Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
V poslední době jsem si všimla, že se mi pořád dokola dělají modřiny na nohách. Většinou malé zelené na vnitřní straně stehen. A větší fialové na zadní straně lýtek. Samozřejmě, že se občas někde praštím, ale to si pamatuju a tak se nedivím, když je tam modřina. Ale teď mi před týdnem konečně 4 zmizely a koukám, už je tam mám zas. A na ty vnitřní straně se fakt těžko praštím. Už jsem pomalu flekata jak žirafa. Nemáte někdo zkušenost, jestli mi třeba nechybí nějaký určitý vitamin…
nechej si zkontrolovat krev, může to být nějaká nemoc krve
Může Ti chybět vit. C, ale určitě si nech vzít krev. Může toho být hodně.
Nech si vzít krev… záleží kde a co. Pokud máte na mysli obvodáka, tak tak na 98% z běžných náběrů nezjistí. ![]()
Pokud bereš antikoncepci může to být z toho. Sestra to tak taky měla. Byl to náznak že se jí ucpavaly cévy. Antikoncepci už nebere a je po problému.
Okamžitě jdi k doktorovi. Takhle se projevují poruchy srážlivosti krve a nemoci krve obecně. To fakt není dobrý podcenit. Maximálně ti nic nezjistí.
Taky jsem tím trpěla, prý to jsou křehké vlásečnice a pomohl mi Ascorutin ![]()
Zakladatelko Mala. ještěrka má naprostou pravdu, toto je standartní projev špatné srážlivost krve. Ppokud to máš takto často, může to být velice nebezpečné, nedejbože, aby si se zranila a začala krvácet. Samozřejmě to může být i nějaká nedůležitá nemoc, ale je třeba na to urychleně přijít a případně brát léky. Pokud by to fakt byla ta srážlivost, mohla bys vykrvácet i z nějaké menší rány. Možná děsím, ale píšeš, jako bys to měla na „háku“.
Měla jsem to samé, dělali mi krevní testy a pak jsem přestala brát antikoncepci - což mi pomohlo a od té doby modřiny nemám.
Občas mám období, kdy je mívám, ale nikdy se na nic nepřišlo.
Manžel měl dvě modřiny, nikdy na ně netrpěl. Malé, ma břiše. Jinak mu vůbec nic jiného nebylo. Nechala jsem odebrat krev-měla jsem prostě takový divný pocit-a zjistila se leukemie.
Proto říkám-pokud si na modřiny nikdy netrpěla, tak každopádně nech udělat krevní obraz a krvácivost a srážlivost krve. Modřiny nemusí znamenat nic závažného, ale mohou.
Tak já měla vloni modřiny po stehnech lýtkách na zadku na břiše dokonce některé velké až 5 cm. Šla jsem na krev a vše vyšlo ok jen křehčí vlásečnice. Už to neřeším mám jich prostě víc je to rok a žiju.
Ahoj taky to mam a z krve mi zjistili nedostatek železa prý to způsobuje železo
@jajuj před porodem jsem musela brat železo, teď už ho neberu, ale taky mě napadlo, že mi možná chybí. Mám ještě něco doma, tak to zkusím ještě brát a uvidím.
@Anonymní píše:
@jajuj před porodem jsem musela brat železo, teď už ho neberu, ale taky mě napadlo, že mi možná chybí. Mám ještě něco doma, tak to zkusím ještě brát a uvidím.
Já před porodem musela taky i po porodu brala jsem Surbiful durules nebo jak se to píše
a teď mi obvodní předepsala Tardyferon ten beru ráno a večer sirup Floradix tak uvidím časem
Sestra to měla taky modřiny někdy i menší jelita z ničeho nic a to měla prý kvůli krevním destičkám
V poslední době jsem si všimla, že se mi pořád dokola dělají modřiny na nohách. Většinou malé zelené na vnitřní straně stehen. A větší fialové na zadní straně lýtek. Samozřejmě, že se občas někde praštím, ale to si pamatuju a tak se nedivím, když je tam modřina. Ale teď mi před týdnem konečně 4 zmizely a koukám, už je tam mám zas. A na ty vnitřní straně se fakt těžko praštím. Už jsem pomalu flekata jak žirafa. Nemáte někdo zkušenost, jestli mi třeba nechybí nějaký určitý vitamin…