Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15876
11.8.26 18:28
@Bytsamsebou píše: Více

Já mám doma teď cca 15kg mouky ( převažovat rozdělané nejdu :D ), protože jsem si dovezla zásoby z Itálie. O těstovinách ani nemluvím :mrgreen:
Brala jsem i kilová balení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.8.26 19:11
@kornelije píše: Více

Hezké hrnečky.
Toto jsou jediné potraviny, co máš doma, nebo máš ještě nějaké ve špajzu, který jsi uklízela včera?
Já shodou okolností uklízela špajz v sobotu, trvalo mi to asi 3 hodiny.
9 poliček plných potravin, jedna s lékama, dvě s málo používaným nádobím typu forma na dort, tác na chlebíčky atd., jedna s přístroji typu topinkovač, gril, jedna s příslušenstvím k vysavači, + na zemi přístroje typu multifunkční hrnec, pekárna.
Zatím se mi nedaří zásoby nějak razantně ubírat, i když bych ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
11.8.26 19:51
@ka2ka píše: Více

Ale tak když se ohlásí nečekaná návštěva, tak tohle není vůbec špatné, ne? Pomazánka na chuťovky z rohlíku, sušenky, něco k pití, na tácek jabka a zelenina k zakousnutí.
Ano, u nás je toho mnohem víc a mohlo by tady večeřet, snídat, obědvat i svačit deset lidí tři dny a pořád by něco zbylo.
Ale to není smysl zásob a nejvíc ze všeho by mi vadila návštěva ohlášená na poslední chvíli. To bych se příjemně netvářila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
11.8.26 19:56
@malákráličice píše: Více

taky si myslím. K nikomu nechodíme na nečekanou návštěvu a když už by nebylo zbytí (neumím si teda představit proč), tak bychom dotáhli jídlo a pití. Ale to bereme i na návštěvu na pozvání. Bez pozvání nikam nechodíme. Buď zveme k nám, nebo zvou nás, nebo navrhneme setkání někde v restauraci. Nesnáším „ahoj, za dvě hodiny pojedeme kolem, tak se u vás stavíme“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
11.8.26 20:04
@adresa píše: Více

Tohle mi paradoxně vůbec nevadí, kdyz někdo zavolá na poslední chvíli. Buď mi to vyhovuje nebo ne. Ale občerstvení by byla velká improvizace. A očekávám, ze neco přinesou.

• Citovat
  • Upravit
Zvedava1
11.8.26 20:06

Miluji mrkvovou pomazánku z pekárny Kabát. Na netu mají její složení, tak ji občas udělám a je vynikající.

• Citovat
  • Upravit
1375
11.8.26 21:30

Nevím, co je výzva, ale mám trvanlivé potraviny ve špajzu vždy v takovém množství, aby jsme z toho vyžili měsíc a mimo to kupuju jen to nejnutnější (jeden nákup na měsíc) a na zásoby nešahám, protože být bez zásob na celý měsíc je zas adrenalin pro mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 22:37
@Lucy75 píše: Více

Doma jsme dva, sem tam i deset osob na oběd, večeři ;)
A na fotce je potravinová skříň, ne špajz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 22:56
@zmrzka35 píše: Více

Tady v té potravinové skříňce mám tři police na potraviny, mám tam čaje, konzervy, suché potraviny jako těstoviny, luštěniny, sirupy, oleje…
A ve špajzce další věci a potraviny, vyfotím a popišu zítra ;)
Mám tam třeba celý balík mléka na zemi, teď bylo v akci za 6.90 Kč v kaufu…
Hodně věcí které mám na pečení mám v druhé kuchyni, to samé třeba alkohol, toustovač apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 23:01
@zmrzka35 píše: Více

A v čem vidíš ten problém že to nejde ubírat zásoby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 23:09
@Zvedava1 píše: Více

Také mi nevadí nečekané návštěvy, doma se vždy něco najde…
A když by bylo nejhůř objednáme pizzu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 23:20
@Zvedava1 píše: Více

Poděliš se o recept? Nemůžu ji najít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
11.8.26 23:21

Já moc nechápu proč vařit jen ze zásob. To se přece stejně po spotřebování musí zase koupit, tak v čem je úspora? Mám doma mouky, cukry, těstoviny atd., to co se nekazí, ve velkém množství. Když to dochází, dokoupím. Chápu vyprázdnění mražáku a lednice. Ale špajzu? K čemu je to dobré?

Příspěvek upraven 11.08.26 v 23:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
11.8.26 23:21
@Catalina123 píše: Více

Zajímavé :D, já nesnáším velké zásoby, jsem pak lehce nervózní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
11.8.26 23:29

A když spíte v autě, co mytí? Já chápu nocování v přírodě, tam stačí nějaký potok, ale někde ve městě u nádraží? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat