Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, prosím o radu. malou 3m zavinuji, protože neusne sama v postýlce.. nicméně stejně - zavinuji do deky podle karpa a pouštím bílý šum, i přesto než usne tak takto zavinutá probrečí 10 někdy 20,30 min.. je to normální? je tomu tak i u vás?
díky radka
Tak to na ni asi nezabira. Chovas ji pri usinani?
Je jeste malinka, mozna potrebuje tvoji blizkost.
My, kdyz jsme pustili bily sum, tak byl okamzite klid a spinkal. ![]()
nas Honzik taky breci,nez usne,je to pokazde.Myslela jsem,jestli nemuze byt pretazeny.I kdyz ho davam do kocarku tak rve,vyjedem ven a je klid.Nevim cim to je
já tam jsem s ní u postýlky.. je přiražená k mé posteli a sundaná boční strana. ono to u ní zabírá,ale až za nějakou dobu jak jsem psala..a tu probrečí ![]()
radkazemanova píše:
já tam jsem s ní u postýlky.. je přiražená k mé posteli a sundaná boční strana. ono to u ní zabírá,ale až za nějakou dobu jak jsem psala..a tu probrečí
Ja jsem nenechavala brecet ani 5 vterin. Vzdy kdyz plakal, tak jsem ho utesovala v naruci. ![]()
Je to miminko, potrebuje maminku. Usinani v postylce muzete trenovat az nebude plakat. ![]()
Jinka pretazeny byt muze. Miminka by nemely byt vzhuru dele nez 2 hodiny v kuse. Pokud jsou vzhuru dele, je to pro ne uz moc a pak maji problem usnout.
Nas maly az nekdy na 6-7 mesicich si to posunul a byl vzhuru i 3 hodiny, ale do te doby jsem mu to hlidala a po hodine a trictvrte jsem ho dala spinkat a do te ctvrthodinky mi usnul.
jenže u nás to tak nefunguje. měla jsem šílené problémy s kojením, trvalo mi to 5 týdnů . v porodnici mě spíše vydeptali a dr by nejradši tenkrát dala umělou… to já nechtěla.. takže jsem dávala stříkačkou přes malíček… to mělo výsledek -že pak jsem byla vyřízená a houpala ve vaku až usla, a byla jsem ráda, že je klid, protože jsem byla vyřízená.. nikdy nespala u mě. ona v náručí chovat nechce, je v klubíčku, ale v tom jako když sedí na ruce…
naseho prcka take chovam nez usne,ale i v naruci rve a stipe me,az je cely zpoceny.behem 10min je klid a spi.
přetažená podle mě není… kojím 6×/24 hod z toho 1× v noci. během dne mezi kojením spí tak půl hod až hodinku, ted už tedy spíše tu půl hodinku - houpu jí ve vaku. ale napadlo mě - že se snažím o zavedení rituálu - tj. vykoupat, nakojit a spát aby byla v posteli mezi půl 8 - 8. během dne ale chodí spát tak cca 1,5 hod po kojení. možná tím, že jí večer „tlačím“ aby šla spát cca půl hod po kojení tak pak brečí? co myslíte?
Muzete mi prosim popsat to zavinovani? pripadne jestli najdu nekde obrazkovy postup?
Holky/zeny
ktere zavinujete… Zkousim to poprve, a nezda se ze by to nejak extra fungovalo, muze se stat, ze na to miminko proste „neni“?
A kdyby se prece jen zadarilo, a mimco by takhle vecer usnulo, ma se nechat zavinute celou noc, nebo po chvili povolit?
@amy80 klidne se to miminku libit nemusi, nektere maji rady volnost. My jsme taky praktikovali zavinovani a u nas zabiralo, jen kdyz zavinoval tatinek. Ackoliv jsem zavinula vsi silou, nestacilo to. Az zavinul tatinek tak, ze jsem myslela, ze malemu rozdrti kosti, tak byl klid
Nechavali jsme tak maleho spat i v noci.