Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nemůže to mít žádné následky. Nicméně odkapávač bych volila z jiného materiálu, než je bambus.
Nic se jim stát nemohlo a ani nestane. Navíc flašky ještě i vymýváš. Aby to mohlo mít vliv na zdraví, tak by museli jíst plíseň pravidelně v mnohem větším množství. Takhle opravdu ne. Odkapávač kup samozřejmě nový. ![]()
Nic se nestalo, protože se nestalo nic ani dětem, které na táboře pily přímo z plesnivych flasek, kam jim jako v minulém století lili vodu se sladkým sirupem. Trochu plísně na odkapávači pohoda
Nestane se nic. Hele syn treba pred týdnem zapomněl ve škole flašku pití a po týdnu ji tam nasel a část toho vypil a zbytek donesl domu, mě skoro trefilo, protože už v tom plavala plíseň
taky se mu nic nestalo a to toho do sebe dostal vic jak nejakou tečku z odkapávače. Ani mu nebylo špatně.
Ani kdyby ti dítě olízlo plesnivou zeď, tak se mu nic nestane ![]()
Jsem si vzpomněla na jeden díl výměny manželek. Přijela tam náhradní maminka a že udělá ročnímu prckovi pití a oddělala savičku z toho víčka a tam ta zelená nechutná plíseň. Jako pár měsíců se to tam určitě neumývalo ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
bambus je sice hezký materiál ale naprosto nevhodný do kuchyně i koupelny, ačkoli se z tohoto materiálu vyrábí hodně pomůcek právě pro tyto dvě místnosti.
Ty černé flíčky jsou asi takové spory,. kterým jsme denně vystavení i kdekoli jinde ![]()
Nic se neděje.
Jestli chceš mít později klid, stačí lahve opláchnout octem. Jinak já tyhle věci umeju, dám na chvíli na obyčejný odkapávač a když to odkape, tak to nechám doschnout na topení. Na odkapávání a odkládání a sušení věcí v kuchyni a koupelně používám nerez nebo plast a dávám to vždycky umýt do myčky.
Už dlouho přemýšlím o jedné věci. Vzhledem k váze aktovek svých vnoučat. Proč si ta děcka nenatočí do láhve vodu ve škole? Fakt se ptám jen ze zájmu, nic víc. Já jsem z generace, která pila z kohoutku rovnou.
Prý když tělo přijde občas do styku s plísní, tak i tím se nějak trénuje imunita. Nevím, co na tom je, ale když se imunita může trénovat s bacily, tak proč ne i s plísněmi…
Ahoj, před chvílí jsem si všimla že na odkapávačích na lahve ( bambusové odkapávače) je malinká plíseň černé flíčky. Lahve mají dcery do školy. Ta plíseň tam už musela být dýl
každé ráno jsem sice lahve vymývala ještě než jsem tam dala vodu na pití, ale co když nějaké zárodky se dostaly do toho pití??deset let se léčím se silným OCD a tohle mě teda dorazilo. Okamžitě myšlenky, co když jim to způsobí něco
myslíte, že to může mít následky??? A jak nebo na čem sušíte lahve na pití do školy?