Moje dcera je lesba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.6.20 14:56

@kalie v tom máš naprostou pravdu, dcera je moje jediné dítě takže je možnost že nebudu mít vnoučata. Z okolí mám opravdu strach, hlavně z manžela a jeho rodinný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.20 15:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem bych chtěla podotknout že nechci nikoho z homosexuální komunity nějak urazit. Je to nedávno co mi dcera (20) oznámila že je lezba. Pro mě to byl obrovský šok, nikdy bych to do dcery neřekla. Vím že bych měla mít radost že dcera našla odvahu a řekla mi to. Ale mně to dost trápí, manžel o tom ještě neví mám strach jak bude reagovat. On i celá jeho rodinná jsou silné věřící, a tohle by pro ně mohl být velký problém. Zatím jsem to nikomu neřekla, tak si potřebuji špiše s někým promluvit. Budu ráda za každý příspěvek.

Tuhle situaci jsem nezažila, ale jednou je to moje dítě, tak by mi bylo jedno jakou má orientaci. Důležité je, jestli je šťastné. A co si myslí ostatní a rodina by mi bylo srdečně jedno.

• Citovat
  • Upravit
4829
8.6.20 15:01
@Anonymní píše:
@kalie v tom máš naprostou pravdu, dcera je moje jediné dítě takže je možnost že nebudu mít vnoučata. Z okolí mám opravdu strach, hlavně z manžela a jeho rodinný.

Vnoučata mít asi budeš, znám několik takových a děti „nějak“ mají. Většinou se s někým „dohodnou“…
Ale držím Ti palce, asi to bude docela fičák než si to sedne. Jako klidně řeknu, „to bude dobrý, dneska už se to tak nebere“… Ale popravdě bych nechtěla, aby mě tohle potkalo. Ale ano jsou samozřejmě i horší věci… Pro někoho tohle prostě ale legrace není no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.6.20 15:07

Já jsem také věřící a s homosexuály problém nemám. A takových znám hodně, takže rozhodně to není tak, že věřící=automatická averze k homosexuálům. Kdyby mi dcera řekla že je na holky, tak by mě to samozřejmě také rozhodilo, ale koho ne? Můžeme být tolerantní sebevíc, ale ten první moment kdy to zjistíme bude vždycky takový rozpačitý…Ale pořád je to moje dítě a potřebuje podporu. Chápu tvoje obavy z reakce rodiny, ale nemyslím, že by bylo dobré to před nimi tajit. Radši ať se to dozví od ní, než od někoho z ulice. Určitě bych to napřed řekla jen manželovi a teprve pak širší rodině. Nějak se s tím musí „poprat“ a také se na jejich reakci ukáže, jak jsou tolerantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.20 15:07

Naprosto Vám rozumím, chápu Vaše pocity, ale vy to nějak zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.6.20 15:13
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem bych chtěla podotknout že nechci nikoho z homosexuální komunity nějak urazit. Je to nedávno co mi dcera (20) oznámila že je lezba. Pro mě to byl obrovský šok, nikdy bych to do dcery neřekla. Vím že bych měla mít radost že dcera našla odvahu a řekla mi to. Ale mně to dost trápí, manžel o tom ještě neví mám strach jak bude reagovat. On i celá jeho rodinná jsou silné věřící, a tohle by pro ně mohl být velký problém. Zatím jsem to nikomu neřekla, tak si potřebuji špiše s někým promluvit. Budu ráda za každý příspěvek.

Bylo by mi to fuk a podpořila bych ji.. No tak je lesba, no a co? Je to normální člověk, nemá deviaci atd.. Kdyby mi syn sdělil, že je např pedofil, bylo by to jiné.. Ale gay? Proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 15:15
@Anonymní píše:

O vnoučata bych se nebála :) a rodina je snad od toho aby jí podpořila a ne se od ní odvrátila ne?

• Citovat
  • Upravit
53518
8.6.20 15:20

@Pajik 76
Mě by zajímalo, co je ten „byč“.
:P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.6.20 15:21
@Anonymní píše:
O vnoučata bych se nebála :) a rodina je snad od toho aby jí podpořila a ne se od ní odvrátila ne?

Pokud bude chtit, k diteti si cestu vzdy najde..dnes je moznosti hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27701
8.6.20 15:33

No a je fakt nutný aby to věděla celá rodina až do páté generace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.6.20 16:43

Já myslím, že na tom nic špatného není 🙂.
Vaše dcera potřebuje od vás hlavně podporu 🙏 neřešila bych další členy rodiny. Vy jste matka a pokud chcete aby byla vaše dcera šťastná tak ji podpořte v tomhle. Promluvte si s mužem a nějak společně to přijměte 😊 🖤
Uvidíte že vaše dcera bude šťastná že ji oba chápete😊 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 17:46

Zakladatelko i moje dcera je lesba. Je jí 15 a řekla mi to před cca 1 a 1/2 rokem. Trvalo mi to cca měsíc než jsem to přijala. Ví to ještě její nejlepší kamarádka a moje starší už dlouho dospělá dcera -její sestra. Dcera si našla na internetu stejně starou přítelkyni, která bydlí asi 90 km od nás na střídačku se o víkendech navštěvují tak cca jednou za šest týdnů. S rodiči přítelkyně dcery jsem se seznámila, zda o orientaci své dcery vědí to nevím…
Komu a kdy to řekne nechávám úplně v režži dcery a vím, že s rodinou to snadné nebude. Její otec/jsme rozvedeni/ je ten typ. co nesnáší ženy menšiny ap. za to obdivuje jisté totalitní režimy… a jeho reakci si dokážu dost živě představit :roll:.Další kadet je dcery babička/moje máma/ ta téměř jistě obviní ze stavu věci mě- volná výchova, povoluju věci na které má holka dost času, dovolila jsem nejstarší dceři vodit domů homosexuální kamarády /asi se nakazila :mrgreen: /atd. atp. Mámě je přes 70, což ale nesouvisí s tím, že vždycky věděla vše nejlíp a spoustu věcí jí člověk nevysvětlil i kdyby se rozkrájel.
Takže u nás bude patrně ještě dost veselo…ale co už no :? Všechny svoje děti miluju úplně bezvýhradně a vždycky za nimi budu stát a dělat všechno pro jejich štěstí. Občas mě chytne smutek z toho, že dcera nebude mít snadný život. I když ta tolerance je dnes už někde úplně jinde než před lety, tak co si budeme. Vnoučata snad budou děti dcera chce mít a chce být mladá maminka, tak jenom doufám, že rodit bude jednou ona a ne její partnerka, nevím jak moc bych dokázala jako vnouče prožívat úplně cizí dítě, ale tím se teď vůbec nemá smysl zabývat…
„Život je nekonečně pestrý“… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2770
8.6.20 18:03

Je to asi tezke, protoze takove oznameni clovek neceka. Ale zakladatelko myslím si, ze je skvele, ze jsi ji podporila. Neni to zadna tragedie. Taky mohla byt mrtva, je dost mladych lidi, co si vezmou zivot, protoze si s tim nevi rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
8.6.20 18:32

Taky bych ji podpořila a ještě se i „pobavila“, jak se vztekají členové rodiny, kteří ví, že s tím nemůžou nic dělat. K čemu je mi „člen rodiny“, který mi nadává, že jsem lesba? Vždyť je to asi na stejné úrovni, jako by mi nadával, že jsem odněkud spadla, měla nehodu, zlomila si nohu atp. Jednou se stalo a už se s tím prostě nedá NIC dělat, genům neporučíš, ale to právě tihle lidé nejsou sto pochopit a chovají se jak… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.6.20 19:04

Věřím, že to je šok a potřebuješ to vstřebat. Tím, že ti to dcera řekla, projevila obrovskou důvěru v tebe. Nebude to asi jednoduché, ale buď ji oporou. Věřící část rodiny to snad také vstřebá. Sama jsem věřící a z té podstaty se snažím být tolerantní a nesoudit. Je to pořád stejná holka - tvoje. Držte se obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová