Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To nema kamose se kteryma by chodil na focus, hokej, tenis? Nic ho nebavi, nikde po venku s klukama nelita?
@Kriss Tina Viď a stačí jedna hnusná poznámka od rodiče a dítě pak může mít problémy na celý život. Já se léčím na psychiatrii 11 let a mé problémy částečně pramení právě z dětství.
Ja to mam podobne - sama sportuji a 5krat tydne beham, jime zdrave,ale dcera ma geny po manzelove rodine. Je ji 10, meri 152 cm a vazi 53 kilo. Taham ji porad sportovat, ale uz na to nemam nervy. Ja bezim, ona jede na kolobezce a celych 8km breci vzteky, ze si chtela v posteli cist
Do bazenu se chce jen chodit placat, kdyz ji nutim plavat prsa, kraula, tak fnuka, ze si chtela uzivat ve virivce… na kole fnuka, na prochazce fnuka… uz na to fakt nemam nervy. Delam ji zdrave svaciny, sladkosti nevedeme… kdyz se ji ptam, co by si prala treba za vysvedceni, tak chce dort, zakusek, palacinku…proste zradlo, nejlepe hodne a neomezene. Tak ja uz to fakt vzdavam…
@lleennttiillkkaa píše:
Promiň, ale nejhorší na tom všem mi přijde tvoje poslední věta......
souhlas a jestli mu pořád otlouká o hlavu že je tlustý a respektive že jí se nelíbí tak se nedivím že na to kašle
jo a zakladatelko může se jednou stát že třeba taky ztloustneš a on ti řekne fuj s tebou nikam nepůjdu
@Anonymní píše:
Ja to mam podobne - sama sportuji a 5krat tydne beham, jime zdrave,ale dcera ma geny po manzelove rodine. Je ji 10, meri 152 cm a vazi 53 kilo. Taham ji porad sportovat, ale uz na to nemam nervy. Ja bezim, ona jede na kolobezce a celych 8km breci vzteky, ze si chtela v posteli cistDo bazenu se chce jen chodit placat, kdyz ji nutim plavat prsa, kraula, tak fnuka, ze si chtela uzivat ve virivce… na kole fnuka, na prochazce fnuka… uz na to fakt nemam nervy. Delam ji zdrave svaciny, sladkosti nevedeme… kdyz se ji ptam, co by si prala treba za vysvedceni, tak chce dort, zakusek, palacinku…proste zradlo, nejlepe hodne a neomezene. Tak ja uz to fakt vzdavam…
A nějaký skupinový sport by ji nebavil? Chodit spis někam s kamarádkama tancovat nebo aerobik? Chodit s mámou na procházky, nebo s ní jít do bazénu mě v tomhle věku taky teda nebralo.
No, ona mi tvrdi, ze je se mnou rada, ale chtela by jit do cukrarny a ne sportovat. Kdyz s ni maluju, ctu si, hackuji a varim.. to je stastna. Ale sportovat nebude, nebavi, boli, nudi a milion dalsich kecu kolem.
Kdyz jsem ji navrhla, at si najde tedy neco, co by ji bavilo, tak prisla, ze bude chodit na krouzek vareni ![]()
@Anonymní píše:
No, ona mi tvrdi, ze je se mnou rada, ale chtela by jit do cukrarny a ne sportovat. Kdyz s ni maluju, ctu si, hackuji a varim.. to je stastna. Ale sportovat nebude, nebavi, boli, nudi a milion dalsich kecu kolem.Kdyz jsem ji navrhla, at si najde tedy neco, co by ji bavilo, tak prisla, ze bude chodit na krouzek vareni
No tak se s tím asi budeš muset smířit
tak nebude miss ale třeba skvělá hospodyně
@Anonymní píše:
No, ona mi tvrdi, ze je se mnou rada, ale chtela by jit do cukrarny a ne sportovat. Kdyz s ni maluju, ctu si, hackuji a varim.. to je stastna. Ale sportovat nebude, nebavi, boli, nudi a milion dalsich kecu kolem.Kdyz jsem ji navrhla, at si najde tedy neco, co by ji bavilo, tak prisla, ze bude chodit na krouzek vareni
Tak třeba k tomu dospěje, teď ji ještě moc neřekne touha po hezké postavě, libeni se klukům apod, v pubertě ji třeba dojde že je třeba něco dělat a nějaký sport si najde ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Promiň, ale nejhorší na tom všem mi přijde tvoje poslední věta......
Já chtěla reagovat, ale po poslední větě si myslím, že zakladatelka je jen další fake na rozpoutání diskuze. To nemůže být myšleno vážně.
Já bych byla teda opatrná s těmi představami, jaké má mít dítě ideální proporce..
Já sama jsem jsem byla od 10 deptaná s tímto co uvedla anonymní, a jenom mě to víc zlomilo.. ž e jsem víc natrc jedla .. Moje kamarádka měla to samé , máma pořád , že je tlustá, a nevím co, a ona od 15 let, co jediné řešila bylo, aby nepřibrala, četla všelijaké diety, od 16 jelna na projímadlech, když chtěla otěhotnět první co řešila, že musí málo jís, aby nepřibrala, první co řešila, tak dnad nebude mít tlusté miino, že kdyžtak mu dá dietu!!!
Je jí 35 a prostě je to vní, že jediné co řeší, je váha svoje, dětí..
OSobě bych vařila zdravě, sem tam dala sladké, a nebuzerovala nikoho.. Jako k nám chodí ted 10leté děti- kluci, sem tgam holčičky, a ty, co jim bylo odpíráno, tak ti si nejvíc chodí do obchodu na sladké a brambůrky..
@Anonymní píše:
Ja to mam podobne - sama sportuji a 5krat tydne beham, jime zdrave,ale dcera ma geny po manzelove rodine. Je ji 10, meri 152 cm a vazi 53 kilo. Taham ji porad sportovat, ale uz na to nemam nervy. Ja bezim, ona jede na kolobezce a celych 8km breci vzteky, ze si chtela v posteli cistDo bazenu se chce jen chodit placat, kdyz ji nutim plavat prsa, kraula, tak fnuka, ze si chtela uzivat ve virivce… na kole fnuka, na prochazce fnuka… uz na to fakt nemam nervy. Delam ji zdrave svaciny, sladkosti nevedeme… kdyz se ji ptam, co by si prala treba za vysvedceni, tak chce dort, zakusek, palacinku…proste zradlo, nejlepe hodne a neomezene. Tak ja uz to fakt vzdavam…
A sladkosti jsou u vás absolutní tabu? Pak dává smysl, že si jako výjimečnou odměnu přeje dort… Znala jsem kdysi ženu, která měla v mládí poruchu příjmu potravy - doma nevařila, jídla málo a prakticky raw (ještě než to přišlo do módy). A pak jsem viděla jejího pubertálního syna, jak si v kavárně do espressa sype 6 lžiček cukru… Řekla bych, že žádný extrém nepřináší ovoce…
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna, kterému teď bude 14 let…doma jíme zdrave, ale občas koupím třeba nutellu pro děti(mám i dceru, ktere je 6) a on ji celou sní když nejsme doma… už jsem tedy přestala kupovat nezdrave veci, ale zjistila jsem, ze ji nezdravě vždy po škole…neřešila bych, kdyby to nějak nebylo vidět a netloustl by z toho, ale už mu pretejka bricho přes kalhoty a je to na něm hodně vidět…například má kalhoty 164,ale ty mu vydrzely par tydnu. Teď už nosí velikost pánské S…když mu říkám, ať začne něco dělat, tak se na mě vykašle…poradíte mi prosím?? Nechci chodit někam na koupaliště se synem, který má pandero.(měří 155cm a ma 54 kilo)
I kluci mívají anorexií… takže bych hodně opatrně volila slova.. zvlášť v tomhle věku. Jinak je dobře, že nechceš, aby byl syn obézní, ale jdi na to jinak - přes sport. Zkus třeba jeho chutě na sladké ukojit sladkou snídaní, když už sladké, tak ráno, v pohodě to během dne spálí. Jinak nuttela na ex je opravdu moc. Sladké jo, ale s rozumem. A netrápí ho něco, nějaké mindráky spojené s dospíváním?
@Anonymní píše:
Sorry, jak jsem to četla, tak mi tekly slzy smíchu..
Aspoň jsi pobavila.
A ještě ten kroužek vaření
Já chápu, jsem typ jako ty, ale děti mám hubené. Naštěstí ![]()