Modřiny ani o nich nevím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
31.5.17 17:01
@lasička1 píše:
Občas mám období, kdy je mívám, ale nikdy se na nic nepřišlo.
Manžel měl dvě modřiny, nikdy na ně netrpěl. Malé, ma břiše. Jinak mu vůbec nic jiného nebylo. Nechala jsem odebrat krev-měla jsem prostě takový divný pocit-a zjistila se leukemie.
Proto říkám-pokud si na modřiny nikdy netrpěla, tak každopádně nech udělat krevní obraz a krvácivost a srážlivost krve. Modřiny nemusí znamenat nic závažného, ale mohou.

U mě to byla leukemie taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.6.17 09:43
@Tinuvien píše:
U mě to byla leukemie taky.

Tak to je mě líto. Každý člověk, který prošel či prochází léčbou leukemie to nemá jednoduché. A bohužel trvalé vyléčení u dospělých není tak časté jako u dětí. Navíc léčba oproti ostatním onkologickým onemocněním je mnohem delší.
A už je vše OK? Jak dlouho si po ukončení léčby? Manžel se stále ještě léčí-dva roky chemoterapie za sebou a vypadá to na další 2-2,5 roku chemoterapie před sebou. Pokud bude vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
2.6.17 11:44

Taky mám modřiny,(dělají se mi jen na nohou teda) přítel se diví kde je furt beru. no já taky. ty co mám na holeni tam se ani nedivím, opírám si nohy o stůl, ale ty co mám ted na pravém stehni to je fakt divný..mrkněte. mám jich tam 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.17 12:17

@Pennya jo přesně tohle mám taky. Všude možně po nohách. Jinak nikde. Zkouším brát železo.

• Citovat
  • Upravit
33315
2.6.17 13:13
@lasička1 píše:
Tak to je mě líto. Každý člověk, který prošel či prochází léčbou leukemie to nemá jednoduché. A bohužel trvalé vyléčení u dospělých není tak časté jako u dětí. Navíc léčba oproti ostatním onkologickým onemocněním je mnohem delší.
A už je vše OK? Jak dlouho si po ukončení léčby? Manžel se stále ještě léčí-dva roky chemoterapie za sebou a vypadá to na další 2-2,5 roku chemoterapie před sebou. Pokud bude vše OK.

Já mám osmý rok po transplantaci a dobrý. Měla jsem ALL, bez transplantace bych byla namydlená.
Ať se u manžel vyléčení povede. Musí to být hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
21.5.18 12:30

@Tinuvien Ahoj, můžu se zeptat, v jakém rozsahu jsi modřiny měla, než se u tebe zjistila leukémie? a měla jsi krom modřin i jiné příznaky? děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
21.5.18 14:00
@eva.pass píše:
@Tinuvien Ahoj, můžu se zeptat, v jakém rozsahu jsi modřiny měla, než se u tebe zjistila leukémie? a měla jsi krom modřin i jiné příznaky? děkuji za odpověď

Spíš menší, nic děsivého. To by se mi na to přišlo asi dříve. Hlavní příznak byla fakt neskutečná únava. Zavedla jsem malého do školky, dopoledne prospala, vyzvedla a i tak byla zbytek dne KO. K tomu dušnost a nakonec bolesti dlouhých kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.5.18 22:19

