Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, asi Te moc neuklidnim, ale my to mame takhle uz skoro 3/4 roku… Rev pred spanim, jenom rev… Ted jsem se naucila, ze se to trochu zmirni (ale az ted, malemu jsou za 2 mesice 2 roky), kdyz ho nosim v naruci pred spankem, povidam mu klidnym a tichym hlasem pohadku (nebo co si vymyslim, treba recept na knedliky, to je jedno) a ulozim ho pak klidneho… Obcas to zabere, obcas ne… obcas rve taky skoro hodinu… A to jsou pak nervy, to znam.
Ale zkus mu skoro septat pohadku nebo mu neco vypravet a pak ho ulozit…
Ale u nas tenhle rev trva fakt uz hodne dlouho, takze ja se s tim smirila, ze proste rve, protoze jinak jsem ho doted uspat nemohla…
![]()
Nevim, jak to mas se spanim sourozencu (jestli maji stejny pokoj), ale jestli to jde, tak ho nech vyrvat, ono to za nejakou dobu snad prejde…
Drzim palce
![]()
A v kolik ti odpoledne vstává a v kolik ho dáváš do postýlky?? Spí mezitím??
softvelvet píše:
Spí odpoledne cca do 16:30h a dávám ho spát tak kolem 20:30h ale je už fakt unavenej, už si mne oči a zavírá je, ale přitom vydrží v postýlce brečet třeba 4 hodiny a nic ho neuklidní
Ema N. píše:
Ahoj, asi Te moc neuklidnim, ale my to mame takhle uz skoro 3/4 roku… Rev pred spanim, jenom rev… Ted jsem se naucila, ze se to trochu zmirni (ale az ted, malemu jsou za 2 mesice 2 roky), kdyz ho nosim v naruci pred spankem, povidam mu klidnym a tichym hlasem pohadku (nebo co si vymyslim, treba recept na knedliky, to je jedno) a ulozim ho pak klidneho… Obcas to zabere, obcas ne… obcas rve taky skoro hodinu… A to jsou pak nervy, to znam.Ale zkus mu skoro septat pohadku nebo mu neco vypravet a pak ho ulozit…
Ale u nas tenhle rev trva fakt uz hodne dlouho, takze ja se s tim smirila, ze proste rve, protoze jinak jsem ho doted uspat nemohla…
![]()
![]()
Nevim, jak to mas se spanim sourozencu (jestli maji stejny pokoj), ale jestli to jde, tak ho nech vyrvat, ono to za nejakou dobu snad prejde…
Drzim palce![]()
![]()
Děkuju, zkusím ty pohádky nebo mu něco vyprávět
Anonymní píše:softvelvet píše:Spí odpoledne cca do 16:30h a dávám ho spát tak kolem 20:30h ale je už fakt unavenej, už si mne oči a zavírá je, ale přitom vydrží v postýlce brečet třeba 4 hodiny a nic ho neuklidní
Tak je asi přetažený??
A kojíš nebo ne?
softvelvet píše:Anonymní píše:Tak je asi přetažený??softvelvet píše:Spí odpoledne cca do 16:30h a dávám ho spát tak kolem 20:30h ale je už fakt unavenej, už si mne oči a zavírá je, ale přitom vydrží v postýlce brečet třeba 4 hodiny a nic ho neuklidní
A kojíš nebo ne?
Nekojím právě, už od 3 měsíců
A co mu dát lahev s mlíčkem do postele? Takhle to dělá kamarádka s malou, té je něco přes rok. Vždycky se ududlá a spinká.
Ahoj, možná bych taky zkusila dát tu láhev s mlíkem nebo jinak ten spací režim, spí ti i dopoledne a pak odkdy do té 16.30h? Jestli není přespaný, já když se vyjímečně stane a ráno dlouho spím, jsem pak celý den víc unavená a uzívaná než jindy. ![]()
U nás je rovnítko mezi dlouhým odpoledním spánkem a večerním řevem před spaním. Zkusila bych ho odpoledne nechat spát max. 1,5 hodiny a nedávat ho spát tak unaveného, třeba je přetažený.. Můj sedmiměsíční syn spí jednou denně cca od 14,00 a nejpozději v 15,30 ho nemilosrdně budím, už mám ozkoušené, že pokud ho nechám spát nebo ho nechám vychrupnout ještě krátce třeba kolem šesté, je to večer s řevem.
softvelvet píše:
no, v poledne (12.00 cca) davam do postylky, spi tak hodinu, hodinu a pul. Pak davam spat mezi 19.00 a 19.30 vecer.. predtim obden koupani nebo sprcha a vecere.
Kdyz dam teplou veceri a koupel, tak usina lip… ![]()
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale stydím se za sebe, že řeším tohle a že mi to vadí
Máme 2 děti, starší má 3 roky a mladšímu je 9 měsíců.Starší měl vždycky pohodové spaní, ale ten mladší asi 14 dní ted každý večer, když ho položím do postýlky, hrozně moc pláče.Má úplně záchvaty vzteku a pláče.Přitom je unavenej, chtěl by spát, ale brečí a brečí.Zkoušela jsem si i k němu lehnout, ale stejně brečí.Sice méně, ale pořád.I když ho nosím, prostě pláče.Už na to nemám sílu holky.Manžel se vrací pozdě z práce, takže musím uložit i staršího a nezvládám to kombinovat.Těžko se mi čte pohádka, když mladší má záchvaty.JInak přes den spí v pohodě, ale ty večery.Máte někdo nějakou radu co s tím?