Moje dítě prostě nespí, má to někdo stejně?

1139
1.3.12 22:33

moje dítě prostě nespí,má to někdo stejně?

Milé maminky, píšu proto, že už začínáme být zoufalí. Máme roční holčičku, která je hodná, zdravá, vše v pořádku. Akorát je tu jeden problém, od 9.měsíce spí max. 45.minut přes den a to jak doma, tak venku v kočárku. Někdy je to jen 20.minut a dokázala jednou nespat vůbec! Např. dneska v 11.usnula na půl hoďky a od půl 12.byla vzhůru až do 19.h. Dali jsme jí spát, to usne normálně…teď je 22,25 a už byla 4krát vzhůru!! A tak to jde celé noci. Stojí v postýlce a brečí. Já jí položím ona usne a za chvíli znova stojí. Nevíte,čím to může být? Vždyť je ještě malá a musí být unavená. Všude čtu, jak spí děti 2-3 hoďky denně. To že nic neuděláme přes den, na to jsme si zvykli. Ale v noci už bychom se chtěli taky vyspat… :D ještě chci napsat, že zubama to asi není, nic se neklube. Máte to někdo stejné??děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1192
1.3.12 22:40

U nás to bylo podobné,malá spala od 3měsíců 1×denně tak hodinku a v noci se budila co 3 hodiny na kojení až do 9měsíce.Byla to hrůza..a po skončení kojení měla období pár měsíců kdy šla večer okolo 20h spinkat a o půlnoci stála v postýlce a dožadovala se vstávání,pozornosti…byla čilá:)Vydržela hodinku dvě i tři a pak zase usnula.Nic nezabralo,přešlo to samo…
Ted je to spáč,je jí šest a chrní co to jde:) Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
1.3.12 22:41

Kdyz se ti v noci takto budi, tak je pravdepodobne unavena z toho jak pres den nespi. Take jsme to tak meli.
Zkuste vymyslet jakykoliv zpusob, jak ji pres den uspat. Nam se budi po pul hodine, ale pak ho jeste houpeme v naruci a klidne spi i dalsi hodinu. Jakmile pres den nespi alespon 2 hodiny, tak se nam presne takhle v noci potom budi…
Taky z toho naseho drobka silime, ale opravdu jsem vypozorovlala, ze ten plac je z pretazeni.

• Citovat
  • Upravit
10639
1.3.12 22:42

Dcera taky nespala,jen kdyz jsem si ji vzala do postele.Kolem 2 let spinkala sama v pokojicku a budila se az rano,mela jsem otevrene dvere,abych ji slysela.Ted mam 7mesicniho syna,ale u nej buzeni zpusobuji zoubky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.3.12 22:42

Bessy a chodí Ti holčička? U nás to bylo podobné a zlepšení přišlo asi 3 týdny po tom, co začala chodit. Začala hodně lítat a docela hezky spát. Noční spaní se zlepšilo kolem toho 14 měsíce (chodí od 13) a to denní se taky prodloužilo. Je ulítaná a víc unavená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
1.3.12 22:46

Tak my jsme si taky uzili :lol: je ji 15mesiců a uz se spani zlepsilo, ale spi s nama v posteli :? coz jsem nikdy nechtela a doufam ze ji brzy naucim zase spat v postylce jako drív. Ale jeste pred par mesicema jsem ji dala napr. v 8hod.vecer spat, spala 2 hodiny pak se vzbudila a uz neusla, takze zrovna kdyz jsem se chystala ulehnout tak ona byla vzhuru, pusa od ucha k uchu a musela jsem s ni byt vzhuru treba az do 1hod v noci, tak to bylo casto, obcas spala hezky a obcas toto. ale tak od 3mesicu pravidelne v noci breci ze spani, treba i 5× sileny rev nez se uklidni a usne zase. kazda noc je jina. navic rano ted vstava hodne brzy takze jsem taky nevyspaná. nastesti pres den spi 1,5-2hod. po obede, takze mam chvili klid nebo si jdu lehnout s ni. slysela jsem o homeopatikach ktere pomahaji tomu aby dite lepe spalo, jeste jsem to nezkousela, ted kdyz spi s nama v posteli tak je to lepsi, place treba 1-2× za noc, vyjimecne vubec.uz se nastesti prestala v noci budit. asi nezbyva nic nez pockat ono se to casem urcite upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.3.12 22:52

Ještě sama nechodí. To jsem si myslela, že bude unavená, když začala lézt. Jo a má zvláštní buzení. Normálně leží, spí, oči zavřený a najednou je rychle otevře a šup na nohy. Neni tam ta fáze probouzení, jestli mi rozumíte. Když jsem to viděla poprvé, tak to vypadalo uplně strašidelně. Není vůbec rozespalá a nerozkoukává se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.3.12 23:02

Scarlett, něco na tom asi bude… Teda já vám řeknu, to jsem si říkala, jak už bude v roce hezky spát, a nic. A to když jdeme ven dopoledne, hned vytuhne-jako dneska a pak jede do večera…ale asi je to z přetažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
1.3.12 23:18

nám je 2.5 a nespíme přes den vubec vstáva v 6 ráno usíná v 11 v noci jako miminko spala max 20 minut od 6 měsícu jen velmi vyjímečně akže některé děti to tak mají jo a vnoci se mi i 3 krát vzbudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
1.3.12 23:24

Nemolko, tak to je síla,co píšeš.Já to tak nechciiii. Přítel by spal i ve stoje a já bych taky prospala soudnej den. Nevim, po kom to naše malá má. Kéž by se to zlepšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
1.3.12 23:25
nemolka píše:
nám je 2.5 a nespíme přes den vubec vstáva v 6 ráno usíná v 11 v noci jako miminko spala max 20 minut od 6 měsícu jen velmi vyjímečně akže některé děti to tak mají jo a vnoci se mi i 3 krát vzbudí

souhlsim, nektere deti spi opravdu hodne malo, ale pokud se budi v prubehu noci pravidelne s placem, tak asi neni neco v poradku a myslim, ze to je prave z toho nevyspani. U nas to tak je stoprocentne. ;)

• Citovat
  • Upravit
1139
1.3.12 23:37

jenže jak mam docílit toho aby přes den spala dýl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
1.3.12 23:42

tak mě tohle malá vždy dělá, když jí rostou zuby (myslím to noční stání v postýlce), prostě v noci jí budila bolest a já vždy přišla, dala ji zpátky na záda, pohladila, odešla a během třeba 10min. jsem tam mohla jít klidně znovu, protože jí to zase probudilo. Přes den se spaním neporadím, ale znám hodně nespavých dětí a nedá se s tím nic dělat, prostě to tak mají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.12 23:58

taky mám vypozorované, že když je malej přetaženej, tak pradoxně v noci spí ještě hůř. Člověk by si řekl, že únavou prochrní celou noc a ono ne.
Co vyzkoušet Sedalii a dávat podle návodu 2× denně. Zavést rituál na denní uspávání a pravidelně v danou hodinu každý den chodit do postele na spaní.
Náš prcek byl taky nespavec, ale právě tímto se hodně zlepšil.
Pak jsou ještě bylinky na spaní Pediakid a někdo zkoušel i meduňkový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.3.12 00:35

Holky, my mame taky hrozneho nespavce, ale fakt katastrofa, v jednom roce spi pres den v poledne maximalne 45 minut a vecer ho ukladam v osm, za noc se vzbudi 5×, 6× a vstava rano v pet!! :zed: :zed:
Spi blbe od narozeni, s prvnim jsem toto vubec nezazila, ten spi dodnes krasne…
Zkousela jsem na nej uz kde co a nic nefunguje :evil:

Tak se drzme a doufejme, ze bude lip… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí