Vřískání z únavy

11565
13.2.12 19:34

Vřískání z únavy

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak na malou. V noci spí dobře, přes den málo, ale usínala prostě že ležela pod hrazdičkou a zalomila to… Poslední dobou ale začala ve stavu unavenosti vřískat a neusíná. Večer při kojení, místo aby vytuhla, začne se vztekat a ne a ne usnout. Bez vztekání už dokonce neusne ani v kočárku, šije se a hudruje, než zavře oči, s čímž dřív nebyl problém. Zkouším různé finty, sem tam nějaká zabere (třeba uspávací hrací měsíček a podobně), ale často ji prostě musíme houpat a trdlovat, než odpadne (naštěstí zatím vždycky odpadla Bětuška dřív než my :lol: )

Poradíte mi, jak bych ji mohla elegantněji uspat? Nebo co na tuhle předrážděnost pomáhá? Malé je půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
13.2.12 19:37

U nás je to to samé,malá má už 17měsíců.Neuspávám ale na rukách.Prostě klasika rituál vykoupat,večeře,pusa spinkat.Dostane dudlík a odcházím.Když pláče tak se za chvilku vrátím, dám dudlík,pusu a pořád dokola.Teď když ji dám spinkat, tak vříská dokud se nezavřou dveře a pak zmlkne.Ony to ty děti pořád zkouší.Ví, že když vřískala, tak jsi ji vzala na ruce, tak toho teĎ využívá.

• Citovat
  • Upravit
14721
13.2.12 19:42

Já zas myslím, že začala mnohem více vnímat okolní svět a vnější podněty ji dráždí :nevim: Z vlastní zkušenosti neporadím, dcera špatně usínala už od narození. Ale někde jsem četla hodit plínu přes obličej (i když to zní divně), to by nezabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.2.12 19:45

pod tu plínku se podepisuji… naše malá s ní usínala skoro měsíc než se naučila bez ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.2.12 19:49
chuanitka píše:
Já zas myslím, že začala mnohem více vnímat okolní svět a vnější podněty ji dráždí :nevim: Z vlastní zkušenosti neporadím, dcera špatně usínala už od narození. Ale někde jsem četla hodit plínu přes obličej (i když to zní divně), to by nezabralo?

Jo, plína je u nás už od narození a stále.TeĎ má dvě, jednu si dá sama na obličej a druhou žmoulá v ruce :zed:

• Citovat
  • Upravit
13046
13.2.12 19:51

taky používáme plínu nebo jeho oblíbeného plyšáka přes oči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.2.12 20:17

Malá to má občas taky, jak píšeš, je to z únavy, zatím si říkám, že je ještě malá (3 měsíce pryč) takže si lehnu s ní a hladím jí a ona se pak většinou uklidní a vytuhne… Kupodivu chování v náručí na ní nepůsobí, to se vzteká a ani za boha by tak neusnula :nevim: ale to s tou plínou zkusím, máme sice „usínáčka“ ale toho zatím ignoruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.2.12 20:21

Zakladatelko, vlastne sis odpovedela sama. Ona vriska od unavy. Pises, ze pres den spi malo… to opravdu muze byt pricina proc pak vecer rve a nechce spat. Z vlastni zkusenosti vim, ze cim delsi a kvalitnejsi spanek je pres den, tim lip se usina vecer a lepe spi v noci. Takze bych zkusila popracovat na tom dennim spanku. Nenechavat usinat kdekoliv a uz vubec ne pri hrani. Ono je toho na ni tech podnetu asi moc a je pak nervozni. Vycihnout si, kdy asi tak usina a proste ji teda davat v tu dobu usinat do postylky nebo do kocarku. Vzit vsechny hracky, dat jen neco na zmuchlani - nejakou decku, plinku, plysaka. Zkusit vytvorit pravidelnejsi ritualy. Vecer koupani, masirovani, papani, pohoupani, pozpivani nebo ja nevim co a hajdy do perin :D A cim mene vzruhu, tim lepe. Ono je toho na ne opravdu hodne a nedokazou to potom s tou svoji nevyvynutou nervovou soustavou nalezite zpracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
13.2.12 20:28

