Mohu nechat utratit psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23998
1.10.20 16:35

Největší chyba je, že cpete psy do panelákových bytů a pak nevíte, co s nima…
Další problém řady z vás je, že kladete psa na úroveň člověka, viz. poznámky ve stylu „Když necháš utratit nemocnýho psa, necháš utratit nemocnýho člověka?… Přitom /ruku na srdce/ někteří z vás by se ze zvířete pos.rali, ale starýho člověka, nebo např. bezdomovce byste nejradši zprovodili ze světa, protože vám překáží a stojí to peníze, které "jdou z vašich daní“…
Z tohoto světa a současné společnosti je mi občas trochu smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 17:01

Tak já nedávám do jednoho pytle lidi a zvířata i když někdy bych radši dělala se zvířaty. Ale i když je to jen pes, tak on si bohužel vybrat nemohl ke komu půjde, kdo se o něho bude starat a kdy ho někdo skrz inkontinenci utratí. Takový bezdomovec (Né Všichni) si tuto cestu naopak vyberou samy a vyhovuje jim. Nechtějí patřit do tohoto režimu, kdy lidé musí chodit do práce a mají povinnosti. A ještě si k sobě na žebrání vezmou i toho psa (ktereho se opět nikdo neptal). Pracuji jako sestra v domově důchodců. Mám moc ráda staré lidi. A kdybych srovnávala tak bych řekla, že o lidi je ve stáří postaráno (aspoň u nás)

• Citovat
  • Upravit
34322
3.10.20 23:06

Pleny, podlozky, vyhrazeny prostor/ohradka, casto ven. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.10.20 19:40

Mě je z toho úplně smutno..doufám že jste ho neutratila. Vet chápu, přece nemůžete utratit psa jenom že je inkontinentní.

Psa dáte do ohrádky aby nekakal všude a podložky nebo plenu a je to.

Ano stojí to peníze ale o pejska jste se chtěla starat a vzala odpovědnost.

A ted se ho chcete zbavit? darovat, do útulku… no fuj. Když už teda tak hledat jinou osobu která se postará když vy ne. Ale utratit?,? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.10.20 19:44
@Anonymní píše:
@Len123l Já nemám auto a vzhledem k tomu čím pejsek trpí se neodvážim jet do druhého města autobusem.
A ven chodíme tak často, jak to jen s ročním dítětem jde. Bývá to 3-4× denně.Nicméně pejsek se i raduje. Když vidí moje rodiče, začne běhat nebo si užívá jídlo. Není ve stavu kdy bych si sama před sebou umělá uspání obhájit, ale trápí to nás všechny. Hlavně já už ztrácím nervy, přitom mám psa tak ráda, je dodnes vděčný za každé pohlazení.

Jako nezlob se, ale pokud myslíš že 3 x až 4 x denně venčení stačí za 24 hodin, pak tedy určitě nestačí a nedivím se, že pejsek nedodržuje čistotu. Tobě také stačí jít na wc 3 nebo 4 x denně? Navíc jestli je starší, nestačí mu to tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
19.10.20 20:06

Strašný tohle. Dokud ten pes žere a chodí a evidentně netrpí nějak silnými bolestmi, tak přece není důvod ho nechat uspávat, to správně ani veterinář nemůže. Jako když budeš hledat, určitě nějaký prase seženeš, co to udělá, ale to ti. není ze sebe blbě. Tolik let toho psa máte, ten pes evidentně netrpí a jediný problém je v tom, že nechceš uklízet. No není to nic k zavidění, ale prostě to k tomu patří. A měla by jsi s ním, když má takový problém a ty jsi na rd chodit častěji, jenže tobě se prostě nechce. A sem jsi si přišla pro uklidnění svědomí, tak ts mě je to prasárna obrovská. A není to o tom, že pes je na stejném úrovni jako člověk, ale o tom, že on je odkázán na majitele a nemůže za to, kam se dostane. Dělal vám společnost takovou dobu a teď, když vás potřebuje nejvíc a měli by jste mu zajistit důstojné stáří, tak to už je problém, no asi nemám slov, je mi ho lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný