Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9354
23.9.26 08:46

@inkakřivák v sobotu jsme banda lidí vařili kotlíkový guláš. Poté si ho většina ještě vzala do sebou donesených zavařovaček, které se pak plné válely v batozích kolem.

Nevím jak maso bylo uskladněno, jakým nožem krájeli cibuli, čím s odkud dochucovali…

Jedla bys, kdyby ti ho nějaký kamarád z bandy daroval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 08:48

Dokonce už mi nelenoval poslat sz. S víceméně stejným obsahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 08:52

@Venett pokud ty lidi znám a vím, tak ano. Ale představ si, že přijdeš na swap a tam ti někdo nabídne sklenici nezávadného guláše. Vezmeš ho? Já ne. O to jde. Neměla bych k tomu duveru. Když mi dcera nabídne třeba porci pečeného kuřete, vezmu. Vím, že bylo v lednici a vím, že je na jídlo opatrná. U cizího nevím nic. Klidně mohlo stát dva dny na sporáku nezakryté, mohly ho olizovat třeba kočky. Děkuji ne.
Když jedem na vodu, taky většinou na první večer vozím guláš. A jedí všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35175
23.9.26 08:55
@Betty MacDonald píše: Více

Ten se tady stejně nezdrží dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
23.9.26 08:58

@inkakřivák ok, mám jasno, ale to taky nevím, zda existuje swap jídla mezi cizími.

Já to pochopila jinak, jedna swapuje se sousedy a další se jen o porci navíc informují přes whatsap :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.26 09:03
@Soudce123 píše: Více

Další taky co se nedrží tématu ale hledá někoho koho může urážet a shazovat..že si ti chudáci neudělají svůj příspěvek, třeba…pomluvy a vysmivani..tam by se jim dařilo :jazyk: protože každý příspěvek je o něčem!!!a ne o předháněni kdo je lepší ale o tom jak to má někdo a někdo jináč…a ne já bych to nechtěl, já bych to nežral, to je hnus to bych v životě neudělala…to jsou tak stupidni kecy…každý žije jináč a třeba já to respektují i když mám úplně jiné představy a možnosti, jak finanční tak moralni…ale když třeba uživatelka co to založila (ji to funguje a uplete s hovna bič…jak se říká,…tak proč ne!!…) ale přece ji to nebudu hanit nebo se nad tím povyšovat…to dělají je závistivci a ubožaci…jak ona žije já bych nemohla, ale fandím ji že je spokojená a ještě si užívá pro ni krásných zážitků…život je krátký a to tady plno lidiček zapomíná a jen si neumí přiznat že i jinak se dá žít :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 09:05

@Venett Zmiňovala to Kornela v jednom příspěvku, kde se jí ptali na to darované jídlo. Že třeba návštěva přinese, s rodinou vymění nebo na swapu. A to mne právě hodně překvapilo. Obrazně - někdo do toho muže plivnout nebo dát projímadlo. Proto bych do kšeftů s cizími lidmi s jídlem nesla. Cukroví na vánoce jen od rodiny, to měníme, a dort taky, rodina nebo kamarádka. Jinak bych koupila leda v nějaké výrobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 09:08

@Soudce123 Mám prosbu - mohla bys nás varovat, do které restaurace nechodit, že vám tam běhají myši po stolech v kuchyni a po potravinách? Ať víme. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.26 09:20
@inkakřivák píše: Více

Mluvim ze zkušeností…ještě bys k nám nechodila a nedělala kšeft :lol:…a ty jsi si jista kde chodíš ty že je to tam sto pro 8) já tom vím sví ale nevnímáme to šílené to bych nemohla chodit nikde na jídlo…jo česká natura…hlavně zbohatnout rychle, to je oč tu běží, bez ohledu na druhé :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 09:24

@Soudce123 bozinku no když tam pracuješ, tak co ti brání třeba koupit jed na ty myši. Anebo uklidit kuchyň, umýt, ukládat potraviny jak se má. No jednoduše - takže tobě to evidentně nevadí. Nic. Ale pořád ještě mám záruku, že ta minutka se salátem asi nebude čtyři dny stará, jo? A docela věřím tomu, že kuchyň, kde pracuješ a je takový chlív, se brzy dočká kontroly. Ale myslím si, že prostě kecáš. Jinak bys ty příklady uvedla, když mluvíš ze zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9915
23.9.26 09:25

Nevím, koho je ta reinkarnace. Ale souhlasím s tím, že úplně všem restauracím se nedá věřit. Vždyť to vidíme někdy ve zprávách, že zavřeli provoz, protože hygiena tam našla humusárnu. Není to nic neobvyklého. U nás ve městě tak zavřeli i cukrárnu.
Na oko krásné, čisté, udržované a v zázemí najdou hnus, to běžný zákazník nevidí a nemá šanci se dozvědět. Dokud tam neudělají přepadovou hygienici nebo je nějaký naštvaný zaměstnanec nenapráší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
23.9.26 09:26
@inkakřivák píše: Více

Kornelije psala o swapovani věcí za jablka. O swapovaní vařeného jídla jsi začala psát ty. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 09:26

@Kelsey1 jistě, ale takto je to všude, v každém oboru najdeš něco takového. Slendrian i kvalitu.
Projevem mi připomíná kornelu bez stupidnich smajlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56769
23.9.26 09:27
@Soudce123 píše: Více

Proboha, to je zase slovni prujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81303
23.9.26 09:28

Nechce se mi dohledávat, muzes napsat na které straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat