Nespí. Padám únavou

3636
29.2.12 07:52

Nespí. Padám únavou

Ahoj, jdu si pro radu nebo možná pro povzbuzení.
Malé bude v pátek 5 měsíců a se spaním je to čím dál horší! Je to nespavec už od narození, ale to, co provádí poslední měsíc už je k nevydržení. Ve třech měsících, když pominulo bolení bříška, tak se v noci budila po 3-4hodinách na kojení. Poslední měsíc se budí každou hodinu!! Opravdu už celý měsíc. Většinou stačilo pochovat, uhladit v postýlce, dát dudlíka a kojit až každé druhé probuzení. Poslední tři dny už chce prso pokaždé. Uhladit ani dudan nestačí. :zed: Takže jsem si ji nastěhovala do postele, protože vstávat každou hodinu se nedalo. Ale stejně se to nezlepšilo.
Přes den kojím po dvou hodinách, když je něčím hodně zabavená, tak vydrží i tři hodiny. Pije 5 minut (už 2měsíce) a evidentně jí to stačí, protože přibírá krásně. Má 7kg a 64cm.
Přes den mi spí taky málo, ráno si dá pul hodiny, přes poledne jdeme s kočárem, tak spí tak dvě hoďky a pak na večer si ještě půl hodiny dá. V 7 koupeme, kojení a spát. To usne hezky sama v postýlce bez pláče, ale za hodinu je vzhůru a začíná kolotoč. :cert:
Tak nějak se upínám k příkrmům, až začneme, snad bude spát líp. Ale na druhou stranu tomu ani nevěřím. :nevim: Nebo myslíte, že už má hlad? Nebo čím to je, že mi přestala spát. Už vážně padám na h*bu únavou.
Omlouvám se za román, ale už je to k nevydržení. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
29.2.12 08:00

A co zoubky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
29.2.12 08:02

V pusině se jí něco děje už hrozně dlouho, takže to popravdě ani nepoznám. Do pusy strká všechno, co najde i prstíky, ale kdo ví, jestli si jenom nehraje :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
29.2.12 08:10

Nechci tvou diskuzi zneuzivat na vlastni postezovani ani te strasit ale ja mam tohle s malou od 1 mesice nyni ji je 13 mesicu v noci se stale budi spi s nami v posteli
Za ten rok co ji mame doma mela snad 3-5 noci ktere cele prospala…
Tak drzim palecky at u vas je to jen chvilkove a mala se co nejdriv srovna a ty se poradne vyspis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
29.2.12 08:10

Ahoj, mám skoro stejně starou holčičku.
Myslím si, že spánek přes den máte ok, spí dost. Jsou děti, které spí více, ale i daleko daleko méně. Tohle je taková nějaká zlatá střední cesta :-)
Anetka mi spí naprosto stejně, ráno půl hodinky, přes poledne 2-3 hod a navečer půl hodinky. Spát chodí po sedmé hodině večer,usíná sama, poprvé se vzbudí kolem půlnoci, ale jídlo jí nedám, zkoušíme dudánek a když nezabere, tak jde ke mě do postele. Pak se vzbudí kolem druhé, půl třetí a to už jí mlíko dám, ihned usíná a k ránu sem tam plákne, strčím v polospánku dudu a neřeším to.
Jsem šťastná za to, jak to máme, protože se starším to byl menší očistec.
Příkrmy by mohly pomoct, ale taky nemusí…vydrž a užívej si to, myslím to dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
29.2.12 08:11

Ahoj,máme to samé. Příkrmy už dávám,ale odmítá je. Asi chce být s maminkou,je to takovej malej závisláček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
29.2.12 08:13

moji male se mezi 4.-6. mesicem taky zhorsil spanek.nebudila se sice po hodine,ale na muj vkus taky dost casto.pak to najednou preslo a byl klid.prvni zub se vyklubal az v 7,5,takze buh vi,cim to bylo..byla jsem taky na prasky,chapu:( vydrz,nemuze to trvat vecne.jo,a spani pres den?4× pul hodky a vic ani tuk.ted mi to ale vratila.v noci spi az 9 hod v kuse a pres den dvakrat 1,5.neverila jsem,ze bude lip a je:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
29.2.12 08:17

a nemá hlad nemáš málo mléka? kojím, ale v na noc v 18.30 mu dám sytící sunar a spí do 5 pak zas jí odemně a spí do 7 takže 12 hodin v noci chrupe takto od 1 měsíce nyní je mu 3 měsíce i dcera takto spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 08:22

ahoj u nás to byl jeden z důvodů proč jsem začala s příkrmy dřív. Už jsem z toho nočního vstávání byla hotová. Zlepšilo se to tak, že zase spal 3 hodiny v kuse. Celou noc spí až od chvíle co jsem přestala kojit.

• Citovat
  • Upravit
24292
29.2.12 08:24

Máme to podobně. Akorát nám nepomohl ani sytivej Nutrilon. doufám, že ho to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
29.2.12 08:28

Ahoj Šarííí :mavam: ani jeden můj syn není spáč,hlavně starší byl jako maličký pořád vzhůru :zed: Pořádně jsem se vyspala až měl snad 2 roky :think: A ten mladší není o nic lepší,ale pokaždé za nespací období můžou zoubky.Aspoň v mém případě.
Chápu,jak ti je :hug: Bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
29.2.12 08:32

Ahoj
My jsme na tom podobně malá je nespavec. Začala jsem dávat na večer kašičky, ale stejně má potřebu se budit.Jinak kojíme, tak je to možná i tím (aspoň já si to takhle namlouvám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
29.2.12 08:35

No tak nevím.. :nevim:
Každé dítko je originál.. ;)
Náš chlapeček je taky řádný nespavec.. Do jeho šesti měsíců jsem kojila každé dvě hodiny ve dne i v noci.. Po šesti měsících kojení v noci stačilo jen dvakrát..
Každopádně našemu chlapečkovi je dva a půl roku a v podstatě by se dalo říci, že stále neznám co to je spánek po celou noc.. :nevim:
Zdravotně mu nic není, je v pořádku. Jen si asi myslí, že spánek je nuda. :mrgreen: Přes den si po obědě odpočine na dvě hoďky, večer jde poslušně spinkat kolem osmé.. A kolem jedenácté nebo půlnoci se vzbudí poprvé na nočník a mezi třetí a čtvrtou se vzbudí po druhé na nočník.. Měli jsem dlóóóóuhé období kdy se mi budil kolem čtvrté ráno (potom kolem sedmé šel znovu spinkat), teď aktuálně vstává něco kolem páté (jak kdy). Už se mi několikrát stalo, že spinkal skoro do šesté..
Nechci tě strašit.. :mrgreen: Jen tím chci říci, že pokud ti nespinká teď, může ti začít spinkat později. A pokud někomu dítko spinká ukázkově, neznamená to, že budu ukázkově spinkat i za půl roku. Nevím, co bych poradila… Snad jen trpělivost.. :mrgreen: :palec: A až naučíš malou spinkat přes den v postýlce, běž si lehnout s ní, ať si trošku odpočineš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
29.2.12 08:38

Příspěvek upraven 20.03.12 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
29.2.12 08:39

Přesně tak, malýmu je 10 měsíců a taky se budí furt a hlad rozhodně nemá. Jakmile se totiž probudí, hned si stoupne a čeká odezvu, vezmu ho, položím a tak několikrát až prostě nezbývá nic jiného, než si ho vzít do postele. Protože jinak bych tam s ním šaškovala celou noc. Ale budí se i u mě cca každou hodinu, dnes to bylo strašný. Jsem opravdu vyřízená. Přes den spí v kočárku krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí