Když se děti rozprchnou...

Anonymní
6.2.26 17:46

Když se děti rozprchnou...

… zůstává smutek. Co vám pomáhá ho překonat?
Jedna anonymní máma

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1133
6.2.26 17:51

Když se děti rozprchnou, nastává trochu svobody :mavam:

Takže pařit, zpívat, tancovat, chodit do kina, na koncerty, cvičit, běhat, plavat, vydělat hodně peněz a konečně zbohatnout :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
6.2.26 18:16

Asi zalezi na nastaveni. Ja se tesim, az zase budu zit hlavne svuj zivot :think:. Mam tolik planu, na ktere ted neni cas :think:. Ale moje mamka to mela stejne jak pises, konicek pro jsme pro ni byly jen my deti. To je podle me jadro problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
6.2.26 18:17
@ruzovasrnka píše: Více

A to jsi nemohla dřív? My jsme chodili i s dětmi, i bez dětí, když měli vlastní program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
6.2.26 18:19

Žít podle svého, Koníčky, Tajné sny…je toho tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.26 18:20
@Anonymní píše: Více

Já tě chápu, i když máme celý život koníčky, sport, chodíme za kulturou, máme přátele, i tak je mi líto, že dítě je už dospělé a už s námi netráví tolik času.

• Citovat
  • Upravit
3064
6.2.26 18:25
@izabe píše: Více

přesně. Ten správný čas začít si plnit sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.26 18:32

Máme pět dětí, velký věkový rozptyl a i když se rozprchla zatím jen nejstarší, hodně, hodně jsem to obrečela, neuměla jsem se s tím smířit, byla pořád s námi (jako všechny děti) a najednou to bylo tady, už ráda prostě tráví čas jinde a s někým jiným. Z celého srdce ji to přejeme, ale těžké to bylo nejen pro mě, ale i pro manžela.
A je to asi o nastavení. S námi děti jezdí rádi na dovolené, nikdy jsme nemuseli říct…že ještě letos, určitě už další rok s námi nepojedou, už nebudou chtít. My jsme nastaveni být s dětmi, i když si s mužem velmi rozumíme a i toho tak málo společného času si sami spolu užijeme.
Strašně vás chápu.

• Citovat
  • Upravit
21316
6.2.26 18:35

Asi mas deti uz velke.
Me jsou male a kdyz „se rozprchnou“ mam konecne ticho na cteni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3117
6.2.26 18:37

Proč smutek. Vychovala jsi a dovedla k dospělosti děti. Budeš se těšit na vnoučátka. Čeká Tě nová etapa, můžeš věnovat čas sobě, koníčkům, jestli máš manžela tak jemu … Mam zatím dospělé a samostatné 2 děti. A je to fajn. Sdílíme, voláme si, přijedou, jezdíme společně … Jsou dospělí a úžasný. A hlavně jsou spokojeny, což je nejdůležitější. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
6.2.26 18:55

A cos dělala doteď bez dětí? Zájmy, koníčky, přátelé?
Ony ty děti nezmizí ze dne na den. Ony rostou, osamostatňují se, odcházejí tak postupně. Já mám nejstarší dítě na VŠ a to už doma víc není, než je. Až zmizí úplně, tak to až takový rozdíl nebude. A myslím, že to tak bude i u dalších dvou dětí. Už teď jsou ve věku, kdy mě potřebují málo a já si ten život zaplňuji vlastními zájmy. Oni mají své přátele a své zájmy, i když jsou ještě všichni doma. Ale mě už na vyplnění volného času nepotřebují. Takže podle mě je to postupný proces, kdy ta žena má možnost se na to připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
6.2.26 19:10

Pro mě znamená „když se rozprchnou“ to, že mám několik hodin, maximálně jednotek dní na to, užít si klidné ráno, klidný den v práci i návrat z ní, podvečer i večer a hlavně noc. Se slinou v koutku doháním péči o sebe (takový ten nadstandard), s manželem máme čas a nervy si povídat jako dospělí, něco si pustit a vidět to celé, a za těch pár hodin se slzou v oku začneme vzpomínat, prohlížet si fotky dětí.. no a chvíli po návratu bych celé kolo jela nanovo. Až jednou opravdu začnou odcházet, což může být třeba za 10 let, zatím si to moc nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
6.2.26 19:13
@izabe píše: Více

problém je ve chvíli, kdy žena tohle všechno měla vyplněné dětmi, už dávno zapomněla na život před nimi, na vlastní život vedle nich a pak opravdu zůstane v duši i životě velké černé prázdno. Nemám to tak, ale rozumím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
6.2.26 19:19

@teroonka Ja se treba vic bojim, ze se nerozprchnou :oops:. Preju jim vlastni pokud mozno spokojene zivoty a nerada bych, abychom skoncili u modelu mamahotel. Ale at se radi domu vraci, to by bylo nejlepsi, co nas muze jednou potkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
6.2.26 19:44

@Hobitka Vzhledem k tomu, že dítko víceméně vyletělo v 16 rovnou mimo rodnou hroudu, tak naše „přání“ už se ustálila jen na tom, ať je to na další studium a pak pracovně aspoň Evropa :mrgreen: mamahotel nehrozí, doufáme, že se tu v létě ukáže víc, než na týden, prostě nemá čas. Naposled jsme dítko viděli naživo, když jsme je vezli před začátkem semestru v srpnu na letiště :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová