Moje dítě tloustne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
748
24.2.19 16:03

Zakladatelko, a u doktorky jsi to řešila? Nebo takhle, kolik měl na 13leté prohlídce? Mám syna o rok mladšího, bude mu za měsíc 13 a měří teda 164 cm a ve třídě jsou kluci i o dost větší.Mně přijde, že je tvůj syn i menší na výšku, nemůže z toho mít nějaký mindrák? Jinak ta váha mi přijde vzhledem k výšce dost, syn má 52 kg a je tak akorát, ale zas velikost 164 na 14 let je spíš menší než větší. Syn je v pubertě a tak prostě hodně jí, můj syn je jak popelnice a co jsme se tak bavili s maminkama ze třídy, tak je to u většiny kluků. Syn má spolužáka, co má taky trošku větší bříško, ale má problém se štítnou žlázou, tak já bych asi navštívila dětskou a holt nutelu nekupovat nebo nějak dobře schovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.2.19 16:05

Je potřeba s ním promluvit, ale je potřeba najít lepší variantu než: podívej se, tloustneš, musíš něco dělat.

Primárně je potřeba aby se začal pořádně hýbat a to takovým způsobem, který by ho bavil. Zároveň je potřeba porozumět tomu co ho vede k tomu, že nejspíš kapesné utrácí za junkfood - nuda? Neporozumění tomu, co to dělá jeho tělu? Nebo spíš zajídá nějaké problémy co má se školou/spolužáky/pubertou?

Citlivým rozhovorem na téma strava a pohyb se u dítěte porucha příjmu potravy nespustí. Na to je potřeba dlouhodobě narušené rodinné prostředí, které vede od malička dítě k sebenenávisti a pocitu že nemá nad ničím kontrolu. Jen nad tím jídlem. Stejně tak může narušené rodinné prostředí vést k tomu, že dítě neumí řešit svoje emoce jinak, než že je zají a tím je zmírní.

Vcelku problematická je tvoje motivace - totiž že nechceš chodit na plovárnu s dítětem co má panděro. Daleko víc by tě mělo zajímat synovo zdraví a jeho psychický pohoda mezi spolužáky, než to jak tě bude reprezentovat. Jak ty si na tom se sebepřijetím, chronickým hubnutím, manipulací ostatními skrze jídlo, vyjadřováním emocí, zvládáním konfliktů a podobně?

Pokud netušíš jak se synem mluvit, jak získat jeho důvěru, aby tě skutečně slyšel co chceš říct, aby si ho nezranila a nebo aby tě neposlal do háje, tak zajdi k psychoterapeutovi, co dělá rodinnou psychoterapi. Nejdřív ty sama jen na konzultaci a pak uvidíš, jestli bude mít smysl, abyste se tam vydali celá rodiny a nebo ne.

Adresář zde

http://www.soft-zs.cz/…ce/terapeuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.2.19 16:06

Chce to pohyb. Kluk v puberte ma dobry metabolismus a muze snist v podstatr cokoliv kdyz se hYbe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 16:06

Budu také anonym.Jo mě takhle potopil otec v dětství sebevědomí a dodnes ho nemám.Nebyla jsem tlustá jen dle jeho slov"prdelata" a v pubertě akné (bohužel dodnes nemám pleť jak z alabastru)a to jsem měla také na talíři.Takze teď mám 165 cm ,60 kg,sebevědomí na nule.A to prostě už nezmenim.Nech kluka být ,dopřej mu občas sladké,nebuzeruj kvůli vzhledu …je mu 14 .

• Citovat
  • Upravit
ontar
24.2.19 16:12
@Kriss Tina píše:
Taky mám ten názor. Když tak rodič je ten poslední kdo by se měl za dítě stydět

A nebo prostě má rozum…furt lepší, než když se některá maminka s nadšeným hýkáním roztéká nad svým obyčejným „zázrakem“…

• Citovat
  • Upravit
21311
24.2.19 16:14

@ontar jestli si myslíš, ze je lepší se za dítě stydět, než ho obdivovat, tak je to fakt smutne. I když si myslím, ze se jen snažíš byt za každou cenu drsná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
24.2.19 16:19
@Tichošlápek píše:
@ontar jestli si myslíš, ze je lepší se za dítě stydět, než ho obdivovat, tak je to fakt smutne. I když si myslím, ze se jen snažíš byt za každou cenu drsná.

Myslela jsem, že je to chlap :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27673
24.2.19 16:20
@Anonymní píše:
No, ona mi tvrdi, ze je se mnou rada, ale chtela by jit do cukrarny a ne sportovat. Kdyz s ni maluju, ctu si, hackuji a varim.. to je stastna. Ale sportovat nebude, nebavi, boli, nudi a milion dalsich kecu kolem. :roll: Kdyz jsem ji navrhla, at si najde tedy neco, co by ji bavilo, tak prisla, ze bude chodit na krouzek vareni 8)

alespon bude umět vařit ;) ona se evidentně snaží alepson sportuje i když s pláčem tak jí občas dopřej odměnu
ono je to těžký a v rodině jste všichni hubený? nebo to máš vydřený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.2.19 16:25

@Miasofi no to je fuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
24.2.19 16:30
@Anonymní píše:
Ja to mam podobne - sama sportuji a 5krat tydne beham, jime zdrave,ale dcera ma geny po manzelove rodine. Je ji 10, meri 152 cm a vazi 53 kilo. Taham ji porad sportovat, ale uz na to nemam nervy. Ja bezim, ona jede na kolobezce a celych 8km breci vzteky, ze si chtela v posteli cist :roll: Do bazenu se chce jen chodit placat, kdyz ji nutim plavat prsa, kraula, tak fnuka, ze si chtela uzivat ve virivce… na kole fnuka, na prochazce fnuka… uz na to fakt nemam nervy. Delam ji zdrave svaciny, sladkosti nevedeme… kdyz se ji ptam, co by si prala treba za vysvedceni, tak chce dort, zakusek, palacinku…proste zradlo, nejlepe hodne a neomezene. Tak ja uz to fakt vzdavam…

No asi tě to neuklidní, ale měla jsem to jako tvá dcera..a mám to tedy tak dodnes :mrgreen: Naši se hodně snažili, vymýšleli a hlásili mě na vše možné (gymnastika, atletika, tance, plavání, volejbal, aerobic..), ale vše jsem úspěšně sabotovala, udělala to nejnutnější a byla tak akorát naštvaná.. Navíc jsem tedy žrala jak protržená (to mám taky bohužel doteď :lol: ). Řeči o tom, že už mi nepřidají, protože budu tlustá a nikdo si mě nevezme šly absolutně kolem mě. Bylo mi to fuk (i v pubertě) a stejně jsem si přidala sama.
Zpětně když na to koukám, tak se u nás nejedlo úplně nejzdravěji, babičky nosily pořád nějaké sladkosti, vařily se velké porce a ještě zbylo.. Možná, že nejúčinnější by pro mě tehdy bylo nemít ty lákadla doma pod nosem a kdybychom večeřeli spíš zeleninový salát, než párky.
Tak jestli by to nešlo třeba „vylešit“ nejen u svačin, ale snídaně i večeří? Ono stejně to jídlo je podstatnější, než sport…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 16:41

Chce se mi z tebe zvracet! :poblion: to se prezira z tebe a pokud mu to davas i najevo, tak z nej vyroste akorat zamplexovanej chudacek s nulovym sebevedomim!!! Ja poslouchala cely detsvi a pubertu, ze jsem jak bedna kytu a samy sadlo, ikdyz jsem nebyla. Mama ke me byla dost drsna, ikdyz sama mela minimalne 20kilo nadvahy. Dneska je mi 31 a sem zamindrakovana, az to hezky neni, sebevedomi mam uplne zniceny a pripadam si nechutna sama pred sebou, kdykoli projdu okolo zrcadla, manzel je ze me nestastnej v tomhle smeru…jestli chces, aby tvuj syn dopadl stejne, smele poracuj dal!!! Anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
37131
24.2.19 16:51

@ontar já neříkám ať ho nechá se vyžrat do obludných rozměrů, ale stydět se za své dítě nemůžeš ať je jaké chce, než mu říkat že je tlustý radši ho podpořit. Za mě lepší pár kilo navíc a zdravé sebevědomí, než nešťastné dítě s poruchami přijímání potravy, které rodiče peskují a zadelavaji mu na psychicke problémy. Když kluk bude chtít břicho shodí raz dva, ale podělaná psychika se s ním poveze celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.19 17:04

Já se musím zakladatelky zastat. Všichni se s nechutí díváme na tlusté děti štíhlých matek a říkáme si,jak to mohly nechat dojít tak daleko.
Taky mám dceru, která ráda jí. Je jí sedm a je to její veliká láska. Navíc má po manželovi sklony k tloustnutí. Zatím tlustá není, ale proti dnešním hubeným holčičkám je jí kus. Sport jí nejde a nebaví. Přesto má dvakrát týdně sportovní kroužek, ale až bude starší nevím jak ji k tomu budeme nutit. On člověk nerad chodí někam, kde mu to nejde.
Samozřejmě se ze ní nestydím, ale mrzí mě to, protože u nás v rodině byla štíhlost nutnost. Ale je fakt,že mi můžeme sníst cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 17:20

@Pandulka My jime zdrave vsechno, jedine, co ji “normalni” je obed ve skolni jidelne. Hubena jsem odjakziva, sportovec taky. Manzel tedy pochazi z rodiny, ktera ma tendence k tloustnuti a hlavne jedi jidla, ktera ja bych do pusy nevzala. Ale to problem neni, stejne se s nimi vidame dvakrat rocne. Spis ty geny, typ postavy - tchyne je typicke jablko - spek na brise a hubene nohy. To stejne svagrova, jejiz syn je velmi obezni, no a nase dcera. Manzela to nejak preskocilo a mne to ani nenapadlo, ze i tohle se dedi :think: 8o
Mne staci k jidlu ovesna kase a ovoce, orechy, dcera jakozto gurman si zada obed o nekolika chodech. V tom ma tedy smulu, spatna matka :jazyk:
Tak bojujeme s tim, uvidime co dal. Trosku spoleham na pubertalni vysvih v rustu. Ale stve me to ne ze ne. Kdyz vidim, co vsechno sladke a nekvalitni jedi ostatni deti a jsou jak tycky. A to se taky venku zrovna nepredrou.

• Citovat
  • Upravit
21311
24.2.19 17:21
@Anonymní píše:
Já se musím zakladatelky zastat. Všichni se s nechutí díváme na tlusté děti štíhlých matek a říkáme si,jak to mohly nechat dojít tak daleko.
Taky mám dceru, která ráda jí. Je jí sedm a je to její veliká láska. Navíc má po manželovi sklony k tloustnutí. Zatím tlustá není, ale proti dnešním hubeným holčičkám je jí kus. Sport jí nejde a nebaví. Přesto má dvakrát týdně sportovní kroužek, ale až bude starší nevím jak ji k tomu budeme nutit. On člověk nerad chodí někam, kde mu to nejde.
Samozřejmě se ze ní nestydím, ale mrzí mě to, protože u nás v rodině byla štíhlost nutnost. Ale je fakt,že mi můžeme sníst cokoliv.

U vás toho, kdo přibral vykopli z rodiny? Nebo proč byla stihlost nutnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí