Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16808
12.8.26 10:52

11.8.2026 / co vše mám splněno

Uklidit a zorganizovat potravinovou skříň
Nachystat papír do sběru

Vyprat peřiny z ložnice, povlak na matraci i malé dekorativní polštářky

Probrat a nachystat věci na prodej na Vinted

Uvařit oběd/večeři ze zásob, které mám doma

Nestihla jsem zpracovat cuketu a nabarvit si vlasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80861
12.8.26 10:53
@hospodki píše: Více

Já beru cuketu spíš jako nastavení jídla. Přidám klidně do omáčky na těstoviny, do buchty, ale smažená nebo plněná mě neoslovily. Takové vodové cosi.
Jediné její plus je lace. Teď už ti ji tlačí kdekdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
12.8.26 10:53

S těma zavařeninami jsem se už poučila. Raději udělám víc druhů třeba po 5 sklenících. To samé sirupy, bylinky atd. Ono se to pak přežere. Ovoce raději zmrazim na koláče když je něčeho víc.

Zásoby děláme v MAKRO, ale máme skladovací prostor. Ale třeba ty mlíka já já nemám ráda krabicový, taky za 7 Kč chudáci zemědělci. Bereme domácí a to musíš fakt kupovat 1* týdně, krabicak mám doma tak jeden.

Když by k nám přišla náhlá návštěva, tak toho teda pro ni moc nemám. Minulé mamka, že za hodinu dojede. My neměli ani mlíko do kafe :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
12.8.26 10:56
@Markéta80 píše: Více

Prosím tě pošli 1 marmeládu Korneliji.
Oni byli na návštěvě u lidí, co zavarujou marmelády, mají jich fůru, ale Kornelijum dali chleba se salámem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
12.8.26 10:58
@Havlova píše: Více

Prosím tě, dáš recept na cuketu buffalo wings? Vím, mohla bych najít, ale radši bych vyzkoušený.
My teď dostali 2 polena, jedno žluté, jedno zelené, muž je před zkompostováním brání vlastním tělem, tak budu muset :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
12.8.26 10:59
@inkakřivák píše: Více

Musíš zpracovávat malé cuketky, žádné velké přerostky. mají výbornou jemnou chuť. Stačí nakrájet na kostičky, rozpálit olivový olej z prudka opražit a máš výbornou přílohu k masu, k rizotu a podobně.
Když dělám omáčku na těstoviny, tak jednu malou cuketu uvařím, rozmixuju s passatem přidám koření, česnek, opraženou cuketu a papriku. Na talíři přidám prošuto jednoduchý a rychlý jídlo.
Bohužel v Čechách pořád platí Čím větší tím lepší ale u cukety je to přesně naopak ;) ale u cukety je to přesně naopak

Příspěvek upraven 12.08.26 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16808
12.8.26 11:01
@adresa píše: Více

Tak čekala bych bublaninu s ovocem když ho mají plný sklep a mrazák, nebo vajíčkovou pomazánku místo chleba se salámem… Ale pak si stěžují že nemají peníze ;)
Ne všichni umí hospodařit s tím co vypěstují a nakoupí, jenom ty plné popelnice prošlého jídla když se projdes po městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.8.26 11:24

Ale to je přece jedno, na co máš nebo nemáš chuť. Je cuketa, je „zdarma“, je jí hodně, tak bude cuketový týden (tak to chodí u Kornely).

• Citovat
  • Upravit
18968
@Velryba černá píše: Více

my jako nejsme alkoholici, ale mame toho doma az dost :D Ja spis byla rano ve fitku zvedat tezky vahy, tak se nemuzu hned zacpat chlastem. Letos jsme si z Italie privezli dve krabice cerveneho, takze muzu varit i pit. Jen se to ted nehodi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
@Markéta80 píše: Více

Tyhle dotazy jsou úplně zbytečné. Viz její předchozí diskuze.

• Citovat
  • Upravit
18968
12.8.26 11:26

@inkakřivák ja zas nemam rada domaci okurky. Ty salatovky z obchodu mi jedou vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
12.8.26 11:26

Přesně tohle znám, vždyť píšu, láhve blbě čumí a ta správná chvíle nikde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.8.26 11:27

Ty přerostlé jsou i pancéřové. Muž se doufám pochlapí a oloupe je :lol:

• Citovat
  • Upravit
Zvedava1
12.8.26 11:28

To mi uniklo :D

• Citovat
  • Upravit
34390
12.8.26 11:31
@kornelije píše: Více

Do druhých nevidíme, důvodů, proč vám nenachystali pohoštění podle tvých představ, může být víc - vejce rozdají rodině, bližším přátelům, nebo prodají kolegům, neměli tolik času nebo chuti nebo energie chystat, obyč umíchaná bábovka je rychlejší než bublanina, nandat nakrájený salám je jednodušší a rychlejší než uvařit vejce a umíchat pomazánku. Jestli je levnější použít dvacet deka salámu za 30 korun, než vejce, která může prodat 5 kusů p 7, k tomu nějaké žervé/cottage/pomaz. máslo…? Atd. atd. Já bych se tím asi vůbec nezabývala, hlavně, že jsme neseděli na suchu :)
Nerada tohle posuzuju a odsuzuju. A do financí druhých lidí už mi vůbec nic není, ale zase máš pravdu v tom, že pokud si stěžují na peníze, tak se tomu člověk úplně neubrání. Možná bych se teda příště při stížnostech zeptala, jestli nechce poradit, že chodím na emimino a tam je fůra tipů na šetření :) a to bez ironie, já se na emiminu taky leccos přiučila, na stará kolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat