Mamka nechce hlídat vnoučata

Anonymní
11.6.12 21:18

mamka nechce hlídat vnoučata

ahojky píšu anonymě protože nevím zda sem švagrová chodí nebo ne
jde o tohle švagrová dnes přišla s tím zdali by mamka nepohlídala vnoučata(3,5 a 10 měsíců) chtěli jít na bowling jenže mamka měla rozdělanou nějakou práci a tak řekla ne nezlobte se oni jsou těd naštvaní že nešla hlídat ale ona hlídá jinak pokaždé když si řeknou šlo jen o ten dnešek kdy jí navíc není dobře (škrábe ji v krku) a tak se ptám je mamka divná když nešla hlídat?vím že jej jejich uraženost brzo přejde ale i tak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
11.6.12 21:21

Mamka je naprosto v pořádku! :) Až na tu bolest v krku samozřejmě. Nemám ráda, když si někdo myslí, že přiběhne, zavelí a ostatní budou v pozoru. :zed: Mamka má určitě taky nárok na nějaký život mimo babičkovství! :) Oni vychladnou a ona může dodatečně argumentovat snahou nevystavovat děti příp. nemoci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
11.6.12 21:22

Ahoj myslím si, že mamka divná není. Snad by jim neuškodilo to říct dopředu. Je jasný, že pokud jsou děti, musí se čas plánovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.6.12 21:25

Zaprvý přišli s tím, že je to samozřejmost, za druhý téměř s nulovým předstihem a i tak počítali, že mamka vše upustí a ppoběží hlídat a za třetí na ní něco leze.
Je naprosto normální, já svoji mamku taky někdy požádám o hlídání narychlo, ale nepočítám s ním, když to klapne, tak je to fajn, když ne, tak je jasné, že má třeba už svůj program atd.
Ať se švargová zase hezky odrazí a je ráda, že jindy má hlídání bez problému, jsou babičky, co nehlídají vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
11.6.12 21:27

Ty děti jsou matky a otce, babička nemá žádnou povinnost je hlídat, je to jen a jen její libovůle. Pokud jí to navíc ani neřekli dopředu, tak nemají vůbec nárok být naštvaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
11.6.12 21:28

není divná. je to úplně normální a lidské. není přece (teď se omlouvám za ten výraz) „poskok na písknutí“. pokud má rozdělanou práci a ještě není úplně fit, je jen logické, že odmítla hlídání. mimochodem, pokud si plánuji akci, tak nepřijdu se žádostí o hlídání, že je potřeba okamžitě, ale domlouvám se minimálně dva dny dopředu. a je to jen na dohodě, jestli i druhá strana může. hlídání vnoučat není povinnost. neboj, švagrová vychladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 21:31

Díky holky za podporu moc mi to pomohlo jako já bych jim je klidně šla pohlídat sice vstávám ráno do školy ale oni měli být do 10ti zpátky to by problém nebyl ale jim se zase nelíbí že hůř vidím možnost hlídání měli nechtěli jejich boj potřebovala jsem se taky vypovídat docela mě to od nich zamrzelo

• Citovat
  • Upravit
2400
11.6.12 21:51
@Anonymní píše:
ahojky píšu anonymě protože nevím zda sem švagrová chodí nebo ne
jde o tohle švagrová dnes přišla s tím zdali by mamka nepohlídala vnoučata(3,5 a 10 měsíců) chtěli jít na bowling jenže mamka měla rozdělanou nějakou práci a tak řekla ne nezlobte se oni jsou těd naštvaní že nešla hlídat ale ona hlídá jinak pokaždé když si řeknou šlo jen o ten dnešek kdy jí navíc není dobře (škrábe ji v krku) a tak se ptám je mamka divná když nešla hlídat?vím že jej jejich uraženost brzo přejde ale i tak

To ale nemyslíš vážně tu Tvou otázku na konec ? :lol: :lol: Copak je mamka nějaký stroj na hlídání ? Značka : pohlídá kdykoliv, protože je babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 21:57

napsala jsem to tak jak mi to zrovna napadlo zítra už bych to aasi napsala jinak dnes jsem z toho taková jak přejetá parním válcem mamka to nemá doma jednoduché(vlastní matka jí vyčítá co se jenom dá) a k tomu ješte tohle prostě mě mrzí že to nedokážou pochopit

• Citovat
  • Upravit
15319
11.6.12 21:57

Mamka má právo říct ne, není to její povinnost ale dobrá vůle. A nejde přece o nic tak podstatného, bowling není třeba návštěva u lékaře. Švagrová s bráchou nemají být proč naštvaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.6.12 22:23

hlava mi to nebere, jak tohle může někdo chtít na poslední chvíli a být naštvaný, že se mu nevyhoví. Mamka snad nemá nárok na svůj program? To je jako kdyby mamka přišla k mladyým a řekla „teď hned chci jet tam a tam a vy mě zavezte“. Taky by nebyli nadšení. Je to vrchol sobeckosti a vždy mě zvedá ze židle, jak někdo říká o povinnosti babičky hlídat. Rodiče dítě-děti chtěli, tak ať se starají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
11.6.12 23:01

není a nemusí hlídat nikdy!Svoje děti si odchovala takže jak naloží se svim časem je její věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.6.12 23:24

tak já myslim, že i kdyby to švagrová viděla jako anonym, tak jí asi docvakne, vo co go :mrgreen: a rozhodně by jí neuškodilo si to přečíst, pokud je tak dalece sobecká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.6.12 04:44

Tvé mamce závidím, že umí říct ne a že to řekla docela zavčas. Ona se švagrová brzo odrazí, bo jak vidno, je na hlídání dětí zvyklá a tak jí to uražení dlouho nevydrží. My prarodiče jsme své děti vychovali a je jen na dobré vůli, když vnoučátka pohlídáme. Těšila jsem se, až děti nebudou kojené a my je budeme hlídat, nejstarším je 7 let a můžu říct, že jsme někdy rádí, když je vracíme. Už ani neškemrám, aby je k nám dali, když nepotřebují. I my máme nárok na své koníčky a na klid. Mamku chválím a je jen dobře, že dala najevo, že není k dispozici vždy, když si mladí vzpomenou.

• Citovat
  • Upravit
2436
29.6.12 15:37
@Anonymní píše:
Díky holky za podporu moc mi to pomohlo jako já bych jim je klidně šla pohlídat sice vstávám ráno do školy ale oni měli být do 10ti zpátky to by problém nebyl ale jim se zase nelíbí že hůř vidím možnost hlídání měli nechtěli jejich boj potřebovala jsem se taky vypovídat docela mě to od nich zamrzelo

Nechtěli od tebe pohlídat, protože hůř vidíš? :?: :nevim:
Jinak teda závidím všem, kdo nějakou možnost hlídání v rodině mají a měli by si toho vážit a ne to vyžadovat jako svoje právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová