Moje mamina a já

Anonymní
29.1.18 22:16

Moje mamina a já

Ahoj, jelikož se nemám komu svěřit tak se obracím na Vás jakožto velkou komunitu lidí..mojí maminku mám strašně ráda nedám na ni dopustit… ALE.. Když se mi narodila malá měla strašnou radost byla pyšná babička, když sem onemocněla vzala si ji k sobě a měla ji u sebe skoro týden. Malá teď má 2 roky a k sobě si ji nevezme, řekne mi „výmluva“ že by ji už nezvládla, že by to nedala.. (mamina má 43 let!) teď mi za pár měsíců konci rodicak a já spoléhala na to že jeden týden by mi ji pár hodin hlídala abych mohla chodit do práce, řekla mi „no já to nezvládnu, jednou nebo dvakrát to bych dala, ale celý týden? A ještě kdyby u nás spala? No to si Teda nedovedu představit“.. Takže sem práci nevzala, jelikož do školky mi ji nevezmou, babi nepohlida a chlap nejspíš bude dělat na Slovensku.. Mrzí mě to, že ji nechce hlídat ale nějak sem se s tím smirila.. Minulý měsíc jsme se bavili o kamarádce že čeká druhé dítě. Tak sem si udělala srandu že já mám na čase taky.. A ona se na mě podívala a řekla mi „na to zapomeň, já nechci být babička po druhé“ a opravdu to myslela vážně.. Je mi 25 let. Bydlíme od sebe 20km ale přijde mi to že ona je na jiný planetě a já taky.. Nechápu to.. Poslední dobou se ani na malou neptá :,( nevím co si mám myslet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2474
29.1.18 22:19

No já se nedivím. V jejím věku by se měla bavit něčím jiným než hlídáním vnoučat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
29.1.18 22:25

Na jednu stranu se nemůžeš divit mamina je ještě mladá ale taky nechápu co se v ní tak změnilo když se těšila a teď nechce skoro ani vnučku vidět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
29.1.18 22:26
@Anonymní píše:
Ahoj, jelikož se nemám komu svěřit tak se obracím na Vás jakožto velkou komunitu lidí..mojí maminku mám strašně ráda nedám na ni dopustit… ALE.. Když se mi narodila malá měla strašnou radost byla pyšná babička, když sem onemocněla vzala si ji k sobě a měla ji u sebe skoro týden. Malá teď má 2 roky a k sobě si ji nevezme, řekne mi „výmluva“ že by ji už nezvládla, že by to nedala.. (mamina má 43 let!) teď mi za pár měsíců konci rodicak a já spoléhala na to že jeden týden by mi ji pár hodin hlídala abych mohla chodit do práce, řekla mi „no já to nezvládnu, jednou nebo dvakrát to bych dala, ale celý týden? A ještě kdyby u nás spala? No to si Teda nedovedu představit“.. Takže sem práci nevzala, jelikož do školky mi ji nevezmou, babi nepohlida a chlap nejspíš bude dělat na Slovensku.. Mrzí mě to, že ji nechce hlídat ale nějak sem se s tím smirila.. Minulý měsíc jsme se bavili o kamarádce že čeká druhé dítě. Tak sem si udělala srandu že já mám na čase taky.. A ona se na mě podívala a řekla mi „na to zapomeň, já nechci být babička po druhé“ a opravdu to myslela vážně.. Je mi 25 let. Bydlíme od sebe 20km ale přijde mi to že ona je na jiný planetě a já taky.. Nechápu to.. Poslední dobou se ani na malou neptá :,( nevím co si mám myslet.

Chápu, že tě to mrzí. Plno holek ti tu napíše, že jsi třeba sobec a i babička má právo na svůj život. Je to svým způsobem pravda. Já mám doma to stejné. Smířila jsem se s tím. U ní je to naprostý nezájem, syna nevidí klidně i půl roku, nezeptá se, nic. Žije svůj život. Už mi to ani líto není a momentálně jsem ve fázi, že bych jí dítě ani nesvěřila, i kdyby chtěla. Zkrátka jí nevěřím, syn jí nezná, nereaguje na ní, když tam přijdeme, ona na něj také ne. Párkrát tedy sdílí mojí fotku na FB a napíše, můj vnouček :mrgreen: Nezbývá, než se s tím smířit. Zas o tvé dítko úplný nezájem nemá, jen se třeba na to ještě necítí, být babi. Určitě chodí stále do práce. A dnešní babči jsou prostě jiné, než byly za naše dětství, kdy jsme u nich trávily jako děti víkendy a většinu prázdnin. Já s manželem jsme se naučili spoléhat jen a jen na sebe co se dětí týče. Budu si muset hledat práci, u které budu moct vyzvedávat atd..Neudělaš s tím nic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
29.1.18 22:28

Tak ne každý chce tak moc hlídat, navíc je ještě dost mladá, určitě chodí do práce… A ohledně druhého dítěte, to bych s ní neřešila… Je to její názor, nemusíš se tím přeci řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.18 22:28

Moje mamča má 45 a je dvojnásobná babička. Že by se za to nějak styděla, to ani náhodou, právě naopak. Ale naši dceru měli na noc asi 2× (dcera má skoro tři). Do hlídání na víc dní se nemá a já ji ani nijak nenutím/nevadí mi to. Tchýně nefunguje vůbec. Neřeším to, není to jejich povinnost. Pokud ti malou nevezmou do školky, hold nemůžeš do práce, to si musí člověk nějak předem naplánovat a počítat s tím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.1.18 22:34

Jsem stejne stara jako tvoje mama a obcas pohlidam sousedce dvouletacku, moje sefova porodila prvni ditko v 45 letech, kamaradka ve 45 letech ma z druheho manzekstvi dvouletou holcicku, dalsi znama si myslela, ze je v 46 v prechodu a ma rocniho kluka.

Tvoje mama se vymlouva a hlidat nechce, neni to jeji povinnost, nemusi. Sezen si hlidani jinde a na matku v tomhle mespolehej…inavic v tomhle veku chodi na plny uvazek do prace pokud neni na pracaku nebo v invalidnim duchodu. A pokud pracuje na smeny, tak se necivim, ze nechce behem volna hlidat.

• Citovat
  • Upravit
1497
29.1.18 22:44

Mam skoro 9ti letou a na tyden byla 2× s tatou. Jinak ji nikdo tak dlouho nehlidal. Nemuzes ji to mit za zle. Chodi urcite do. prace a ma sve zajmy. Vnucku ma urcite rada, ale jeji zivot se netoci jen kolem toho. Mladsiho syna (1,5 roku) na noc nehlidal jeste nikdo, max obcas par hodin pres den. To teda doufam, ze si ho mamka necha poprve na 1 noc az se budeme stehovat. A proc to pisu, jen abys videla, ze je celkem normalni, ze tak male dite babicka na tyden v kuse treba nechce. Z jalehokoliv duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
29.1.18 22:46

Já mám s mamkou i s tchyňkou úžasné vztahy. Kluky milují a pohlídají, když potřebuju a mají na to čas, ale pokud bych vyrukovala s hlídáním celý týden, tak pochybuju, že by byli nadšené. S tím, že Ti nevezmou dítě do školky si měla počítat (mám listopadové dítě a pokud by to se školkou nedopadlo, tak jsem měla připravenou alternativu) a přemýšlet dopředu co budeš dělat. Co zkusit nějaké dětské skupiny či mini školky v okolí? Není mamka naštvaná protože si automaticky počítala s tím, že prostě hlídat bude? To jestli budeš mít druhé dítě je věc jen Tvoje a Tvého manžela, akorát mě napadlo jestli se babča nebojí toho, že jí pak budeš vnucovat hlídání 2 dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.1.18 22:55
@Anonymní píše:

A není třeba nějak nemocná? myslím deprese to člověk přestane mít náladu na vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
29.1.18 22:58

Moje tchyně si mysli do teď ze je na babičku mladá (54)a prostě se stim dlouho neumela smířit koneckoncu ani se svatbou ale si zvykla a co jsou decka starší a samostatnejsi je to lepší. A moje mamk a je o 10 let mladší a je nadšená ta je dokonce 3 x babicka, prostě je to o lidech ale me by teda nenapadlo dat tam deti na celý týden na hlídání :nevim: ma přece i svůj život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.1.18 23:08

Moje matka ma 46, teprve ted po 4 letech ji deti smi rikat babi. Nikdy je nehlidala, mladšího videla cca 3× za 2 a pul roku. Taky me to mrzi, ale chapu ji. Chodi do prace, pecuje o bratra v puberte. Tusim, ze budu stejna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
29.1.18 23:09

Jinak si taky neumím představit dát na týden dvouleté dítě. Přeci jen he ro záhul, i když je to relativně mladá babička. Nepíšeš, jestli to byla práce jen na ten týden, nebo jsi potřebovala něco stálého. Jinak existují i soukromé školky. V průběhu roku kolikrát i nabírají přes rok. Mě by třeba nenapadlo chtít po naší funkční babičce, která tedy je v důchodu, aby mi hlídala dítě, místo školky. Opravdu to chce, spoléhat se sama na sebe. I když nepopírám, že nějaká pomoc je velmi příjemná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
29.1.18 23:15

Asi si nepředstavovala, že bude pka hlídací služba. To bych ji za zlé neměla. A ona nechodí do práce? To bych pak chápala, že třeba delší hlídání nechce. Na babičku je opravdu hodně mladá. VLastně jen co jsi odešla a ona si může doma žít ryze podle svého, už aby se starala znovu. Taky je možnost, že si s malou prozatím „nesedla“ a nechce ti to říct, aby tě neranila.
Chápu že ti je to líto, ale čistě logicky, nemá proč. Pokusila bych se to vstřebat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.18 23:19

Tohle je asi globální problém. Mně je 42, mám roční dceru, mojí mámě je něco málo přes 70, je vitální, vnouče vždy chtěla, ale najednou se zasekla, už jen tím, že jsem si dovolila založit rodinu a nelítat denně kolem ní a mého otce, rovněž vitálního. Hlídala párkrát, ale teď už se ani nestýkáme. Nemůžu to pochopit, je to jejich jediné vnouče. Takže si žiju svoje a nic nečekám. Tchýně to samé. Partner se musel naučit si brát víc volna, když já třeba musím odjet a spoléháme se jen na sebe. Ale chápu tě, taky mi nejde do hlavy, jak se takhle můžou chovat. Věřím, že budu jednou jiná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová