Moje levná cesta
- Fotoalbum (517)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije píše: Více
Ty nemas deti a nepracujes? Tohle neni seznam, na jeden den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My žijeme taky docela nizkonakladove. Ale nemam potřebu to hnát do extrému. Tim, že za běžného provozu nerozhazujeme, můžeme s klidem jet k moři, koupit detem poradny pohorky do skautu a vyvalit se ve welness. Ja si nechci nic odpírat
ale to neznamena, ze nechci řešit. Jde obojí, hezky vyváženě. Jako predmyvat nádobí, at ušetřím za provoz myčky? A ta voda se šetří kde? A muj cas a energie? Myčku mam proto, abych nemusela umývat nádobí. Jsem rada, ze za nízké náklady zit nemusíme, my jen chceme, ale tak nějak s rozumem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Více
Děti mám odrostlé a v práci momentálně nejsem ![]()
Jdu se pustit do té spíže, ta mi zabere nejvíc času..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to ze jsou nenápadní si mysli všichni. Ja jsem rada, ze vam to zatim klaplo, ale jako tp na setreni/lecne cestovnsi bxch tohle teda nedoporucovala. A to spime v ante kde se da. Neber to jako kritiku, ake zortnou vazbu. Oni totiž staci, kdyz vam daji tu pokutu jednou a „mate vydelano“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Tka nekdo to ma jako zivotni sty, hobby, soucast svsho života. Někdo v tom vidi ještě třebas ekologicky rozmer. Na tom neni přece nic špatného, když tomu clovek nepodridi cely zivot…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Tak já bych třeba nesnesla dát do myčky nádobí od jídla. A oplachnout to v ruce je otázka pár vteřin ![]()
Například když mám nádobí od oběda ve dřezu tak jenom když si umývám ruce, stůl apod už tou vodou se mi to nádobí vyčistí od zbytku jídla…
Z dovolené u moře jsem se vrátila před pár dny ![]()
Bylo to super, ale už se těším i na spaní v autě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 vsak v poradku, nepisu, ze je to spatne. Pisu jen to, ze jsem rada, ze tak zit nemusím. Castecne chci a dělám to, ale vseho s mírou… vařit z toho, co mam doma, udržovat spotřebiče… to je bezna vec tech, co nerozhazuji peníze oknem. Nějaké tipy na low cost cestování nebo bezne žití bych uvítala, ale fakt si to nepredstavuju tak, ze zaparkuju auto, kde se mi zachce anebo sepíšu seznam akčních veci v obchodě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a dovolená to byla na 15 dnů v apartmánu, bez velkého vaření (asi tři obědy celkem) a cestou tam a zpět přespávání na třech místech… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: Více
Děkuji ![]()
Jinak já hodně dám na doporučení, sdílení zajímavých míst a zkušenosti ostatních…
A když sledují některé videa na YouTube tak nechápu jak někteří spí třeba ve Slovinsku na místech kde bych si já určitě netroufla..večer vytáhnou židličky, zapálí gril a ráno pokračují v přípravě snídani.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije
Ještě me napadlo. Vědomá skromnost a šetření je fajn, co ale udelas s tim přebytkem? Mas představu, kolik vlastně ušetřis tim, ze l setris na vecech, nad kterymi lidi nepremysleji? Mas nějaký konkretni finanční plán ohledně setreni? Nebo proste takhle zijes a prubezne setris a moc neresis, kolik to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není lepší prostě vydělat peníze a pak si užít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jee já bych také potřebovala udělat ten plán úklidu doma. Ale jsem nějak líná ![]()
Jinak se mi také líbí šetřivý styl. Ale spíš když ho dělat mohu a né musím.
Třeba ty spotřebiče jsme podcenili pračku (2 roky stará), teď se ucpala, nemůžeme zjistit kde a je to v pr…
Nekontrolovala jsem kapsy dětem a něco tam asi vlítlo. Takže tím bych mohla začít tou kontrolou a údržbou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit