Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky.
Prosím o rady všech co už s tím mají zkušenosti nebo co o tom něco ví. Malá(dnes 5 měsíců)se mi už tak tři týdny budí v noci a pláče. Normálně se budí kolem druhé na krmení, pak krásně usne, no a po hodině spánku začne šílene plakat, dudlík ani nic jíného nepomáhá, když si ji vezmu do náruče okamžitě je tuhá, když ji pak dám spět do postýlky začne řvát nanovo. Většinou to vzdám a dám si ji k sobě do postele, taky mi ještě chvilku pláče ale pak usne. Do rána se mi pak vzbudí a pláče asi třikrát. Teplo ji není, máme v pokoji dost zimu tak spí pod nahřátou peřinou. Nic ji zřejmně nebolí, když mi v náručí okamžitě usíná. Nevím si s tím rady, jsem už strašně utahaná, kdybych se starala jen o ni tak to je půl bídy, ale jsem v posledním ročníku magisterského studia, za chvíli státnice a odevzdávání diplomky a už fakt nemám sílu.
Předem Vám děkuji za napsání ![]()
Nevím, ale u nás je to stejné, teda spíš ještě horší, krásně usne kolem osmé a od půlnoci se budí po půl hodině, řve kolkrát i u mě v posteli a ještě tím budí staršího
. Taky nevím, co s tím, ale nejsi v tom sama
. Na rady si tady ráda počkám… ![]()
Zkusilas gel na zoubky? Nemužou jí růst? U nás tomu taky předcházel skoro měsíc pláč v noci. A taky prý špatně spinkají, když dělají pokroky (začnou se otáčet, plazit a pod.
Mužeš zkusit zavinovat, šum ![]()
U nás to zuby asi nejsou, nebo pokud jo, tak na ně gel nepomáhá… Ty pokroky by to být mohly, od 7 měsíců leze, ted si začala stoupat, …
Zas na druhou stranu, řve opravdu cca od těch pěti měsíců,což se mi zdá dost dlouho ![]()
Zavinování i šum způsobují ještě větší neštěstí ![]()
U nás už chvilku to samé, já jsem zjistila, že se bojí být sám ve tmě
když má slabé světlo, je v klidu a spinká po jídle v noci až do rána, jakmile nemá světlo, taky pláče a strašně moc ![]()
tak to by potom odpovídalo, má poslední dobou takové hrbolaté dásně, ale gel jsem ji už jednou dávala a žádná změna. Ale je fat že se začíná pomalu přetáčet ze zad na bříško, takže jestli to taky ovlivňuje…Cosi jsem četla, že je máme nechat vyřvat se v postýlce, že zas usnou, e když si ji vezmu do náruče tak ji naruším noční rytmus spánku či co, ale my máme za zdí mé rodiče co ráno vstávají do práce a ti by mi moc nepoděkovali, kdyby to museli poslouchat. No ať už je to za námi. Vždy když jsem řešila nějaký problém - spánek, kojení.Tak se to časem vyřešilo úplně samo a bez mé pomoci. Většinou čím víc do toho hrabu tím je to horší…
Vyřvávat takhle malé dítě mi přijde jako nesmysl, něco ho očividně trápí… To bych nedělala, buď se bojí a nechta ho samotné je brutus, nebo ho něco bolí a je to stejnak tak špatně…
já mám postýlku hned vedle sebe u postele a malá na mně prakticky vydí ale je možné že má strach ze tmy, vždy když rozsvítím malou lampičku tak se na mně začne usmívat jak sluníčko.
Malej se bojí právě té tmy, tak snad je to jen nějaké období… Vidí, oni asi právě v té tmě nevidí
Jestli se uklidní při světle, tak zkuste tlumené noční světlo jestli nepomůže ![]()
Já bych to taky viděla na zuby, gel nám ale nepomáhal
Když už byl moc uplakaný a i přes den nevrlý, dávala jsem nurofen pro děti aspoń na tu noc a až v noci. když jsem mu ho dala před spaním, za 3hod byl vzhuru a po půl hodině až do rána vstával ![]()
Holky prosím jak se pozná, že miminku rostou zuby?? mam 5ti měsíční přes den je v pohodě a v noci se taky často budi a pláče
děkuji
Nateklá červená dáseň
Já si teda poprvé všimla, až když prosvítala špička ![]()
Malý vylezly spodní jedničky úplně nenápadně.. Byla ufňukaná, pořád jsem jí tam koukala a pořád nikde nic a najednou zub skoro venku.. Dáseň měla oteklou až u horních..
Dasničky ma pořád stejne neotekl..
může to plakani v noci znamenat něco jineho?
zaraži mě to, že přes den je uplně vpohodě a v noci uplakana..