Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dita01 píše:
Jarko, ale co když bude plakat i 2 hodiny? to ho tam mám pořád nechat?
tak to je asi na tobě, jak dlouho to vydržíš… já bych dvě hodiny asi nevydržela, ale příště bych to zase zkusila.
U nás se řvalo asi hodinku. Průběžně jsem k němu chodila, podala dudlík, pohladila, uklidnila a zase jsem šla. Ale každý dítě to má jinak a u každého to asi bude trvat jinak dlouho ![]()
já sem maleho na jedno spani začala učit asi v deviti měsících postupne pomalu trvalo to dva měsíce než se naučil že bude spavat po obědě chodí 12 30 a spí dve hodiny
někdy mě umí usnout i dopol v kočárku ale to spí deset min
dito kolik je malemu zkus ho pomaličku učit přechazet na jedno spaní?a UM dávam taky v noci jedno nekdy i dve on po tom dycky usne
snad si sam odvykne to UM
j.borufka píše:
dito kolik je malemu zkus ho pomaličku učit přechazet na jedno spaní?a UM dávam taky v noci jedno nekdy i dve on po tom dycky usnesnad si sam odvykne to UM
my jsme teda na to jedno spaní přešli bez nějakého učení. Prostě to tak vyplynulo, sám si o to řekl… já bych na to nespěchala, dokud to není nutné ![]()
já sem na to přešla protože on když sapl dopoledne tak nespal odpoledne jen pul hodiny potom byl unavený..vypozorovala sem že vydrží zhruba pět hodit bez spánku zaleži jak to ma dita
no dneska spal pd 10:30 - 13 takže ho odpoledne dávat nebudu a spát pujde v 19.
Jinak spává cca 60 dopoledne a 60 odpoledne, nebo 1,5 h dopo a odpo už jen 30 minut.