Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
mám dva a půl měsíční holčičku a dneska jsem u ní objevila modrý pruh na nose přesně mezi očíčkama. Jde jí to od jednoho koutku očíčka k druhýmu a jsou tam vidět fialový žilky. Pusu ani ručičky modrý nemá ani zima jí není. Jen tem modrý pruh, jako kdyby modřinka která se občas objeví, ale nebouchla se
nevíte co by to mohlo být? K Dr. jdeme až za týden…
MonnyDee píše: žíla
Fakt myslíš, že by to mohla být jenom žíla? Je pravda, že někdy to má vidět víc, někdy míň
malá má trochu problémy se srdíčkem, tak se už takovýhle věcí dost bojím ![]()
Nám ta žilka jde vidět od cca 8. měsíce..jeden den jsem se lekla,že se někde třískla..ale někdy nejde vidět vůbec,někdy lehce..
Ahoj. Anežka ji tam taky měla. Doktorka mě uklidňovala, že je to žilka a že je tak vidět proto, že malá miminka mají slaboučkou kůži. Anežce je 5 a žilka už vidět není
. Tenkrát vypadala, že ji někdo uhodil mezi oči. Mája má něco podobného na tváři, tak snad se to časem taky ztratí.
Jasně žilka, máme jí od narození. Někdy vidět není a někdy vyleze, takže se každej ptá o co se bouchla
.
Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být z toho, že v poslední době začala víc zvedat hlavičku a docela dost vysoko, že se tím asi víc namáhá tka jestli to nemůže mít z toho ![]()
valkil píše:
Nevím, jestli je to to samé co máme syn, ale je to prostě modrá žilka, která je někdy vidět míň a jindy víc.
Tady je skoro neviditelná
To je přesně ono, táhne se jí to od jednoho koutku očíčka k druhýmu a má v tom vidět i fialový malý žilky ![]()
Moje malá 4měsíční ji má taky od narození a je vidět každý den. Taky se mi lidi ptají o co se bouchla. Snad to zmizí.
![]()
Ahoj, určitě je to jenom žilka, jak píšou holky. Naše malá ji má taky, někdy je vidět víc, jindy míň nebo vůbec.
Taky máme, je to žíla. Občas jde vidět víc, občas méně. Když brečí je vidět hodně
vypadá jak s modřinou ![]()
Já takhle mívala výraznou žílu na čele, na základce jsem kvůli tomu měla chvíli přezdívku Véna (lat. název žíly). ![]()
Raduš.ka44 píše:
Já takhle mívala výraznou žílu na čele, na základce jsem kvůli tomu měla chvíli přezdívku Véna (lat. název žíly).
dobrý ![]()