Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 7m kluka,kojený.Od mala spal celou noc,ale pak se to začalo kazit a teď to vypadá tak,že večer usne kolem 21h většinou u prsa a já ho přenesu do postýlky(nebo usne sám s námi v posteli,ve své postýlce sám neusne).Spí tak do 23h,pak se vzbudí a řve,musí ho nakojit,zkoušela jsem dudlík,chovat,k sobě do postele ale musím nakrmit,pak usne a znova přenesu do postýlky,to se ale vzbudí a je schopný řvát třeba 2 hodiny a nepomůže nic.pak znova krmím kolem 3h ráno.Na dnešk jsem spala 2 h,už nevím co dělat.Dnes jsem ho nakojila naposled v 19.h a ve 20.30 dala do postýlky,po 5 minutovém řevu usnul sám(zázrak
),ale už se děsim co bude v noci.Máte radu,čím to může být,že řve a jak pomoci?Děkuji
Tak ho nepřenášej a nech si ho u sebe, když usne a spí… U 7m dítěte je to normální frekvence kojení, já do půl roku kojila v 19, 23, 3 a ráno. Pak se mi podařilo odbourat to kojení ve 3 a až cca v 11m to kojení ve 23.
Mě se takhle začala dcera a vnoci víc budit v 5ti měsících, ale ona to měla z hladu, nakonec se budila co hodinu na mlíko
Jak jsem dala večer kaši, byl klid a zase spala celou noc.Od 2 týdnů usíná sama v postýlce v pokojíčku.
Ale ne na každé dítě zabírá kaše, záleží jestli to má opravdu z hladu nebo mu „vadí“ neco jiného ![]()
A nerostou mu zuby ![]()
Já mam tříměsíční holčičku a už mesíc u nás funguje to, že jí nabalím, dám do fusaku a spí u otevřenýho okna celou noc ![]()
AnastazieB píše:
Tak ho nepřenášej a nech si ho u sebe, když usne a spí… U 7m dítěte je to normální frekvence kojení, já do půl roku kojila v 19, 23, 3 a ráno. Pak se mi podařilo odbourat to kojení ve 3 a až cca v 11m to kojení ve 23.
I když ho nepřenesu a nechám ho celou noc v posteli,tak vyvádí uplně stejně
kkaattkkaa píše:
nerostou mu zoubky?
To je možné,měl před pár dny 37.9 jeden den,ale jinak nic,neslintá,nemá oteklé dásně,jen řve v noci,mažu cal gelem
zichisek píše:
Mě se takhle začala dcera a vnoci víc budit v 5ti měsících, ale ona to měla z hladu, nakonec se budila co hodinu na mlíkoJak jsem dala večer kaši, byl klid a zase spala celou noc.Od 2 týdnů usíná sama v postýlce v pokojíčku.
Ale ne na každé dítě zabírá kaše, záleží jestli to má opravdu z hladu nebo mu „vadí“ neco jiného
Kaši už jsem zkoušela od nutrilonu,ještě před spaním a moc jí nechtěl,nechutnala a jindy,když trochu snědl,tak to žádný efekt nemělo ![]()
Nikka77 píše:
A nerostou mu zuby
Já mam tříměsíční holčičku a už mesíc u nás funguje to, že jí nabalím, dám do fusaku a spí u otevřenýho okna celou noc
Tak to bych se asi bála,u nás už tak táhne ![]()
maly ma obcas taky zvysenou teplotu,jenze jsme byli pred 14dny ve spitale s bronchitidou a mudr.rikala,ze je vsechno jedno k druhemu,ze se mu klubou taky zuby.Slinta,naznak tam ma,ale jeste se mu neprorizly.Nez usne tak si pobreci,v noci se vzbudi na mliko 3krat.
kkaattkkaa píše:
maly ma obcas taky zvysenou teplotu,jenze jsme byli pred 14dny ve spitale s bronchitidou a mudr.rikala,ze je vsechno jedno k druhemu,ze se mu klubou taky zuby.Slinta,naznak tam ma,ale jeste se mu neprorizly.Nez usne tak si pobreci,v noci se vzbudi na mliko 3krat.
já když mu mažu dásničky,tak právě nic necítím a pohledově to taky nevypadá.Ale byla bych ráda,aby to byli zuby,při představě,že tohle bude probíhat každou noc,bůhvíjak dlouho bych si šla hodit mašli ![]()
na omak taky nic..ale takovy malinko nabehly tam je.Snad uz to bude taky brzo,byva obcas pekne vztekly.Hryze vsechno mozny.. ![]()
Přečti si knížku Každé dítě může dobře spát.Já kojila co dvě hodiny,chtěl spát jen u nás a stupňovalo se to,tak šel v deseti měsících do svého pokoje a vstával k němu tatínek,za týden spal jen s jedním probuzením a usínal úplně sám. Ale je možné že jsou to zoubky a pak by to bylo těžší.Přeji pevné nervy
možnost vlastního pokoje není,vyřvávat ho nechi nechat,přijde mi moc malý.A něco podobného jsem četla,díky za podporu
ahoj,malá se mi kolem toho 7.měsíce začla budit co 30minut.Ke konci už to bylo k nevydržení,každých 10minut!Já už zoufalá chodící mrtvola.A tak s ní přítel odjel na víkend sám ke švagrovej a vrátilo se mi jiný dítě.Prospala celou noc s 1! vzbuzením a od 9ti měsíců spí bez probuzení od 20:00do 7:00.Prostě byla závislák na prsu a jedna noc bez maminky prospěla nám oboum.Takže zkus na jednu noc mimčo nechat taťkovi,u nás to zabralo.