Mohlo se něco stát? OCD myšlenky

Anonymní
12.2.26 16:07

Mohlo se něco stát? OCD myšlenky

Ahoj, před chvílí jsem si všimla že na odkapávačích na lahve ( bambusové odkapávače) je malinká plíseň černé flíčky. Lahve mají dcery do školy. Ta plíseň tam už musela být dýl :,( každé ráno jsem sice lahve vymývala ještě než jsem tam dala vodu na pití, ale co když nějaké zárodky se dostaly do toho pití??deset let se léčím se silným OCD a tohle mě teda dorazilo. Okamžitě myšlenky, co když jim to způsobí něco :,( myslíte, že to může mít následky??? A jak nebo na čem sušíte lahve na pití do školy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13749
12.2.26 16:14

Ne, nemůže to mít žádné následky. Nicméně odkapávač bych volila z jiného materiálu, než je bambus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4991
12.2.26 16:34

Nic se jim stát nemohlo a ani nestane. Navíc flašky ještě i vymýváš. Aby to mohlo mít vliv na zdraví, tak by museli jíst plíseň pravidelně v mnohem větším množství. Takhle opravdu ne. Odkapávač kup samozřejmě nový. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.2.26 17:14

Nic se nestalo, protože se nestalo nic ani dětem, které na táboře pily přímo z plesnivych flasek, kam jim jako v minulém století lili vodu se sladkým sirupem. Trochu plísně na odkapávači pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.2.26 17:22

Nestane se nic. Hele syn treba pred týdnem zapomněl ve škole flašku pití a po týdnu ji tam nasel a část toho vypil a zbytek donesl domu, mě skoro trefilo, protože už v tom plavala plíseň :roll: taky se mu nic nestalo a to toho do sebe dostal vic jak nejakou tečku z odkapávače. Ani mu nebylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
12.2.26 19:00

Ani kdyby ti dítě olízlo plesnivou zeď, tak se mu nic nestane :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
12.2.26 19:13

Jsem si vzpomněla na jeden díl výměny manželek. Přijela tam náhradní maminka a že udělá ročnímu prckovi pití a oddělala savičku z toho víčka a tam ta zelená nechutná plíseň. Jako pár měsíců se to tam určitě neumývalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16934
12.2.26 19:38
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

bambus je sice hezký materiál ale naprosto nevhodný do kuchyně i koupelny, ačkoli se z tohoto materiálu vyrábí hodně pomůcek právě pro tyto dvě místnosti.

Ty černé flíčky jsou asi takové spory,. kterým jsme denně vystavení i kdekoli jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5395
12.2.26 20:05

Nic se neděje. :hug: Jestli chceš mít později klid, stačí lahve opláchnout octem. Jinak já tyhle věci umeju, dám na chvíli na obyčejný odkapávač a když to odkape, tak to nechám doschnout na topení. Na odkapávání a odkládání a sušení věcí v kuchyni a koupelně používám nerez nebo plast a dávám to vždycky umýt do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
12.2.26 21:21

Neboj, nestalo se nic. Odkapávač si kup nerezový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
13.2.26 08:01

Už dlouho přemýšlím o jedné věci. Vzhledem k váze aktovek svých vnoučat. Proč si ta děcka nenatočí do láhve vodu ve škole? Fakt se ptám jen ze zájmu, nic víc. Já jsem z generace, která pila z kohoutku rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.26 14:16

Prý když tělo přijde občas do styku s plísní, tak i tím se nějak trénuje imunita. Nevím, co na tom je, ale když se imunita může trénovat s bacily, tak proč ne i s plísněmi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová