Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky!
Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti ohledně tohoto problému. Náš chlapeček už od narození v noci krásně spinkal a zhruba od 4 měsíců spí celou noc. Jenže poslední týden nám vždycky kolem půlnoci začne ze spaní hystericky plakat a křičet. Jenže problém je v tom, že při tom spinká a ne a ne ho probudit a utišit. kolikrát to trvá i deset minut než přestane a chytne si dudlíček. Pak hned usne a spí celou noc (jen asi dvě noci se takhle probudil víckrát). Přes den je naprosto v pohodě, spokojený, hezky si hraje… Zoubky ještě nemáme a zatím se nám ani nijak neklubou, sice máme prstíčky v pusince pořád ale kde nic tu nic…
Moc Vám děkuji za Vaše zkušenosti a rady
ahojky,maly ma taky pul roku a dela to uz tak 2mesice…kolikrat je ticho a z niceho nic spusti sileny hystericky plac,ale upne na maximum…kolikrat si rikam,ze kdy me z toho klepne
![]()
ale staci pohladit,dat dudlika a spi dal…je to neprijemne a je to nekolikrat za noc,ale jinak prospiva pekne,jen mi se moc nevyspime ![]()
Syn tohle občas taky udělá. Zničehonic se vzbudí uprostřed noci (většinou mezi desátou a půlnoci) s hysterickým řevem, není k utišení a je na něm vidět, že vůbec nevnímá a je v jakémsi polospánku. Nepomáhá nic, jen vydržet až přestane řvát, pak zase usíná. Někdy řdve deset minut, někdy i půl hodiny. Mě doktorka říkala, že se jim zřejmě něco zdá, co je ve ve spaní vyděsí. ![]()
chtěla jsem založit podobnou diskuzi. Náš 15ti měsíční syn to dělá takél předtím to nedělal. Dělá to poslední týden ale přijde mi,že se to pořád stupňuje. U prvního syna tohle vůbec neznám ![]()
Ahoj
Přesně tak! Z ničeho nic neskutečný řev jako by ho někdo vraždil, až člověk vylítne z postele, že by leknutím zeď proběhl
Ale taky si myslím, že to budou špatné sny. Když to tady tak čtu, asi to není nic neobvyklého tak jsem si trošku oddychla. ![]()
jojo,ze zacatku nas to silene vylekalo,ze co se mu stalo.-…a ted nejak jsme si na to uz zvykli…
No je to děsovka
Já tedy doufám že ho to přejde. Předevčírem spinkal u babičky a tam v noci ani nepíp
Ale přijeli jsme domů a zase řev
Babička má asi nějak lepší ovzduší
hihi ![]()
Prezili sme to a same to preslo. Studovala som si to a jedna sa o nocny des (pri nocnej more naopak utisovanie a maminka upokoja, pri nocnom dese nie). V podstate nic nepomoze, jedna sa o malu poruchu spanku, prechod z REM fazy do hlbsej fazy spanku. U niekoho zabera skor, ked sa mimco necha same plakat, ale kto by to zvladol, vsak? Ja som tiez vzdy utekala a skusala co sa da. Ale nic nepomahalo, az napokon to preslo same.
Nám se to stalo dnes, šíleně řvala 3×30 minut a nepomohlo nic, ječela a ječela a najednou ticho a spala
, tak jsem zvědavá na dnešní noc …
albao píše:
Prezili sme to a same to preslo. Studovala som si to a jedna sa o nocny des (pri nocnej more naopak utisovanie a maminka upokoja, pri nocnom dese nie). V podstate nic nepomoze, jedna sa o malu poruchu spanku, prechod z REM fazy do hlbsej fazy spanku. U niekoho zabera skor, ked sa mimco necha same plakat, ale kto by to zvladol, vsak? Ja som tiez vzdy utekala a skusala co sa da. Ale nic nepomahalo, az napokon to preslo same.
Jo, to by seděla u nás pravidelně i ta +, - stejná doba, kdy ten řev vypukne. Zřejmě se mu zrovna střídá ta fáze spánku.