Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@040 píše:
Maminky chci se zeptat, moje dítě má teplotu tak 35,5 nebo 34,5 příjdemi že to není normálni…ale poslední dny naměřím takto, když má 36 to je co říc. Byli jsme nemocné měl 39,5 horecky bereme antibiotika, vysokou horečku nemá už 5 dnů spíše nískou. prosím o rady už jste to některá zažila???Moje dítě má 8 měsíců.
Maly mel neco podobneho v 9 mesicich - taky nejdriv horecky a pak byl takhle studeny. Nas na to upozornil vlastne monitor dechu - zacal houkat a malemu chvili trvalo, nez se na to houkani probral. Pak jsme ho sli pro jistotu zmerit (par dni pred tim mel take horecky) a namerili mu neco kolem 35 - zkusili jsme vic teplomeru, merili i sebe a stale stejne. Druhy den jsme s nim sli k dr - tam uz mel asi 35,7 - dr mu nabrala krev a zjistil se problem se stitnou zlazou (mel zvysene TSH).
Chci se zeptat, kdyz merim digitalem mala ma napr. 37.1 C, kdyz potom zmerim rektalnim teplomerem ma o stupen vic.coz uz je horecka.. vycetla jsem, ze u miminek se ma merit jen teplota do zadecku. je to dost dulezite, protoze horecka se musi uz nejak resit a ja mam dilema, ci teda horecku ma ci ne…mozna je to blbej dotaz, ale nekdo to rozzesknete.. diky
Teď jsem koupala 15 měsíční Verunku a měla po koupání 35,1 a normálně má 36,4 a teď když je starší syn na antibiotikách měl ty 40 horečky rýmu a kašel, ona to od něj chytla naštěstí byla bez horeček. Ale v době té nemoci syna se jí pohybuje 36,6-37,5.
Měřím v podpaždí a digitální i rtuťový a na obou stejná teplota někdy se na rtuťovým liší
No 35,1 je divný, je to možná tou delší koupelí a tím jak od syna chytla rýmu on teda má zánět dutin, ona naštěstí né. Každopádně dlouho už se nekoupala tak možná i ten styk s vodou. Polévala jsem jí teplou a hrála si chvíli s Kačenkou. No teď je v teplém zavalená a po večeři což udělá manžel za hodinu tak jí premerim. Snad stoupne je malinko nafialova na puse a rukou a studená.
Nechci vypadat za blbku, ale kolik má teda mít teplotu, aby to bylo v normálu. je fakt, že jsem se po tomhle jeste nepidila. dík za info