Moje matka sběratelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bábrdl nepřihláš
22.11.12 22:37

Já jsem sběratelka :( :( :( Taky už jsem se dostala do různých stádií. Bojovat se s tím dá, ale člověk musí uznat, že má problém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5862
22.11.12 22:39

Můj taťka je taky takový sběratel, nerad se vzdává věcí, byt mají plný krámů, takže se tam nedá pomalu hnout, bydlí v paneláku v 3plus1. Mamka je kvůli tomu nešťastná, protože jí tam ani nemůžu dovézt holky na návštěvu. Amě to taky mrzí, že k nim moc nejezdíme. Teď teda údajně udělat taťka probírku aspoň v oblečení a mamka prý taky něco povyházela, tak snad už je to lepší.
Taťka je taky vysazený na různé kelímky od jogurtů, salátů, zmrzlin a podobné, ale on je teda většinou využívá na různé drobnosti. Ale jak to asi vypadá, když má v policích vyskládané ty různorodé plastové kalíšky a krabičky s různým obsahem. :cert: Zhoršuje se to s věkem, když jsem tam před 10 lety ještě bydlela, byl tam relativně pořádek, až jsme se se sestrou odstěhovaly, tak to začlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.12 22:43
@Barca12345 píše:
Podle me to neodnaucis, nevysvetlis, neomezis… muzes jen tajne likvidovat jeji zasoby, aby jste se doma pohnuli!!!
Maminka drive nebo pozdeji bude muset pochopit, ze se chces osamostatnit, ale zase pochop ty ji. Pokud bydlite jen samy dve, nema partnera, bude to pro ni tezke! :think:
Pred pritelem bych se az tak nestydela, pokud nezije ve spine a smradu, udelejte si z toho tema na vtipkovani :kytka:

No mám ještě sestru, ale ta studuje na druhé straně republiky, takže domů moc nejezdí. Bydlí s námi ještě babička.

Jako chápu jí, že se bojí, že zůstane sama, však já ji nechci vymazat ze života, ale prostě se chci osamostatnit a žít sama.

• Citovat
  • Upravit
4095
22.11.12 22:47
@Anonymní píše:
No mám ještě sestru, ale ta studuje na druhé straně republiky, takže domů moc nejezdí. Bydlí s námi ještě babička.Jako chápu jí, že se bojí, že zůstane sama, však já ji nechci vymazat ze života, ale prostě se chci osamostatnit a žít sama.

separace je vždycky těžká..zvlášť pro rodiče..s tím počítej, že to neproběhne v klidu..a mamce se může „sběratelství“ ještě zhrošit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.11.12 22:59

Urcite casem tve osamostatneni zvladne. Kamoska bydlela s rodici strasne dlouho i s detma, prvne s dvojcaty a kdyz jim bylo pet narodilo se ji dalsi miminko. V tu dobu jeji partner dostavel dum a stehovali se. Jeji maminka to neustala a trv alo skoro rok nez pochopila a uvedomila si ze se nemuze na ne zlobit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
22.11.12 23:27

Nejsem odborník, ale to sbírání mi nepřijde ještě jako to, co už je přímo psychiatrická diagnoza (myslím stav, kdy si nosí ty odpadky i od popelnic a mají to opravdu od podlahy ke stropu spolu se smradem, krysama apod.). Můj táta taky sbíral kdejakou kravinu s komentem „..by se mohlo ještě hodit..“, tak jsem pak tak nazvala krabici plnou jeho krámů typu 2 rozbitých budíků- no co kdyby se rozbil nějaký třetí a v těch 2 se našly vhodné součástky :roll: ). Asi bych zkusila to s mámou probrat, že ti to fakt vadí, a domluvit se na určitém počtu lahví a kelímků do foroty (teda spíš těch kelímků, zahradnici se opravdu mohou hodit, lahve na výlet jsou fakt úlet), zbytek průběžně likvidovat.

