Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na zácpu ber denně lactulosu. Jen musíš vychytat správnou dávku.
Já hemeroidy v tehotenstvi měla a poznala jsem je tak, že když jsem šla na velkou, tak mě to bolelo a když jsem si utíkala zadek, tak jsem cítila takovou jakokdyby bulku. Ale mela jsem je až ve 3. trimestru. Krev ani hlen jsem neměla
Ty teď určitě chodíš na vyšetření často, tak se o tom zmin svému gynekologovi a on ti poradí.
Mohla to být jen prasklá žilka ze zácpy, Lactulozu bych doporučila taky. Jestli máš v těch místech pocit diskomfortu nebo si tam něco nahmatáš, kup si mast Faktu, mně na hemoroidy zabírá spolehlivě.
Ze zácpy bys mohla mít vytvořenou prasklinku u konečníku. Ta faktu mast pomůže i s tím, jen musíš čekat, že to bude na týdny hojení. Kvůli špatnému místu.
Z hemeroidu či z praskliny bývá jasně červená krev bez hlenu.
Může to být hemeroidy, zvlášť pokud máš zácpu, protože ta je v těhotenství častým spouštěčem. Dubová kůra je skvělá, můžeš zkusit i masti jako Preparation H nebo jinou, která je vhodná pro těhotné. Pokud by se to zhoršovalo nebo přetrvávalo, raději konzultuj lékaře.
Ahoj, omlouvám se, za anonymitu, jen pro mě citlivé téma.. Jsem ve 13tt, dnes jsem měla hlen s příměsy krve na toaletním papíru, bylo to od konečníku. Nikdy jsem s ničím takovým problém neměla, nic mě nebolí, jen v těhotenství trpím zácpy.. Má otázka je, než začnu plašit u lékaře, může se jednat o hemeroidy? Případně co na to používáte? Četla jsem že je fajn gel z dubové kůry, je ještě něco volně prodejného, co se může používat během těhotenství? Děkuji.