@eva.pass Manžel měl jednu jedinou modřinu na břiše, než se zjistila leukemie. Jinak neměl únavu, bolesti, zvětšené uzliny, vůbec žádný jiný příznak. Jen tu jednu modřinu a krvácely mu dásně při čištění zubů. Vzhledem k rodinné anamnéze jsme to přisuzovali paradentoze-tu mají snad v jeho rodině všichni. Ale měla jsem takovou zvláštní intuici, že něco není dobře. Každý z okolí si klepal na hlavu, co jančím. I manžel považoval odběr krve za zbytečný. A do dvou hodin od odběru krve už ležel v Praze a dle slov lékaře v přímém ohrožení života. A každý, kdo ho ten den viděl, i ti co ho viděli, když ho odvážela rychlá sanitka se divili, že takto vypadá člověk s leukemií. Manžel nějak nic netušil-lékařka mu neřekla, že má leukemii, jen že ho rychle převezou do Prahy na vyšetření-tak ležel v sanitce a říkal, že asi bude nemocný, když s ním takto uhánějí. A v Praze už mu nedovolli ani vstát z lehátka.
Takže opravdu příznaky leukemie jsou některé typické, ale někdy je to opravdu takové nenápadné. Na druhou stranu se člověk nemůže hroutit z jedné modřiny a myslet na nejhorší.
Ptala jsem se v Praze lékařky, jak dlouho měl manžel leukemii v těle, než jsme na to přišli. Uvažovala jsem v horizontu týdnů, měsíce či dvou. Spojovala jsem si to že by to mohl mít od virozy, kterou měl asi dva měsíce předtím. A bylo mě řečeno že u něj to odhaduje na týden, max. 10 dní. Takže velice rychlý průběh. Hlavně, že jsme tou dobou nebyli třeba na dovolené v zahraničí, to už bychom ho domů nedovezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.5.18 07:51
@lasička1 píše:
@eva.pass Manžel měl jednu jedinou modřinu na břiše, než se zjistila leukemie. Jinak neměl únavu, bolesti, zvětšené uzliny, vůbec žádný jiný příznak. Jen tu jednu modřinu a krvácely mu dásně při čištění zubů. Vzhledem k rodinné anamnéze jsme to přisuzovali paradentoze-tu mají snad v jeho rodině všichni. Ale měla jsem takovou zvláštní intuici, že něco není dobře. Každý z okolí si klepal na hlavu, co jančím. I manžel považoval odběr krve za zbytečný. A do dvou hodin od odběru krve už ležel v Praze a dle slov lékaře v přímém ohrožení života. A každý, kdo ho ten den viděl, i ti co ho viděli, když ho odvážela rychlá sanitka se divili, že takto vypadá člověk s leukemií. Manžel nějak nic netušil-lékařka mu neřekla, že má leukemii, jen že ho rychle převezou do Prahy na vyšetření-tak ležel v sanitce a říkal, že asi bude nemocný, když s ním takto uhánějí. A v Praze už mu nedovolli ani vstát z lehátka.
Takže opravdu příznaky leukemie jsou některé typické, ale někdy je to opravdu takové nenápadné. Na druhou stranu se člověk nemůže hroutit z jedné modřiny a myslet na nejhorší.
Ptala jsem se v Praze lékařky, jak dlouho měl manžel leukemii v těle, než jsme na to přišli. Uvažovala jsem v horizontu týdnů, měsíce či dvou. Spojovala jsem si to že by to mohl mít od virozy, kterou měl asi dva měsíce předtím. A bylo mě řečeno že u něj to odhaduje na týden, max. 10 dní. Takže velice rychlý průběh. Hlavně, že jsme tou dobou nebyli třeba na dovolené v zahraničí, to už bychom ho domů nedovezli.

můžu se zeptat, co měl za typ leukemie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.5.18 19:28
@Lama Lama píše:
můžu se zeptat, co měl za typ leukemie?

Akutní promyelocytární leukemie. Máš s touto formou zkušenosti? Zatím jsme se nesetkali s nikým, kdo jí měl či má-hledala jsem často informace a marně. Moc toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.5.18 12:31
@lasička1 píše:
Akutní promyelocytární leukemie. Máš s touto formou zkušenosti? Zatím jsme se nesetkali s nikým, kdo jí měl či má-hledala jsem často informace a marně. Moc toho není.

Pár jsem jich viděla.
Tak u této leukemie jde o čas. Má pitomý komplikace - hlavně to krvácení, když se to prošvihne, tak na něj člověk může umřít. Na druhou strnu, když se to podchytí, vyřeší to krvácení, tak jsou vcelku dobré šance na přežití. Vcelku úspěšně léčitelné ( mrkví a arsenikem :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 09:39
@Pennya píše:
Taky mám modřiny,(dělají se mi jen na nohou teda) přítel se diví kde je furt beru. no já taky. ty co mám na holeni tam se ani nedivím, opírám si nohy o stůl, ale ty co mám ted na pravém stehni to je fakt divný..mrkněte. mám jich tam 5.

Můžu se zeptat,zda se přišlo na nějakou nemoc,nebo prostě závěr je, že máš zvýšený sklon k modřinám?Také se mě takto dělají.Na podzim jsem měla najednou asi 30 modřin-jen břicho a nohy.Odběry krve OK,jen zvýšené onko markery na onemocnění vaječníků.Magnetická rezonance ukázala nespecifický nález-endometrioza,divertikulitida…kontrola za půl roku.Všimla jsem si,že modřiny mám okolo doby menstruace.A dnes se mě udělala docela veliká na břiše.
Bojím se odběru kostní dřeně,proto zatím jinam nejdu,nejsem schopná to psychicky zvládnout.Když půjdu na hematologii,tak ho nejspíš budou chtít.

• Citovat
  • Upravit
17221
20.3.19 10:04

Mně pomáhá (proti modřinám) přidat do jídla křemík. Pár dní ho dlabu a pak mám na delší dobu od modřin klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
20.3.19 10:24

Mám tenké cévy. Takže mám modřinu hned. Dostala jsem od dr askorutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.3.19 11:37

Je ti jasné, že ten odběr jen odhalí jestli už ti něco je a nebo ne a čím později na něj půjdeš, tím horší bude šance vyléčit případnou nemoc?

Prvním stádiem konfrontace s nemocí je popírání, čím déle budeš dělat pštrosa s hlavou v písku a řešit to na internetu a případnými doplňky, než aby si zašla na hematolobii, tím vyšší šance je že tě případná nemoc prostě zabije, protože si propásla možnost léčit ji včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí