Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a skoro dva roky jsem nebyla u zubaře. Mám na některých zubech kaz. Mohu jít sama k zubaři nebo pořad musím mít sebou rodiče?
Aby tě zubař zaregistroval, bude potřebovat souhlas rodičů. Poté už budeš moci docházet na ošetření sama.
@BohunkaP píše:
Aby tě zubař zaregistroval, bude potřebovat souhlas rodičů. Poté už budeš moci docházet na ošetření sama.
já až do 18 vždy děckám podepisovala zákroky
Teoreticky bys do 18 let sama chodit neměla. Ale záleží na domluvě s lékařem, na běžné ošetření u starších dětí já osobně přítomnost rodičů nevyzaduji. Ale na první prohlídku bude přítomnost zákonného zástupce určitě nutná.
Já jsem zaregistrovaná u zubaře. Jen jsem tam asi rok a půl nebyla. Nejednalo by se o první návštěvu.
@Anonymní píše:
Já jsem zaregistrovaná u zubaře. Jen jsem tam asi rok a půl nebyla. Nejednalo by se o první návštěvu.
no tak se tam při objednání zeptej, jestli musíš jít s rodičem,
to je dotaz na zubaře, ne na emimino
Záleží na zubaři, já jako matka se vždy doktorů ptám, jestli může ditko přijít samo, i když není plnoleté. Teď sice šlo dítko samo k zubaři na kontrolu dle předchozí domluvy, ale objednat na plombu jsem musela já, i když tam pak šlo zase samo ![]()
@BohunkaP píše:
No ještě bude s největší pravděpodobností potřebovat peníze na opravu těch zkažených zubů.
@Anonymní píše:
Zítra tam zkusím zavolat a uvidím.
a proč je takový problém, že by tam s tebou měl jít jeden z rodičů?
ty chceš doma tajit, že jdeš k zubaři? ![]()
a peníze na plomby máš?
@stinga píše:
a proč je takový problém, že by tam s tebou měl jít jeden z rodičů?
ty chceš doma tajit, že jdeš k zubaři?
a peníze na plomby máš?
Nechci to tajit. Mamka by o tom věděla. Jen je hodně v práci a bylo by o dost jednodušší, kdybych tam mohla sama.
@veria píše:
Boze, to s nima budu chodit k doktorum az do 18?
tak jednu chvíli platilo, že opravdu dítě nesmělo nikam k doktorovi samo. Pak se mohl napsat souhlas, který platil i do budoucna. U zubaře jde o to, že pokud jí nebudou nic dělat, není problém (po dohodě s doktorkou, samozřejmě), ale pokud jí bude v puse něco dělat, musíš mít souhlas rodiče. K zubařce jsem nás objednávala naráz, rovnou jsem to vždy podepsala
@vokishka píše:
tak jednu chvíli platilo, že opravdu dítě nesmělo nikam k doktorovi samo. Pak se mohl napsat souhlas, který platil i do budoucna. U zubaře jde o to, že pokud jí nebudou nic dělat, není problém (po dohodě s doktorkou, samozřejmě), ale pokud jí bude v puse něco dělat, musíš mít souhlas rodiče. K zubařce jsem nás objednávala naráz, rovnou jsem to vždy podepsala
I na obycejnou plombu pokud na ni bude mit penize? Tvl snad bude nas zubar rozumnej. Nebot chodit s kazdou k zubari az do 18, to by se mi nechtelo. Ty decka nemaji nulovou svepravnost prece.
@veria píše:
I na obycejnou plombu pokud na ni bude mit penize? Tvl snad bude nas zubar rozumnej. Nebot chodit s kazdou k zubari az do 18, to by se mi nechtelo. Ty decka nemaji nulovou svepravnost prece.
v době, kdy se lidi soudí kvůli každé kravině, bych chtěla klidně tři podpisy. Ty k zubaři nechodíš?
Dobrý den, je mi 16 let a skoro dva roky jsem nebyla u zubaře. Mám na některých zubech kaz. Mohu jít sama k zubaři nebo pořad musím mít sebou rodiče?