Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky.Prosím o radu.Malá mívá často modré rtíky a ručičky.Doma mame teplo mame tu 21-22,5. Přesto má každy den modré rtíky a co jsem četla na netu mě zneklidnilo.Bydlíme v Rudné tu je jen jedna lekarka a nic moc recenze
Tak prosím o radu kam s ni zajit.Hned zitra pujdem a zitrka ani nedospim jaky mam strach ![]()
hmm asi bych jela na pohotovost sem do Prahy do všeobecné nemocnice-možná si vás tu nechají ,ale zase budete mít všechna vyšetření ,nejlepší doktory a za poměrně krátkou dobu.Když pujdete u vás tak vám dají doporučenku a budete lítat jak hadr na holi.
Kluk to měl jako novorozenec taky. Nic to nebylo. Tak snad to u vás bude taky OK.
Nam modralo okoli pusinky,vzali nas do Motola na vsechna mozna vysetreni a dikybohu to nic neni!
Ale lekarka mi rikala,ze pokud by modraly rty,musi do nemocnice to zkontrolovat
tim Te nechci strasit,ale ja bych byt Tebou do toho Motola zajela,at mas klid.. Zmeri mu saturaci a treba doporuci vysetreni,budes mit klid.. My tam byly pres jednu noc,malej to krasne zvladnul a ja byla aspon v klidu,ze mam zdravy mimi! ![]()
Klidne ois do SZ kdyby Te cokoliv zajimalo! Drzim palce ![]()
Nám modralo od narození kolem pusinky - měli jsme to sledovat a nebylo to ani ze zimy, ani při řvaní. Prostě to kdykoli přišlo a pak zmizelo - cca 3× do týdne to úplně tmavě zmodralo. Jinak měla kolem pusinky takový šedavý stín.
Dr. nás poslala na kardiologii zkontrolovat srdíčko, ale vše v pořádku. Nepřišlo se na nic, prý to vymizí. Malá má teď 4 měsíce a je pravda, že už se jí to skoro neobjevuje.
Ale to je případ od případu. Taky bych měla strach, takže bych si vyžádala žádanku na dětskou kardio nebo zajela přímo do nemocnice.
Přeju hodně štěstí a ať to nic není.
KAtka měla v 21 - 22 st mramorové ruce jako miminko. A bylo to OK.
rtíky by mi ale dělaly starosti a šla bych s tím k dr. a´t opravdu potvrdí,ž e to nic není.
Právě že ty rtíky má často namodralé až uplné tmavě modré.Tak hned zítra zajedu do Motola a uvidim.Snad nás osetri mame pojistovnu kterou tu zadny lekar nebere a zmenit ji musim co nejdriv.
Ja doufam ze o nic nejde ale i moje mama rikala ze ma ty rtiky modre at jdem radsi na vysetreni.A ta nemocnice bude jistejsi nez od doktorky s doporucenima kdyz ani nevim kam tu jit,prahu neznam vubec zatim ![]()
Nene tu ani neznam
co to je za dacany zase?
Mame revirni bratrskou ta je na moravě běžná ale tu nemá nasmlouvané lékaře ![]()
Ahoj, nám dcera promodrávala, protože měla nemocné srdíčko. Nedávno jsem to popisovala v téhle diskusi . Kdyžtak mrkni tam, ať to nemusím opisovat ![]()
Do Motola na dětské kardio jsme jezdili, byli jsme objednaní a stejně jsme čekali. Tak bych tam nejprve radši zavolala, ať tam neztrávíte mládí …
Držím palce, ať to není nic vážného ![]()
nymphy píše:
Nene tu ani neznamco to je za dacany zase?
Mame revirni bratrskou ta je na moravě běžná ale tu nemá nasmlouvané lékaře
No zrovna my ji máme
a tady široké daleké okolí
![]()
A pokud lékař chce, nasmlouvat si ji může ![]()
Jo a právě s tím promodráváním, tkay mě napadlo srdíčko a prokovování, ale nechtěla jsme strašit. Vím, že to tak může být. Proto radši kontrola zbytečně než pozdě.
Navíc na promodrávání je v 16 měs. trochu stará na to,a by to bylo termoregulací.
Ted nevim co myslis? Mas revirni bratrskou
? Nebo jakou? Ja pujdu urcite k nejake znam zadne novince
Já doufam ze to nic nebude,ale kontrolu urcite neprosvihnu jak pisete radsi preventivne nez pozde
A prave malicka tolik neni a nevim jinak je zdrava a zadne problemy nema ![]()
Nymphy pak nam napis jak si dopadla,myslim na Vas ![]()
A v tom Motole kdyz je to akut tak Vas tam nechaji a vysetreni je hned,my meli sono hlavy,echo srdce,ekg,sono bricha a odbery behem dvou dnu
nikde sme necekali ani minutu ![]()
Ahoj naše malá měla modré kolem pusinky ale byly jí tři týdny a tenkrát po rentgenu zjistili že má splasklou plíci.(pneumotorax) Prý se to u mimin může stát po kašli nebo nějaké nemoci ona teda kašel neměla byla to záhada i pro lékaře .Ležela na jipu než se plíce sama upravila.Dnes jí je šest let a je vpořádku.Ale vaše dcera už je větší radši vyšetřit spíš kvůli tomu srdíčku.
ZUZAN