Náš malej spí s plínou doteďka. Je mu 18 měsíců. Teď už si ji nedává přes obličej ale tulí se k ní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.2.12 20:35

U moji prvni dcerky zabirala jenom moje nocni kosile… Ona s ni spi doted… a to je ji uz sedm, xi, xi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
13.2.12 20:35

na nás funguje plína přes očička, a fén :palec: .
V kočárku už teď usíná luxusně, ale taky to tak nebylo vždy, teď už většinou usne, když ji nacpu do tašky od kočáru, než ji zazipuju do fusaku ,tak řve, ale pak už je klid.

A malýho jsem uspávala tak, že jsem si lehla s mín, na bok, položila jsem mu hlavičku na moji ruku a ohla jsem ruku v lokti, a tím předloktím jsem mu zakryla očička. On se ke mě připrdelil a krásně usnul, kdekoliv a kdykoliv :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.2.12 20:47
74paja píše:
Zakladatelko, vlastne sis odpovedela sama. Ona vriska od unavy. Pises, ze pres den spi malo… to opravdu muze byt pricina proc pak vecer rve a nechce spat. Z vlastni zkusenosti vim, ze cim delsi a kvalitnejsi spanek je pres den, tim lip se usina vecer a lepe spi v noci. Takze bych zkusila popracovat na tom dennim spanku. Nenechavat usinat kdekoliv a uz vubec ne pri hrani. Ono je toho na ni tech podnetu asi moc a je pak nervozni. Vycihnout si, kdy asi tak usina a proste ji teda davat v tu dobu usinat do postylky nebo do kocarku. Vzit vsechny hracky, dat jen neco na zmuchlani - nejakou decku, plinku, plysaka. Zkusit vytvorit pravidelnejsi ritualy. Vecer koupani, masirovani, papani, pohoupani, pozpivani nebo ja nevim co a hajdy do perin :D A cim mene vzruhu, tim lepe. Ono je toho na ne opravdu hodne a nedokazou to potom s tou svoji nevyvynutou nervovou soustavou nalezite zpracovat…

Problém je, že ona přes den prostě víc neusne… nespala ani dřív víc než tak tři dvacetiminutovky, a teď když je přes den unavená vyvádí stejně jako večer :( A v postýlce ještě víc, stejně jako večer - prostě pochopí, že ji chci uspat, a ještě víc se naštve ;) Ale s tou plenou to zkusím, a s tím přitulením místo houpání taky - doteď fungovalo líp houpání, ale třeba se časy mění. Ale moc na to nesázím, vzteká se i u prsa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.2.12 20:49

Já dávám dítě do postýlky, dřív to taky klidně zalomil v ohrádce, ale teď místo toho ječí. V postýlce zapnu do pytlíku, dám dudel a opouštím místnost - usíná sám. Přitom v té ohrádce by taky mohl, ale je zvyklý na postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
13.2.12 20:52

Souhlasím se 74paja, ale stejně bych v poradně dr řekla o problému. Naše všeobecná doměnka může být špatná. Náš malý blbě usíná, když má třeba rýmu, nebo mu je horko, může mít vyrážku, která svědí a nejde poškrábat, cokoli. Ale lékař může položit pár dalších otázek a můžeš si uvědomit, že příznaků je víc. Určitě by někdo poradil i vyřvávací metodu, které jsem odpůrcem, ale slaví úspěchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.2.12 21:43

A pres den s ni chodis ven? Nebo nechat spat v kocarku u otevrenyho okna. Oni na studenym vzduchu spi vetsinou lip nez doma… Aby aspon to jedno spani pres den mela takovy delsi a byla pak odpocatejsi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí