Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jo k doktorce určitě zajdi ,může to být zimou ,špatným dýcháním ,nebo krevním oběhem -chce to vyšetřit .
Anonymní píše:
Ahoj, holky!Prosím o radu: mám 6m miminko a občas má namodralou kůži kolem rtů (teda nad horním rtem a bradičku pod dolním rtem) - jinak rty a zbytek tváře ok.
Děkuji!
Nevíte prosím, čím by to mohlo být, příp. jestli plašit a zajít k doktorce??
určitě hned k doktoru, já bych teda letěla hned. Může to být od srdíčka. Ale at je to nějaká „blbost“…
raději doporučuji probrar s doktorem a případně dovyšetřit, ale neboj, nemusí se jednat o nic vážného, moje dcerka to mívá taky když je nahatá před koupáním nebo po, je to ze zimy, vyšetřená byla a vše ok… asi to má po mě, vždycky jsem v bazénu byla celá modrá okolo pusy…
Děkuji za rady, určitě zajdu. Blbý je, že musím čekat do pondělí. ![]()
janica252 píše:
raději doporučuji probrar s doktorem a případně dovyšetřit, ale neboj, nemusí se jednat o nic vážného, moje dcerka to mívá taky když je nahatá před koupáním nebo po, je to ze zimy, vyšetřená byla a vše ok… asi to má po mě, vždycky jsem v bazénu byla celá modrá okolo pusy…
Jo, on to měl dnes po koupání, ale právě že si nemůžu vzpomenout, jestli to měl i mimo koupání nebo ne, protože už to je pár dní, to po koupání měl právě dnes
ach jo, snad to nebude nic vážného ![]()
Tohle modrání bývá od srdíčka, tak určitě bych k lékaři zašla. Ale věřím, že najde nějakou banálnější příčinu a vše bude OK ![]()
Ahoj,
syn to měl taky, když byl maličký. Tehdy jsem s ním dokonce jela na pohotovost a nakonec to nic nebylo - prý jen ze zimy. Tak snad to bude i u vás v pohodě.
Ahojky určitě zajdi k mudr. vyšetří a uvidíš. Momentílně řeším něco podobného, synovi je 7 a poslední dobou mu i vteple modraj konečky prstů na rukách. Na kardiologii jsme ale objednaní až na 14.2. tak čekáme.
Cyanoza může být způsobena srdeční vadou, ale neodhalená cyanotická srdeční vada je dnes vyjímkou.
Navíc, pokud jsi s dítětem absolvovala pravidelné preventivní prohlídky, pediatr by podezření na srdeční vadu odhalil.
Moje zdravá dcera taky trpěla a dodnes trpí cyanozou - mívala jako miminko promodralé rty, uvnitř, nosík, prstíky. Některá miminka tím trpí a je to nevyvinutým krevním oběhem, později reakce na chlad nebo i při vztekání.
Při chladu jí modrají rty dodnes.
Je opravdu zdravá, co se týče srdíčka. Tak se neboj, jsou takové typy dětí. Starší sestra mé dcery - typově podobná, taky trpí na promodrávání rtů v chladu, a to je jí už 15.
Děkuji za uklidnění
snad to nic nebude. V pondělí tam určitě zajdu.
Synovi rtíky nemodrají, jenom kůže kolem ![]()
jana79 píše:
Ahojky určitě zajdi k mudr. vyšetří a uvidíš. Momentílně řeším něco podobného, synovi je 7 a poslední dobou mu i vteple modraj konečky prstů na rukách. Na kardiologii jsme ale objednaní až na 14.2. tak čekáme.
Držím palce, ať vám to dobře dopadne!
Zakladatelko,nám taky někdy modrá kolem rtů.U Dr. jsem s tím nebyla dle mého je to ze zimy
Anonymní píše:
Děkuji za rady, určitě zajdu. Blbý je, že musím čekat do pondělí.
Proč do pondělí ? Můžeš pro jistotu zajít na pohotovost. Kdyby mi tady holky radily, že to může být od srdíčka, tak tam jedu okamžitě. Ať je to jen nějaká blbost, držím palce !
Ahoj, holky!
Prosím o radu: mám 6m miminko a občas má namodralou kůži kolem rtů (teda nad horním rtem a bradičku pod dolním rtem) - jinak rty a zbytek tváře ok.
Nevíte prosím, čím by to mohlo být, příp. jestli plašit a zajít k doktorce??
Děkuji!