Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odstěhovat se. Bude to čímdál horší. Mladí mají bydlet samy…
Ono je to s maminkami tezke… A kazda rada draha, ale promluvit si s nimi otevrene moc nepomaha, protoze se vetsinou urazi a vezmou vsechno osobne. Navic mivaji pocit, ze nejsme dost dobre matky, ony by to delaly jinak atd. Bydlim u nasich s klukem (9 mes.), protoze jsem na to sama, tata je nemocnej a mama uz je ze vseho hotova, takze to chce trpelivost, shovivavost a toleranci. Musime to byt my, kdo bude moudrejsi a ustoupi nebo v zasadnich vecech udela veci po svem. Takhle to citim ja, protoze matky se citi byt odstrecny detmi na vedlejsi kolej…Drzim palce, at to nejak zvladnete ![]()
Ano, odstěhovat se. A sama to udělat nemůžu, protože je stráááášně jednoduchý to někomu poradit, ale když na to možnosti nejsou, tak pod most asi s dítětem nepůjdem.
Je to složitý. Já sem po letech různých výplodů a naschválů matinky dospěla do stádia, kdy si nezaslouží absolutně žádnou mojí úctu nebo respekt a podle toho s ní i jednám. Bydlíme tu, máme malé dítě, manžel mizerný plat, byty tu nikde nejsou, hypotéka nepřipadá v úvahu tak co? Na rovinu, já už si na tohle přestala radši stěžovat, protože nic jinýho, než „tak se odstěhuj“ z nikoho stejně nevypadne. Někdy sou tu světlejší chvilky, ale většinou tu prostě pobýváme vedle sebe. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, odstěhovat se. A sama to udělat nemůžu, protože je stráááášně jednoduchý to někomu poradit, ale když na to možnosti nejsou, tak pod most asi s dítětem nepůjdem.Je to složitý. Já sem po letech různých výplodů a naschválů matinky dospěla do stádia, kdy si nezaslouží absolutně žádnou mojí úctu nebo respekt a podle toho s ní i jednám. Bydlíme tu, máme malé dítě, manžel mizerný plat, byty tu nikde nejsou, hypotéka nepřipadá v úvahu tak co? Na rovinu, já už si na tohle přestala radši stěžovat, protože nic jinýho, než „tak se odstěhuj“ z nikoho stejně nevypadne. Někdy sou tu světlejší chvilky, ale většinou tu prostě pobýváme vedle sebe.
Tak muz at vyjede pracovat jinam. Z anejaky mesic budete mit moznost jit do podnajmu nebo na hypoteku. Ale asi ses spis chtela vypovidat ze.
@Anonymní píše:
Ano, odstěhovat se. A sama to udělat nemůžu, protože je stráááášně jednoduchý to někomu poradit, ale když na to možnosti nejsou, tak pod most asi s dítětem nepůjdem.Je to složitý. Já sem po letech různých výplodů a naschválů matinky dospěla do stádia, kdy si nezaslouží absolutně žádnou mojí úctu nebo respekt a podle toho s ní i jednám. Bydlíme tu, máme malé dítě, manžel mizerný plat, byty tu nikde nejsou, hypotéka nepřipadá v úvahu tak co? Na rovinu, já už si na tohle přestala radši stěžovat, protože nic jinýho, než „tak se odstěhuj“ z nikoho stejně nevypadne. Někdy sou tu světlejší chvilky, ale většinou tu prostě pobýváme vedle sebe.
No tak to je blbe, kdyz je to na noze… ![]()
Nezkusili byste treba poradnu pro mezilidske vztahy (obdoba predmanzelske poradny) - je to zadarmo a za zkousku nic nedate… Ale obavam se, ze lidi se obecne nemeni, takze asi jen zatnout zuby a snazit se prezivat co nejvic v pohode ![]()
Aha, takze tam bydlite protoze nemate kam jit, ne ze by byla sama…
v tom pripade zatnout zuby
Také radím, jednoznačně, odstěhovat se. Zažila jsem to samé s mojí mámou. Řešení nebylo, jen žít svůj život a nenechat sebou manipulovat.
@Anonymní píše:
No tak to je síla. Máma Tě u sebe nechá s celou rodinou bydlet, ale podle Tebe si „nezaslouží Tvou úctu a respekt a tak s ní i jednáš???“ Není to její povinnost, to si laskavě uvědom. Soužití generací je vždy náročné (to že máte asi nějaké problémy neřeším), ale to cos napsala je vrchol nestydatosti.
@BellinkaX : No ono je to asi tezke.., aniz bych se chtela nekoho zastavat. Clovek je v tezke pozici, mel by byt vdecny, ze muze bydlet u matky, ale zaroven to neznamena, ze by se mel podridit. Souziti generaci je velky problem, zvlast v dnesni dobe, kdy starsi generace ma tak odlisnou minulost od nasi pritomnosti, ze jen tezko nekdy chape nase problemy… ![]()
@zelenaprisera píše:
Aha, takze tam bydlite protoze nemate kam jit, ne ze by byla sama…
v tom pripade zatnout zuby
Ne že nemáme kam jít. Mužem si třeba pronajmout byt ale nechci jí nechávat samotnou.
@Irisa
to já chápu, jasně, taky mám mamku, ale napsat něco takového… no to mě nadzvedlo. Já věděla, že jednu domácnost s mojí mam bych nikdy nedala, tak jsem šla. Za mě, 2 generace se neshodnou asi nikdy, tak ať se mladí starají sami o sobě, nakonec jsou dospělí - podnájmy jsou, dá se stěhovat do jiného města/vesnice atd.
Musím souhlasit s Bellinkou…Ať je máma jakákoliv, tak u ní jednou bydlíte a pokud nemáte jinou možnost, pak bude nutné se s ní snažit nějak vyjít. Ale věřím, že to není jednoduché. Držím palce, ať se situace uklidní co nejdřív ![]()
@Anonymní píše:
No tak tenhle prispevek na me nepusobi zrovna nejlepe..„nezaslouzi si zadnou uctu ani respekt a podle toho s ni jednam“,ale na to, ze ti poskytne bydleni, je dobra jo?
A jaky bys sis predstavovala rady, kdyz „tak se odstehuj“ ti nevoni? Ono se nic moc jinyho totiz radit neda.
A ze s ditetem nepujdes na ulici..no tak neznam celou situlaci, ale zrejme si vedela, do ceho jdes, ne? Ze byty nejsou, ze tvuj chlap nema dobry plat, ze budete muset bydlet u mamy, se kterou nemas dobry vztah, presto jste se rozhodli dite mit ne?
Mladi by meli bydlet sami, at uz jsou vztahy s rodinou jakekoli.
Ahoj chci jse svámi podělit o své starost a poprosit o radu. Mojí máme je 49 bydlíme u ní s manželem a čtiřletím synem a za šest týdnu se nám má narodi další syn. Zustaly jsme u ní protože by jinak zustala sama jelikož nemá přítele ona je poslední dobou divná. Neni to tak dlouho, udelalo se jí blbě má totiž cukrovku a já zrovna nebyla doma a ona mi vyčítala že jsem nepoznala, že jí bylo špatne týden semnou nemluvila bylo to celkem dost nároční na psichiku a ted se bojím aby jse zase neurazila. Vite ty její pohledy a to že tvrdí, že proti ní navádíme syna, všechno delám já i manžel špatně. Má ješte dve deti syna který s ní nemluvi protože už si zažil dost vecí od mámy a proste to nevydržel. A moje sestra ta je pro ní ta nejlepší na svete a mě to mrzí. Poradi mi nekdo co mám dělat.