Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22761
10.8.26 13:50
@kornelije píše: Více

Na to abych nekupovala třešně za 250 nemusím mít seznam. Snad v tom obchodě vidím, co koupím. Každý, kde občas nakupuje, tak zná přibližné ceny toho, co kupuje. To si přece nemusí dopředu psát.
Navíc nakupovat jen pro dva, když děti už máš z domu, není zas takové množství, aby bylo potřeba si tvořit seznamy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17257
10.8.26 13:52
@Zvedava1 píše: Více

My nemáme sáčky ve vysavači ;)
když třeba vařím, nebo se nadrobi..
A nevysavam hned… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17257
10.8.26 13:56

Chutě jsem měla naposledy v těhotenství :D
Ano nakupují podle akcí, když je v akci například květák tak ho koupím a pak teprve přemýšlím na co mám chuť, zda smažený, zapečený nebo na polévku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
10.8.26 13:57

Takže nekoupila.

• Citovat
  • Upravit
17257
10.8.26 13:58
@mado píše: Více

Tak já i hlavně ráda vymýšlím jídla z potravin co už mám doma, to je další tip na šetření, využívat zásoby a ne pořád nakupovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
10.8.26 13:59

Takže schválně neodpovídáš na to, co se ptám, ale odpovídáš vyhýbavě. Nebylo by to poprvé.

• Citovat
  • Upravit
17257
10.8.26 14:01

Asi ne, hladová do obchodu nechodím a chůte opravdu nemám…
Jím také vše a na všem si pochutnám, není něco po čem bych toužila a vyloženě měla na to chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17257
10.8.26 14:03

Vždyť jsem ti přece odpověděla, čemu nerozumíš?
Nadrobim, účešu si vlasy, pozametam ale nepůjdu hned pro vysavač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1921
10.8.26 14:18

Například seznam toho co má doma měla i moje babička. Měla dva mrazáky a nad tím seznam, kde škrtala čárky.
Já nedávala pozor na spousta " vychytávek" v domácnosti od ní a teď vždy na to matně vzpomínám a učím se to až pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
10.8.26 14:30
@LunaP píše: Více

U mrazáku to dělám taky tak, máme velké zásoby zeleniny, ovoce, bylinek, ovocných šťáv, ořechů a dalších potravin, takže abychom se v tom neztratili, mám na dveřích obou mrazáků seznam. V kuchyni u lednice ne, tam je průběžný přehled.
Ale - zvážit mouku, zapsat 5.8. stav 780 gramů, odebrat 6.8. při vaření 300 g, zapsat konečný stav k 6.8. - 480 gramů, to ne :lol: na to není čas, chuť, energie, a hlavně je to zcela zbytečné, k ničemu. Ale někoho baví to jednou za čas udělat a pak o tom napsat na emimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11576
10.8.26 14:40

Tak se pak nediv, že musíš drhnout myčku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
10.8.26 14:44

@Šmoulice no a těch moc není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
10.8.26 14:51

Kornelo, já chápu, že tě baví trollit. Ale není to po těch letech už trošku ohrané? ;)

Ptala jsem se tě „Předtím než vyluxuješ zameteš podlahy?“. Odpověděla jsi „Někdy ano“.

Já jsem na to napsala: „A proč nejdříve zametáš a pak hned vysáváš? Abys nemusela kupovat často sáčky do vysavače a šetřila jeho hadice?“ a ty jsi odpověděla: "My nemáme sáčky ve vysavači ;) když třeba vařím, nebo se nadrobi..A nevysavam hned… ;)

Tak proč myješ nádobí v ruce, a pak ještě v myčce? Je to stejný nesmysl, jako kdybys nejdřív zametla a pak hned vyluxovala.

• Citovat
  • Upravit
716
10.8.26 14:54
@Krákora997 píše: Více

@kornelije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
10.8.26 14:55

Tímto mým způsobem šetření se mi daří ušetřit a nemít pocit že na něco nemám peníze nebo si nemůžu něco dovolit koupit……

A proto nekoupíš nikdy nic mimo akci, a raději tvrdíš, že nemáš na nic chuť. To je dost smutné, živoz není jen o škudlení peněz.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat