Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bylo to nové zboží a je to z obchodu? (mají IČO?) nebo od soukromníka bez IČA?
Když vrátíš nepoužitou deku do 14 dnů, musí ti prodejce vrátit i částku poštovného. Ovšem náklady za poštovné, které vynaložíš na vrácení deky, ty ti už nikdo platit nemusí. ![]()
@Žirafátko je to přímo z obchodu a nové zboží. Docela mě zaráží, když vědí, že jí nemají, proč jí vystavují na aukru? A zašlou mi jinou deku ![]()
Pokud zboží neodpovídá popisu, tak se podle mě jedná o rozpor s kupní smlouvou a ty můžeš od smlouvy odstoupit a máš nárok i na poštovné.
@helenkka nesouhlasím. Sama jsem řešila něco podobného. Koupila jsem si přes internet matraci, která mi nevyhovovala a požadovala vrátit i poštovné. Obchodník nesouhlasil, podala jsem podnět na obchodní inspekci, kde to vyhodnotili tak, že dle zákona jsou povinni mi poštovné vrátit (proběhlo začátkem roku 2012).
Sama jsem si zakládala na konci roku 2012 živnost a vlastní e-shop a protože jsem chtěla mít vše v pořádku, konzultovala jsem obchodní podmínky s právníkem. I právník mi potvrdil, že musím zákazníkům vracet i poštovné. Leda, že by se od roku 2013 zase změnily zákony ![]()
http://www.dtest.cz/…e-i-postovne
Ale je fakt, že zakladatelka řeší trochu něco jiného.
Příspěvek upraven 24.06.13 v 14:14
Holky děkuju za rady
Jen mě teda trošku štve, že za jejich blbost, budu poštovné hradit zpět k prodejci já ![]()
@helenkka nic se neděje. Jen se přeci nenecháme odírat. ![]()
@111verunka111 určitě požaduj celé poštovné. Podle toho článku v odkazu máš na něj nárok:
Jaké máte povinnosti při odstupování od smlouvy uzavřené přes internet
Vrátit zboží v přiměřené lhůtě.
Hradit náklady za cestu zboží od Vás zpět k prodejci***.
*** Neplatí v případě, kdy i v rámci 14 dnů odstupujete proto, že doručené zboží trpí vadami (např. zásilka dorazila poškozená, zboží je padělkem či třeba má jinou barvu či velikost aj.).
@macesinka aha, jsem to četla, ale asi špatně
tento článek si raděj dám do záložek, kdyby náhou byl problém, ráda jí to dám přečíst ![]()
Kdyz je rec o koupi i internetu, mrknete prosim na mou diskusi dik
Eshop majla okradl mou mamku ![]()
A co jim takhle napsat, ze je,,udas" za klamani spotrebitelu
mozna to bu, bu, bu zabere a vrati oboje postovne..
@helenkka píše:
Ne. Když vracíš bez udání důvodu, ze své vůle, že ses jen tak rozhodla, tak ti vrací pouze částku za zboží, poštovné ne.O čem píše zakladatelka, je ale reklamace - poslali něco jiného, než si objednala. Pokud je to eshop, tak by měli vrátit i oboje poštovné. Poslala bych jim oskenovaný podací lístek jako doklad, kolik tě pošta stála.
Ano, přesně tak to je, zakladatelka to bude reklamovat, neboť dostala něco úplně jiného ![]()
Provozujeme eshop. Pokud chcete vrátit do 14 dnů musí Vám být vráceno poštovné které jste platila při koupi. To další co jste vynaložila vy Vám nevrátí - nemusí (my ho vracíme i tak ![]()
Pokud Vám ale poslala něco jiného je slušnost toho eshopu poštovné proplatit jelikož je to chyba jejich ale to je hlavně o morálce. V případě že budete chtít reklamovat, máte nárok ze zákona do 6 měsíců od koupi požadovat bud výměnu a nebo opravu (ve vašem, případě výměnu) a eshop by neměl remcat. Jinak, na reklamaci má 30 dní a na vrácení peněz také 30 dní.
Potřebovala bych poradit, na aukru jsem si zakoupila deku s potivy srdíčky pro neteř. Ale přišla mi domů deka s květimani a fakt se mi nelíbí. Tak jsem psala paní(mají internetový obchod), že mi přišla jiná deka než, co udávala na aukru. Ona mi odepsala, že je to jediná deka, co tam mají momentálně, tak proto mi jí poslala a kdybych chtěla mohu jí vrátit a oni mi pošlou obratem peníze zpět. Nechápu, proč to nenapsala rovnou, že tu deku tam nemají, co jsem si zakoupila. A chtěla bych jí ted vrátit, vrátí mi i poštovné nebo mohu to chtít? Jelikož poštovné hradím dvakrát, za zaslání dom a zpět do obchodu 140kč. Děkuji za odpovědi