Moje levná cesta
- Fotoalbum (215)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zvedava1 píše: Více
Tak proto ji pěstujeme aby jsme ji pak jedli ne? ![]()
To samé rajčata, teď je sezóna tak je jíme celý den skoro ke všemu…
Nevidím na tom nic špatného, to je ta logika šetření a hlavně správného hospodaření..
Ale jak jsem už napsala ne všichni tak umí přemýšlet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Když já tomu nerozumím
jak tu nejsou plachty a fotky špaget, tak to není vůbec přehledné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, všichni ostatní co pěstují tak to pěstují proto aby to pak vyhodili. ![]()
Korbel, přiznej, že si z nás děláš srandu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Logika šetření a správného hospodaření zahrnuje i můj vlastní čas, který je ta nejdražší komodita, kterou mám. A nehodlám ji trávit neustálým přerovnáváním věcí pořád dokola, vážení otevřených balíčků potravin a ještě si je fotit. Chováme se ekonomicky, využijeme akce, kde to dává smysl, ale chceme si i dopřát to, na co máme zrovna chuť a není to v akci. Domácí výpěstky máme od rodičů, a taky nejsou zdarma. Je to vykoupené časem, který tomu musíš věnovat od jara do začátku podzimu - zasetí semínek, zalívání, než se vysadí do půjdy, zalívání a pletí. zvlášť v horkách, nemůžeš nikam odjet, denní zalévání je nutnost. A pokud nemáš vlastní zdroj vody (studna, rybník), dostane úroda na frak. Nemluvě o tom, když je sfiňa rok a neurodí se (na jaře sucho a mráz, škůdci, různé choroby a pod). Ano, je výhoda toho, že to je pěstováno lokálně, a má to lepší chuť než z obchodu, ale zadarmo to opravdu není. A tvá poslední věta je úsměvná.
- Citovat
- Upravit
@adresa píše: Více
Cuketa musí být hodně mladá, nebo z ní vyndám ten střed ze semínky. Mladou neloupu, starší ano. Osolím, nechám vypotit a pořádně osuším. Obalím v hustém těstíčku z vody a mouky. Upeču a když je skoro hotová, potřu směsí z oleje, česneku, omáčky sriracha, čekankového sirupu (je tam původně lžička medu), pepře a soli a uzené papriky. Pak už peču jen tak 2 minuty. Poměry od oka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Právě že do té rodiny vidím až moc
..
To že si tady spolu povídáme tak jsem si vzpomněla, já jsem hodně tolerantní, chodím i na návštěvy kde dostanu jenom vodu i když jsem nahlášena předem..
Na stole se pak objeví mnou přinesena buchta
, ale já to neřeším, každý má jiné nastavení, styl života a zvyky z dětství…
A nečekála jsem vůbec pohoštění podle mých představ ![]()
Jenom mě to překvapuje a přemýšlím o tom že mají úplně jiné priority a návyky a i když se o tom bavíme tak stejně to k ničemu nevede..
Je to typ rodiny, plné mrazáky, plná lednice a stejně neví co uvařit..a každou středu opět na velký nákup do marketu..
No a máš naprostou pravdu že do financí druhých mi taky nic není, ale když jsem se zmínila že po 15 denní dovolené za chvíli opět jedeme na další dovolenou reakce byla vytřeštěné oči a otázky kde na to berem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše: Více
Tak stačí kouknout na Facebooku do swapu tam je přecuketovano ![]()
A já jich taky pár už vyhodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije
Kornelo, přečti si to ještě jednou. Nepsala jsem, že mě bavíš ty, ale že mě zatím baví s tebou diskutovat.
- Citovat
- Upravit
Tak popojedem ![]()
Moje spíž..
Příspěvek upraven 12.08.26 v 12:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit