Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mně to vážně moc žereš… takhle přesně začínají problémy, kdy se začne upřednostnovat dítě před partnerem
Myslím, že je to naprosto normální. Malé je 8 měsíců a taky ji zatím nikdo nehlídal a vlastně ani nevozil. U nás je to ale jiné, je plně kojená. Každopádně bych to nijak neřešila ![]()
Malého bych chtěla, aby nakrmil hned
tchýni bych půjčovala klidně každý den, pokud tedy nehrozí, že omdlí - asi zná nějakou prognózu své diagnózy, resp. jejich příznaků, ne?
Mám pocit, že jsi se právě probudila do reality. Lidé se nemění jen tak, z čista jasna…
Nicméně pokud ty po něm chceš pomáhat s péčí o dítě, když on je na NESCHOPENCE, tak se ani moc nedivím, že začal s brigádou…
Nevím s čím na té neschopence je, nebo že by ti neměl pomáhat… Jen celkově si myslím, že ještě budeš hodně překvapená… A pozitiva to nebudou…
@Trojlístek píše:
Mám pocit, že jsi se právě probudila do reality. Lidé se nemění jen tak, z čista jasna…Nicméně pokud ty po něm chceš pomáhat s péčí o dítě, když on je na NESCHOPENCE, tak se ani moc nedivím, že začal s brigádou…
Nevím s čím na té neschopence je, nebo že by ti neměl pomáhat… Jen celkově si myslím, že ještě budeš hodně překvapená… A pozitiva to nebudou…
no, myslím, že když zvládl jít kouřit na balkon, tak asi neumíral.
@tasa No právě… Nevím jak to napsat, aby to nevyznělo vůči partnerovi moc hrubě…
Mne pripadá čudný skôr tvoj priateľ, sorry. Tvoje názory mi pripadajú celkom OK, tiež by mi to vadilo.
Ne, nežereš! Tříměsíční je hodně maličké miminko. Zachovala bych se stejně. Proč bys měla chodit na brigádu, když nouzí netrpíte? Já teda šla až teď v půlroce, ale u nás jsme bez peněz a ne denně. S tchýní bych šla na procházku společně. Moje zas nechce chodit, musím jít s ní.
Ve třech měsících jsem kojila po hodině a byla u mimča naprosto uvázaná. Teď si užívám max. 2 hodiny v obchodě nebo 4 hodiny na brigádě.
Tak brecici a hladove dite a partnera na kourove bych taky nerozdychala…a to jsem silna kuracka!
Kazdodenni kocarkovani by mi od tchyne taky vadilo. Ale pokud mate. dobre vztahy, tak nevidim duvod k tomu ji ho 3× tydne nechat. Budes mit cas pro sebe a chlapa. A brigada? Ja jsem treba uz mesic po porodu trpela, ze jsem jen s malym a resim materske povinnosti. Radeji bych v te dobe byla v praci. Nakonec jsem se castecne vratila do prace po roce a jsem za to rada. Byla jsem u prvni h slov, prvnich krucku a neochudila jsem maleho a i sebe o nic. Takze asi chapu, ze nechces do prace, pokud nejsou finance tim hlavnim duvodem k praci.
Tchyni vozit denne…NIKDY. Sve deti uz mela, pokud se ti to nelibi nebo fakt nejsi pujcovaci matka, je to tva vec, dite bych si brat nenechala. Mala ma 9m, tchyni vozit nenecham. Nemam potrebu. Ani mamce teda. Brigada…proc proboha??? Jsi na materske ne? Tva prace je starat se o dite.
Myslím, že to je normální, miminu jsou tři měsíce. A vsadím se, že tě to přejde a jednou ještě za tchýní půjdeš, aby si dítě na chvíli vzala, že si dojdeš na kosmetiku například ![]()
Ve třech měsících dítěte žere mateřství každá, a kdo říká, že ne, tak kecá. A když má starší dítě, tak ti říká, že to moc žereš, aby ses zklidnila, ale ona byla stejná. To je normálka ![]()
Příspěvek upraven 23.02.14 v 21:57
Podle mě to nežereš, tchýni dítě půjčuješ, můžeš s domluvit třeba obden, když chceš někdy taky vozit. Ale ten tvůj partner mi připadá trochu divnej…
Tříměsíční dítě bych hlídat na celý večer taky nedala, dávala jsem až o dost později¨, ale to je na uvážení rodičů, v tomhle neexistuje varianta špatně/dobře, je to jen o tom dítěti, jak yb to zvládlo a o pocitech matky hlavně…
A návrh brigády takhle brzo, pokud nemáte finanční problémy, mi taky přijde divný…
Zdravim
mame trimesicniho prcka a partner je nyni po uraze na nemocenske. A uz nejakou dobu se doma hadame, pry to „moc zeru“. Poprosila bych o nezaujaty nazor vas ostatnich. Napr. Chtela jsem si dnes prispat - k diteti vstavam pouze ja, partnera brekot nevzbudi - tak ze si schrupnu a necham dite partnerovi s tim, ze kolem 10 bude maly jist. Bylo pul a ja slysela, jak maly place, dostal hlad o neco driv, tak jsem cekala co se bude dit, jak si tata poradi, jsme na UM. No 15 min nic, lezu z postele, dite polozene do postylky a partner nachystany ze jde kourit, brecici dite v postylce.
Vec dalsi, tchyne sem hrozne casto chodi, kazdy den - bydlime jen pres zahradu, v jinem dome. A chce kazdy den maleho vozit. Tak jsem rekla partnerovi, ze mi to zacina vadit, ze chci taky vozit, navic mam o nej strach, tchyne jiz zkolabovala, mam obavy, co kdyz se to stane znovu kdyz bude s malym atd. atp. Tak pry to moc zeru to materstvi a kdyz je ted maly na Sunaru, tak muzem klidne maleho dat jeho rodicum treba na odpoledne a vecer a jit nekam. No rekla jsem ze maleho nedam v zadnem pripade, ze moje mamka nas nedavala hlidat nikomu /zas opacny extrem/ a ze nechci maleho nikomu davat jeste. Tak pry jsem divna a vsichni ostatni to tak delaji, ze davaji dite na hlidani. Jo a dneska prisel s tim, ze kdyz je ted na nemocenske, ze bych mohla jit na brigadu
nouzi teda rozhodne netrpime a maleho nechci opoustet takhle brzo. Pripadam si uz jako blazen. Prosim poradte, jak byste to resili/y.