V potřebě osamostatnění tě chápu, to má být přeci naprosto normální věc, v dnešní době oblíbených mamahotelů možná ne tak zdůrazňovaná, asi to máma bude hůř snášet, když je jinak sama, tak jí na to průběžně připravuj, mluv o tom jako o hotové věci, aby to pak nebyl blesk z čistého nebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.11.12 23:34

Tak ja mam takoveho znameho v USA, byla jsem u nej 3×, poprve mi trvalo najit ve svem pokoji postel 14dni, v obyvaku Jen udelana ulicka na projiti. Proste porad neco nosi domu, ale nic nevyhodi. Vsude veci, VSUDE! Spousta krabic, lahvicek od leku, co kdyby nahodou nekdy nejakou potrebovala. Takoveho cloveka tomu neodnaucis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
23.11.12 00:02

S tim nic neudelas, naopak pocitej s tim, ze az se odstehujes a prestanes to nenapadne regulovat skonci to zaskladanym bytem odshora az dolu s ulickama na projiti. Moje babicka byla stejna. Sbirala vsecko. Kelimky od jogurtu, kvetinace, krabicky a lahvicky vseho druhu, obleceni, boty, lampicky, baterie jakekoli, koberce, matrace, casopisy, pohlednice, snury, kabely, proste cokoli se naskytlo tak se vzalo a uschovalo. Dokud zil deda nebylo zaskladano, proste to nedovolil, po jeho smrti se nejdriv naplnily dva sklepy - tak, ze clovek otevrel dvere a dal nemohl, pote byt, od podlahy az po strop a v tom ulicky cca 50cm siroke, komplet v celem byte, zaskladane byly stoly, zidle, prebytecne postele, pote uz to babi nemela kam davat tak to zacala vozit na chatu - tam to pomalu zacalo vypadat jako v byte, ale nastesti muj tata to nenapadne likvidoval. Nenapadne likvidovat veci takovych lidi je hrozne tezke, vetsinou maji presny prehled co kde je a vsimnou si, kdyz neco zmizi. Navic babi byla zvykla delat i zasoby veci jako ruzne saponaty, prasky na prani, jidlo… kdyz zemrela a vyklizeli jsme byt nasli jsme napr. plechovku cigaret z druhe svetove valky, jeste plnou. Asi 40 paru bot, uplne novych, nikdy nepouzitych a dalsich nevim kolik pouzitych. Plno leku, na chate byly 2 kyble plne suchych(a plesnivych) slupek od pomerancu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.11.12 07:08

Omluva za OT
Koukala jste některá na ten dokument? Chápu, že někdo má opravdu psychickou nepohodu, je sběrač a potřebuje pomoc, ale celá čtyřčlenná rodina? Já jsem z toho v šoku, kam až to může zatím, to jsem fakt netušila, že takhle někdo opravdu žije. Brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.11.12 13:17
@Žirafátko píše:
Jo to jí neodnaučíš, s tím nepočítej. Mám ti vyfotit manželovu sbírku kabelů? :cert: :cert: :cert: :lol:

Ježiš, ty máš doma taky elektrikáře? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.11.12 13:18
@mahdalka píše:
Ježiš, ty máš doma taky elektrikáře? :lol:

ne a to je právě to nejhorší :evil: :cert:

holky jak já vám rozumím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.11.12 13:19

@mahdalka ajťáka :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.11.12 13:23
@Žirafátko píše:
@mahdalka ajťáka :,( :,( :,(

Aha, muj má zase plnej sklep kabelů, ale těch elektrickejch a taky zásuvek, vypínačů… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.11.12 13:25

@mahdalka tak to my né :mrgreen:, ale máme 2+1 a v obýváku mám momentálně 6 počítačů složených + 4 rozebrané, 2 monitory, 6 krabic se součástkami, 3 tiskárny, 4 repráky + 2 rozebrané, 4 obrovské krabice plné tonerů a 70kg šuplík s kabely :zed:

pak už je tu jen stůl a gauč :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.11.12 13:54
@Žirafátko píše:
@mahdalka tak to my né :mrgreen:, ale máme 2+1 a v obýváku mám momentálně 6 počítačů složených + 4 rozebrané, 2 monitory, 6 krabic se součástkami, 3 tiskárny, 4 repráky + 2 rozebrané, 4 obrovské krabice plné tonerů a 70kg šuplík s kabely :zed:pak už je tu jen stůl a gauč :mrgreen: :mrgreen:

no potěš 8o Taky dobrý :zed: Můj bejvalej měl motorku - jednou jsem takhle přišla domů a on jí měl natěhovanou v obýváku 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová