Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1295
1.10.26 20:42
@Zelnicka píše: Více

Já dostávala vždycky od babičky kapesníky, jak ráda jsem se k nim v dospělosti vrátila. To samé utěrky. Nebo jsem dostala hezkou sadu nožů, mixér, růžový porcelán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57038
1.10.26 20:43

Z toho, co mi rikal kluk, tak treba tak 60% spoluzaku z vejsky bydli v Praze v nejakych bytech rodiny. tuhle mi ukazoval v Holesovicich, kde kdo bydli. Takze usuzuji, ze detem pomaha, kdo muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.10.26 20:46
@malákráličice píše: Více

Ja nejradši dostávám peníze, koupím si pak sama co se mi líbí - boty, oblečení, kosmetiku nebo si zajdu ke kadeřnici. Ted jsem naposledy dostala k narozeninám poukázku do head-spa, tak jsem na to zvědavá. Dřív jsem ráda dostávala knížky, ale jak už pak nejsou kam dávat, tak využívám knihovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
1.10.26 20:47

Knížky, vstupenky do divadla, na koncerty, na památky (jak ráda dávám, tak dostávám). Dostala jsem poukaz na úžasný glampingu :srdce:
Pak ráda dostávám různé serepetičky do domácnosti (vázičky, povlaky na polštářky, kytky a květináče), náušnice.
Peníze mi přijdou bez nápadu, takové neosobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.10.26 21:00

Jo na lístky do divadel a koncerty jsem zapomněla, k Vánocům jsme se ségrou dostaly lístky na koncert, tak jsme si to spolu užily.
Na serepetičky byla expertka tchyně na nevkusné kousky, které bych si doma nevystavila ani omylem, až jsem ji musela říct, ať mi to nedává, ze se mi to nelíbí a jsou to vyhozené peníze, tak pak radši dávala poukázky do OC nebo peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10118
1.10.26 21:00

Taky raději dostávám peníze nebo poukaz, když má být dárek materiální. Rovněž je dáváme. Tak se člověk nesplete. Případně od chlapa odvoz na nějaké místo a vyber si. Nevadí mi žádný spotřebič domů, že má být dárek, ale jsem na ně prostě náročná. Každý se netrefí funkčností a vzhledem do vkusu. Můj protikus je v tomhle ještě o kus náročnější. On bude klidně půl roku porovnávat vestavěné spotřebiče, objede republiku, aby je viděl osobně a vyzkoušel, než se vyberou a koupí, které vyhovují nejvíc.
Hlavně nechci jako dárek alkohol. Úplně nejlepší jsou nějaké jedlé - přírodní oříšky, čokolády vysokoprocentní. Klidně domácí sušené maso, teď jsou dýňová jádra. Někdo dělá doma různé příchutě. Ty vždycky potěší. Kdyby teď někdo donesl koš bedel, tak budu mít radost. Miluji bedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44548
1.10.26 21:02
@jkra píše: Více

Tak od dcery známí buď koleje nebo sdílené studentské byty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.10.26 21:35

@Heduš Homolková Mně babička nedávala k nějaké příležitosti, ale roky ji bokem skládala do skříně (myslím výbavu) a děda něco bokem na vkladní knížku jako malý základ.
Samozřejmě co se z toho v reálu použilo je jiná, taky to bylo z 70./80. let skládané. Jenže tehdy to tak bylo, dalo to práci sehnat.
A tedy narozdíl od některých si nemyslím, že bych v životě byla nesamostatná a máma mě vodila za ručičku :-) Naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.10.26 21:41

Letos si budu přát sušák na prádlo. Jsem zvědavá co mi rodina řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26692
1.10.26 22:01

Priklady oblibenych: Maruska mi nakreslila fakt sladoucky obrazek :),Vojta mi udelal kaminkove cesticky na zahradce, Honza mi koupil Garmin GPS na hiking…kazdy dle svych moznosti a mne udelali velkou radost, od muze bylo asi nejoblibenejsi kolo :think: z tech mensich darku to bylo strasne silne pritom malinkate svetlo na kampovani. Asi aby to bylo spojene s konicky, ac mam rada prakticke darky, susak by me zcela uprimne nepotesil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26692
1.10.26 22:04
@Kelsey1 píše: Více

No jo, dobre jidlo to jisti, na to jsem zapomnela. Ja spis premyslela o vanocich, narozkach, ale my treba svatek neslavime vubec. A treba muze jsem musela nejakou dobu „ucit“, ze sperk mi proste radost neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
2.10.26 06:56

Ať je vidět, jak se dítě stravuje ve všední dny, tak včera mělo:
snídaně/svačina: pečivo, sýrová pomazánka, rama, jablko, banán, ovocný jogurt
Oběd: vývar, masový závitek, rýže, Mila
Večeře: boloňské špagety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
2.10.26 07:14
@Hera01 píše: Více

To dítě na intru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
2.10.26 07:36

Tak ted v dospelosti uz potrebu slaveni a dostavani darku nemam. Behem roku si koupim co potrebuju, s mym minimalistickyn zpusobem zivota nepotrebuju tech veci moc.
Mame narozeniny s manzelem ve stejny mesic, vetsinou to resime nejakym dobrym obedem, veceri, divadlo, kino…
Synovy narozeniny slavime v rodinnem kruhu. Zadne opulentni oslavy a zvani pulky rodiny.
Vanoce v podobnem duchu, dva max tri darky. S brachou i manzelovym sourozencem si darky nedavame, jen prarodicum. Spis mensi veci, ktere jsou bud k snedku, nebo vyuziji behem roku. Oblibene je predplatne casopisu, novin.
Spotrebice a vybaveni domacnosti mi prijde jako darek naprosto nevhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35413
2.10.26 07:45
@Snopy123 píše: Více

Tak pozor abys ho nedostala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...