Zkušenosti s lékem Trittico v kombinaci s Buronilem a Rivotrilem

13
10.2.26 16:10

Trittico a Buronil

Ahoj,
užíval jste někdo léky tritico 75 bez postupného navyšování po třetinkách a k tomu třeba i léky Buronil a Rivotril?
Nasadili mi to takto v léčebně, není mi nejlépe a nedá se to tu s nikým moc řešit.
Mám to na urputnou nespavost na kterou nezabírá vůbec nic, žádná antidepresiva antypsychotika, ze všeho mám akorát těžké deprese a úzkosti.
Ještě k tomu mám z těch leku ucpaný nos, že nepomáhají žádné kapky a usnu až pozdě k ránu.
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9139
10.2.26 16:44
@Alice33333 píše: Více

Brala jsem Trittico 150 mg dohromady s Rivotrilem, tehdy to moc nepomohlo. Vloni znovu hrozná nespavost, znovu Trittico 150 mg, ale měla jsem po něm halucinace, tak jsme ho vysadily. Buronily jsem brala dva na spaní a k tomu Chlorprothixeny, ale moc nepomáhalo. Já když mám fázi nespavosti, tak mi nezabere skoro nic. Teď mám naopak fázi nadměrné spavosti, před 14ti dny jsem spala dvě noci a den ve spánkové laboratoři. Jinak ten ucpaný nos bych sázela na Trittico, více lidí si na to stěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
10.2.26 16:53

Beru Trittico AC 150 mg a Buronil 25 mg, mám to na nespavost a noční můry. Umírám na rakovinu. Buronil má naprosté minimum nežádoucích účinků a dává se úplně běžně onkologickým pacientům i z tohoto důvodu.
Trittico beru cca pět let a nežádoucí účinky, které popisuješ, se mohou objevit v počátku užívání. Po Buronilu v drtivé většině případů spím celou noc bez přerušení. Jenže vážím 48 kg, takže asi není ani dost dobře možné, aby na mě léky neúčinkovaly. Buronil mi v poslední době přestal tlumit noční můry. Jinak si nemohu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
10.2.26 16:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.26 18:36

Většinou se dá zvyšovat dávka. Ale potom je to zase vykoupené tím že je člověk ráno mimo, může mu to zhoršovat náladu. Takže je to vždy něco za něco.

Aktuálně mám Trittico prolong 300mg, 3×50mg Chlorprothixenu (ty hlavně na usnutí) a pak Prothazin protože ten by měl prodloužit délku spánku. Díky tomu usínám jako miminko. Dřív jsem měla Kvetiapin (quetiapin, derin,…) a ten byl tutovka, ale na něm jsem měla fakt blbý vedlejší účinky že to nešlo snést.

Zkus to tam s někým probrat, věřím že aspoň někdo s personálu je fajn a dá se o tom promluvit. Musíš mít jasno co bereš, jak ti to může pomoct a jestli se bude měnit/navyšovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová