z partnerů debil,manipulátor,alkoholik a tomu přidružené problémy jako násilník,gamler a jiné(je toho hodně,třeba i despota či ten co z protějšku dělá záměrně trosku)
…kdy ubližovaný hledá únik z toho pekla,pomocnou ruku,lásku a odhodlání změnit život a začít znova…to dokonce schvaluji
Beru to jako hledání nové síly…
Ale z čeho se mi chce blejt velebnosti jsou nevěry,kdy jde o dospělé lidi s dětmi,vybudovaným zázemím a rozsáhlou rodinou kdy se chlap,či žena nudí jen tak,nedokažou spolu mluvit a dělat si hezké chvilky společně a problémy rodinného života je nebaví,protže žena nemůže jít do hospody,protože doma má děti,hledají v náručí,kde po nich někdo nebude chtít vykoupat děti,uspat vyjímečně nebo si jen tak popovídat,kdy prostě jen zplanou a myslí rozkrokem…kdy hledají jen zábavičku a dokazují si něco
…vztah je o komunikaci a porozumnění a vážení si toho co mám a co ten druhý pro mě dělá.Je to neúcta,která zbytečně nadělá strašně moc škod a bolesti
![]()
@wildcherry Zajímavý názor, pro mě ovšem zcela nepochopitelný
Kdo mě zná, by to do mě asi nikdy neřek. Mamina na RD s dvěmi dětmi.
A přece jsem byla nevěrná už xkrát. Nic dlouhodobýho, jen takový nárazovky. Paradoxně mě to s manželem vždy sblíží-myslím z mé strany, on samozřejmě nic neví. Pokud je mi taky nevěrný netuším, každopádně bych to nějak zásadně neřešila. Toto se ovšem samozřejmě týká pouze sexu, pokud se připletou city, je to v háji. A pokud by se našel nějaký dobrák, který by mi tuto manželovu nevěru odhalil, nebyla bych mu příliš vděčná. Co oči nevidí, srdce nebolí! ![]()
Když jsem zjistila že je můj kamarád nevěrný mé kamarádce, tak jsem mu řekla, že buď jí to řekne sám nebo to řeknu já. Buď to měl tajit před celým světem, nebo jí to měl říct. Není možné abych do jeho lží byla zatažená taky a ze své kamarádka dělala blbce jako to dělal on - to by mi moc nepoděkovala až by to jednou prasklo. Zuřil ale pak šel s pravdou ven a řekl rovnou všechno, takže k mému překvapení se přiznal hned k několika milenkám a k nemanželskému dítěti.
Je to zajímavé sledovat tuhle diskuzi, většina nevěru samozřejmě odsuzuje, což je logické, protože jak tu někdo říkal, ve vztahu je důležité porozumění, láska, vzájemná úcta,ale většina chlapů si chce prostě jen užít a některé ženské taky( jen sex, nic neřešit, nepovídat si, jen si to rozdat a jíd dál, nic od toho nečekat). Takových vzorných tatínků od rodin jsem už viděla, i ženských. A doma to vůbec nikdo netuší, protože oni to ani za nevěru neberou.
Já si vždycky říkala, že bych nevěru neodpustila(páč otec mámě zahýbal kde se dalo a byl to fakt humus
), ted postupem času vím, že bych odpustila jednou max.2×, ale musel by to býtt jen úlet. Jak jsou vtom city nemá snad ani cenu odpouštět.

Ale měla jsem v práci kolegyni a její manžel nenechal snad žádnou sukni na pokoji, ona to věděla a trpěla mu to. A ještě měka hlášky typu chlap je od přírody lovec tak chodí lovit, a dělají to tak všichni!!! A vždycky se kní přidávalo pár týpku,p ro mě hroznejch slizounů a ty jí hrlivě přikovovaly, že má naprostou pravdu a mě se dělalo šoufl, páč vím, že měli doma super ženský s malýma dětma
A když jsem se bránila, že ne všeci jsou stejný tak jsme byla naivní a blbá takže tak..