Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky mame chlapečka 12 měsícu na to že se budil jedenkrát na UM sem si zvykla kolem třetí hodiny někdy i dřiv.Jenže tedka poslední dobou jde spát 19 45 jako vždycky a vzbudí se ve 1 hod a potom dostane mléko a v 5 hod a nespííí
porom v osum hod je unavený že by spal .Předtím se vstaval před sedmou a měla sem pocit že se to ustalilo ale asi sem se spletla.Vyzkoušela sem ruzne sirupy na spaní a nic
možna to na něj pusobí opačne nevím ale dneska mu to už nedám.Jinak sem přemyšlela že ho šoupnu do pokojika ale esi bude súpat nevím zase tam budu lítat
Jinak dřiv mě dopoledne nespaval chodil spavat jen jednou a to od pul jedne do 15 .Taky mě naúpadlo co jsem vypozorovala muže mít na to vliv měsíc?a taky že nemame v ložnici žaluzuje ale předtím spaval v pohodě tak nevím
co s tím
nápodobně, taky to občas dělá. Ale nedokážu poradit čím to je,ale prostě já ho dřív spát(přes den) nedávám jde spát v obvyklou dobu jako když vstává v 7, chytré knihy radí dělat že spíš a on s emusí snažit usnout taky a nebo pár dní vyčkej a třeba se to upraví ![]()
Naše mladá taky posledních 2-3 týdny pořádně nespí, buď ječí několikrát za noc, nebo vstává strašně brzo včera 5:30. dneska kolem 5 (nevím přesně)
, nezávisí na tom jestli usne v 8, nebo po půl 9 večer… doufám, že to jsou zuby, ale už jsou vidět i špičky horních trojek a budou kromě pětek všechny, tak nevím, jestli to na ty zuby můžu ještě svádět.
No pak už mi v 8 zívá jak na lesy a když někam jedeme s kočárem, tak mi v něm samozřejmě usíná (dopoledne) ![]()
V ložnici máme tmu pořád stejnou, nevím, jestli ji nerušíme, no plánujeme ji v brzké době přestěhovat do pokojíku, koupíme jí velkou postel a snad bude spát líp ![]()
Takže asi neporadím, ale nejsi v tom sama ![]()
my zažíváme poslední dny něco podobného, malý spal od 2 měsíců celou noc většinou od 8 do 8 bez vyjímky a najednou se mi budí v noci po 2 hodinách, hlad nemá, většinou chce jen pochovat, vstává před šestou a znova usíná až v 11, tím pádem je celé dopoledne protivný. Zvykla sem si, že se pěkně vyspím, tak snad se to upraví ![]()
Veveruško tak můj prcek by z postele spadl, kolikrát se v postýlce zastaví právě o šprušle, takže na velkou postel to zatím není ![]()
Dcera měla kolem roku taky takové období, že měla kolem jedné v noci poledne a nespala třeba dvě tři hodiny. Samo se to asi za dva týdny zase upravilo. Režim jsem jí kvůli tomu neměnila, aby si nezvykla, že je to normál. Měla svůj pokojíček už od tří měsíců a do té doby spala v poho a pak se to taky zvrtlo. Myslím, že tohle má spousta dětí…
no tak ja tedy nevím napada mě jedna věc že po rocwe se u dítěte zase neco mění a on si zvyka na něco jineho jak dyby rstl
doufám že se to upraví nebo mě klepne rytmus mu tedy měnit nemám
pujde spát normálne 12 30 dneska sem ho dal ještě lehnout v 8 do postýlky protože byl protivnej
stejne by mě usnul v kočárku.Ale nechci ho už dopoledne davat.A co si myslíte o UM v noci na tak velké dítě myslíte že ho to přejde samo nebo odnaučit a tedka nevím co s tím pokojíčkem zkusím ho až v roce a pul?
Dito, my právě budem kupovat sice velkou, ale se zábranama aby nespadla, ona se mi právě v postýlce strašně o ty šprušle mlátí a to ji taky budí, potřebuje víc prostoru ![]()
bych byla za takove "nespani " rada. muj rocni jde spat po osme vecer, spi do desiti a pak se budi po hodine
v 6 ma vyspano
j.borufka píše:
no tak ja tedy nevím napada mě jedna věc že po rocwe se u dítěte zase neco mění a on si zvyka na něco jineho jak dyby rstldoufám že se to upraví nebo mě klepne rytmus mu tedy měnit nemám
pujde spát normálne 12 30 dneska sem ho dal ještě lehnout v 8 do postýlky protože byl protivnej
stejne by mě usnul v kočárku.Ale nechci ho už dopoledne davat.A co si myslíte o UM v noci na tak velké dítě myslíte že ho to přejde samo nebo odnaučit a tedka nevím co s tím pokojíčkem zkusím ho až v roce a pul?
taky chodí po obědě ve 12:30 a neměním to jen kvůli tomu že vstane brzo ráno, ale celý dopoledne jeto furt hají hají, a lehá si po zemi, někdy usne v kočáru, když jdu třeba z nákupu…
JInak já kojila cca do 14 měsíců, pak se postupně sama odstavila a UM mi nechce, takže já v noci nedávám nic a ani bych nedávala, až tak ráno do postýlky, kdyby mi chtěla
… určitě v tomto věku v noci nepotřebuje jíst, spíš mu místo toho zkus dát napít vody
nedávno jsme taky měli rok a najednou to spaní stojí za velký prd!
ne že by to do roka stálo za něco ![]()
krásně usíná, to jo, ale v noci se probudí a řve. V sobotu prořval kromě 4 hodin celou noc
dneska se vzbudil v půl 12 a řval, dokud jsem ho nevzala do postele, tam hned usnul a jakmile jsem ho chtěla přestěhovat, tak se hned vzbudil a řval zase ![]()
každá noc je jiná…
taky doufám, že to za pár dní přejde!!! ![]()
takže v tom nejsi sama! Musíme doufat a vydržet!!!
náš má taky uM v noci, pokud je to jedna lahvičky dávám, až mě to přestane bavit budu muset vydržet to vyplakání,ale ted prostě tu lahvičku chce, tak jí dostane… asi chyba,ale zatím vydržím.
kdy jste dítě převedli na jedno spaní za den? můj syn přes den neusne, jedině v kočárku nebo doma v náručí, musím uspávat
Dita01 píše:
kdy jste dítě převedli na jedno spaní za den? můj syn přes den neusne, jedině v kočárku nebo doma v náručí, musím uspávat
u nás to začalo chvilku po tom prvnim roce…
do půl roka mi spal taky přes den jen v kočáru a pak jsem ho jednou nechala vyřvat v postýlce a od tý doby nemá problém s usínáním ve dne doma ![]()
Jarko, ale co když bude plakat i 2 hodiny? to ho tam mám pořád nechat?