Moje levná cesta
- Fotoalbum (216)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije při rychlých programech je většinou vyšší spotřeba vody i elektřiny. Jsou jako nouzovka, když umyté nádobí potřebuješ hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše: Více
Vidím to v aplikaci k pračce i myčce. Jakmile u některého programu zkrátím čas, okamžitě naskočí spotřeba vody a někdy i energie.
Ale to už se v předchozí její diskuzi myslím taky probíralo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Jasně, že člověk při větší rodině měl nějaký plán. Přesto si děti často řekly, že by si daly něco, co jsem původně neplánovala. Tak hned ten den to nebylo, ale třeba druhý klidně (pokud to nebylo něco extra drahého či náročného).
Teď se s dcerou domluvíme aktuálně, klidně ve 2 odpoledne, co bude k večeři, ta bezmasá jídla jsou rychlá.
A pro případ útoku vnoučat mám v mrazáku dostatečné množství kuřecích nohou, vnuk sní všechno, miluje tedy hlavně sladké, a vnučka preferuje pečené kuře s kuřetem.😄 I když už si k němu dá i trochu přílohy.
Dřív byl mrazák plný všeho možného, teď hlavně ovoce a zeleniny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova náš prcek taky miluje pečené kuře, obírat kosti, říká, že chce upéct kost, myslí kuře
a pak soustředěně ohlodává stehno. Přílohu taky nepotřebuje
jen misku čerstvé nakrájené zeleniny, to je jeho univerzální příloha skoro ke všemu. I k řízku. Brambory jsou zbytečnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova pokud u nás někdy někdo řekl, řekne, že má na něco chuť, že by si něco dal, je to taková vzácnost, že po tom skočím jak slepice po žížale a skáču šipku do lednice a mrazáku, případně do apky Rohlíku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn byl hrozný žrout, ten měl často chutě. Hodně na omáčky nebo buchtu na plech.
Nebo ideálně oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám u myčky jenom 3 programy,. vlastně 4… Jeden je jenom na 15 minut, spíše asi oplach, nestudovala jsem to, druhý na 2.20 hod teplota 65 stupňů, třetí Eco 3.15 hod 50.stupňů a ten poslední který používám já na 30 minut 45 stupňů a jsem s ním spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, to nám říkal servisák myček, že ty zkrácené programy hrozně žerou vodu a elektřinu, že to mám používat jen v krajním případě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak u pračky taky nepoužívám program Eco, je na 4 hodiny, to by mě kleplo tak dlouho prát.
Peru většinou dvě hoďky, tlačítko úspora energie a extra máchání…
Mám pračku na 1 až 10 kg…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Koukni do návodu, u těch programů je tam uvedena spotřeba. Pokud už návod nemáš, dá se dohledat na internetu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš asi to nepotřebují vědět, chci mít nádobí rychle umyté a rychlé uklizené… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to je ten rozdíl oproti Kornele, kde ona měla naposledu chuť na něco před 20+ lety, když byla těhotná. Jinak se jede striktně podle toho, co je v akci nebo v mrazáku, bez výjimky. A třeba když jedeme k mamce, tak se vždycky ptá, co bychom si dali. A nikdy by neřekla, tohle vám uvařit nemůžu, protože to není tento týden v akci.
- Citovat
- Upravit