Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Ahoj,
předem se omlouvám za anonym,ale raději tak.Dnes jsem byla u gynekoložky se zaregistrovat.Jsem tu ve městě nová a dojíždět za bývalým doktorem by bylo nemožné.Zeptala jsem se,zda přibírá nové pacientky a po odpovědi,že ano jsem s ní začala vypisovat novou kartu.Ptala se úplně normálně na nemoci,rodinu atd.Maminka prodělala letos operaci nádoru na zevních rodidlech,tak jsem jí o tom řekla.Vyptávala se na podrobnosti,ale těch já moc nevím,maminka nám nechce nic říct.To už na mě paní doktorka zvýšila hlas,jak je možné,že to nevím.
Je mi jasné,že jsem tam mohla jít až mi TO skončí,ale kvůli práci to nešlo.
No a pak mi říká :„Tak si odložte a já vás prohlédnu“. A já na to že ne,že jsem se přišla jen zaregistrovat,že zrovna silně a bolestivě menstruuju a že na prohlídku přijdu až za týden.To už na mě začala křičet,že tedy celou tu novou kartu roztrhá a mě nevezme,…tak jsem se vymluvila,že jedu z práce a musím se dojet domů osprchovat.Řekla mi,at jsem do 30minut zpátky a já se slzami v očích od ní odešla a už se nevrátila.Nikdy!!!
S takovým jednáním jsem se nikdy nesetkala a divím se,že v dnešní době,je možné pacienty nutit do bolestivého vyšetření.
Omlouvám se za román,ale muselo to ven.
Stalo se vám někdy něco podobného?
Udělala jsi dobře
.
Taky bych tam už nešla, takhle se s pacientem (byť potenciálním) nejedná. To už je lepší dvakrát do roka jet jinam.
Mě se to nestalo, ale reagovala bych jako ty, nemá na tebe co řvát baba jedna. ![]()
Udělala si dobře,to je síla jak se chovala,nejsi z LBC tady je totiž taky jedna taková dr. ![]()
Anonymní píše:
Ahoj,
předem se omlouvám za anonym,ale raději tak.Dnes jsem byla u gynekoložky se zaregistrovat.Jsem tu ve městě nová a dojíždět za bývalým doktorem by bylo nemožné.Zeptala jsem se,zda přibírá nové pacientky a po odpovědi,že ano jsem s ní začala vypisovat novou kartu.Ptala se úplně normálně na nemoci,rodinu atd.Maminka prodělala letos operaci nádoru na zevních rodidlech,tak jsem jí o tom řekla.Vyptávala se na podrobnosti,ale těch já moc nevím,maminka nám nechce nic říct.To už na mě paní doktorka zvýšila hlas,jak je možné,že to nevím.
No a pak mi říká :„Tak si odložte a já vás prohlédnu“. A já na to že ne,že jsem se přišla jen zaregistrovat,že zrovna silně a bolestivě menstruuju a že na prohlídku přijdu až za týden.To už na mě začala křičet,že tedy celou tu novou kartu roztrhá a mě nevezme,…tak jsem se vymluvila,že jedu z práce a musím se dojet domů osprchovat.Řekla mi,at jsem do 30minut zpátky a já se slzami v očích od ní odešla a už se nevrátila.Nikdy!!!
S takovým jednáním jsem se nikdy nesetkala a divím se,že v dnešní době,je možné pacienty nutit do bolestivého vyšetření.
Dobře, že ses nevrátila.. Možná by nebylo od věci zveřejnit její jméno..
Tak tohle je strašné, no já byla jednou s dcerou u ortodontistky a byla taková divná, nelíbil se mi její přístup ani názory a vícekrát už jsem tam taky nepřišla.
Na jednu stranu jednání bylo trochu mimo mísu-neoadekvátní.Ale na druhou-regestrace se dělá včetně prohlídky.A ona jistě měla vyhrazený termín i na prohlídku…a chce to v jeden den.Anamnéza + vyšetření.Nejspíš si jí tím trochu vyvedla z míry.Mohla ses domluvit se sestřičkou,zda je nutné se předem registrovat,nebo potom přijít na první prohlídku a přitom se udělá registeace.
Ale přesto lékařku toto neomlouvá,měli bychom se k sobě všichni chovat pokud možno co nejlépe,protože toho špatného je kolem nás dost a dost,tak proč si život ještě více znepříjemňovat.
Mne jako 15letou matka vzala k dětské gynekoložce, chtěla mi kvůli dovolené dát napsat tabletky na posunutí MS. Vypisovala si kartu, vše v pohodě, a najednou na mne - a jak často stykuješ? Já jen vyvalila oči, co že to jako, a ona zas - no jak často? Já - no vůbec… A ona - nelži, všechny to maj už v tomhle věku za sebou, no tak jak často to je? A to už mne máma vyděšenou a nechápající z ordinace odvedla a víc k ní jít nenutila.
Ahoj, tak já takovouhle zkušenost nemám, ale je dobře že jsi se tam už nevrátila. Jinak já mam jinou. Už jsem kolikrát od dr. utekla, ale ne přímo, utekla jsem z čekárny a kolikrát už jsem měla i sto chutí si říct, ať mi vrátí kartičku pojišťovny, že už mě nebaví čekání a jdu domu. Jednou se mi stalo, že jsem volala na gyndu, že chci na kontrolu po 6nedělí, tak mě sestra objednala, já přijela, jela jsem rovnou od dětské, protože jsme byli na kontrole, tak abych to vzala při jednom, no a tak jsem tam přišla a čekala jsem jak trubka a ona, že si mě zapomněla napsat! Tak já tam jak tydýt s malym, kterej už začínal mít hlad a já nekojila, protože jsem o mlíko přišla a nevzala jsem mu nic sebou, protože jsem počítala, že budeme hned doma, takže jsem taky měla chuť zmizet už kvůli malýmu, abych mu dala najíst. Byla jsem tam 5 minut a jeli jsme.
Vůbec se ti nedivím, udělala bych to samé. Jasně, že možná byla i chyba na tvé straně, žes mělas vyšetřením počítat, ale ty jsi zákazník a pán, tudíž by se k tobě podle toho měla i chovat. Až si příště budeš vybírat doktora, koukni sem www.znamylekar.cz jaké má reference. A za nás ostatní se taky přimlouvám za zveřejnění jména nebo aspoň napiš na ten web cos u ní zažila, nerada bych zažila něco podobného. ![]()
Stalo,bohužel
Mám občas hodně bolestivou menstruaci a nízký tlak,kvůli tomu dost často omdlívám.Jednou na mě opět šly mdloby,bylo mi zle,zvracela jsem,průjem,křeče v břiše,tmavě fialový rty,zimnice…Už v mdlobách jsem si volala záchranku,protože jsem byla sama doma a bála se,že sebou někde švihnu a rozbiju si třeba hlavu,nebo že prostě omdlím a budu tam ležet kdo ví jak dlouho
Odvezli mě do Krče do nemocnice,na gynekologii a porodnické odd.Dost dlouho mě tam nechali jen tak sedět na lavičce,že mám počkat,než si mě doktorka zavolá.Když mě asi po 20 min.zavolali do ordinace,první na co se mě sestra zeptala bylo,jestli jsem zaplatila 30 kč poplatek
A když mi doktorka podala skleničku na moč se slovy,že mě pak ještě vyšetří,tak jsem odešla na záchod a utekla
Měla jsem menses a doktorka o tom věděla,tu moč bych ještě možná zkousla,ale tu vaginální prohlídku teda ne.A navíc to chování
Hrůza!
To byla asi nějaká stará rachejtle, ne?
Profesionálka by tohle neměla mít zapotřebí.
Každopádně byla chyba chodit na registraci při MS, protože se vstupní prohlídkou se musí počítat a je obvyklá.
Každopádně když se dozvěděla, že máš zrovna MS, tak nechápu, že tě do prohlídky nutila, protože při MS se fakt nedělá…
zakladatelka: už vím,že byla chyba tam chodit během MS,ale stalo se.Mohla mi to přeci normálně vysvětlit,že by bylo potřeba mě i vyšetřit,ale ona hned začala křiče.Nejsem žádný ufnukánek a umím si stát za svými názory,ale tohle mě fakt rozhodilo.Také ptoto,že jsem od této doktorky hodně očekávala.Už dlouho se snažíme o mimčo a tato Mudra mi byla doporučena mou budoucí tchýní
.Že prý nám v tom určitě pomůže…
Jo a jsem z Plzně-jihu
Ahoj,
předem se omlouvám za anonym,ale raději tak.
Dnes jsem byla u gynekoložky se zaregistrovat.Jsem tu ve městě nová a dojíždět za bývalým doktorem by bylo nemožné.Zeptala jsem se,zda přibírá nové pacientky a po odpovědi,že ano jsem s ní začala vypisovat novou kartu.Ptala se úplně normálně na nemoci,rodinu atd.Maminka prodělala letos operaci nádoru na zevních rodidlech,tak jsem jí o tom řekla.Vyptávala se na podrobnosti,ale těch já moc nevím,maminka nám nechce nic říct.To už na mě paní doktorka zvýšila hlas,jak je možné,že to nevím.