Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle je těžký. Určitě znáš přísloví. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Rozhodně máš právo na to se odstěhovat a živit se sama. I to jim prostě nic neříkat a za přítelem prostě jet bez ptaní.
Ale nejlepší je asi si s rodiči sednout a promluvit si. Že prostě bys chtěla víkendy trávit a přítelem a že všechnu práci na které se domluvíte si stihneš přes týden.
Mnooo, moje (před)pubertální děti si taky myslí, že makají jak mourovatí, když občas naplní myčku, uklidí si pokoj a odnesou tříděný odpad
Takže bych asi chtěla znát i verzi příběhu z druhé strany.
A jinak jako dospělý člověk máš právo na osobní svobodu a jako studující na přiměřené výživné. Ale asi bych si rozmyslela, jestli to chci do puntíku vymáhat, protože bys taky mohla přijít o tu výsadu, že se o tebe starají.
@MrsNorris píše:
Tak maj právo nepouštět tě pak dovnitř.
To není to na co jsem se ptala ![]()
Jen kvůli úklidu? Tak je rada jednoduchá, nebuď bordelářka, tím pádem nevznikne žádný bordel, který tě nutí zůstávat doma a uklízet ho ![]()
@MerryEn0010 píše:
To není to na co jsem se ptala
Promiň, ale to se v osmnácti dotazuješ na internetu, zda mají dospělí, plnoprávní občané povoleno se vzájemně věznit?
@MrsNorris píše:
Promiň, ale to se v osmnácti dotazuješ na internetu, zda mají dospělí, plnoprávní občané povoleno se vzájemně věznit?
Ono to nebude tak horký. Vím, jak vypadají,,doupata,, mých dětí. Taky si musí uklidit, pokud chtějí jít ven. Pořád nepochopily, že je jednodušší udržovat pořádek, než likvidovat nepořádek v době, který se jim nehodí.
@AstraG píše:
Ono to nebude tak horký. Vím, jak vypadají,,doupata,, mých dětí. Taky si musí uklidit, pokud chtějí jít ven. Pořád nepochopily, že je jednodušší udržovat pořádek, než likvidovat nepořádek v době, který se jim nehodí.
Obavám se že nevíte nebo spíše nežijete u nás doma a nevíte jaké mám rodiče…. Když moje máma čeká až do 17:00 než přijdu ze školy jen proto abych vysála schody když ona je doma už od 2 hodin a Dobre ví že se musím hodně učit tak opravdu ne vždy je chyba u dětí moje matka je puntičkář a to jak se chová kvůli úklidu normální není
@MerryEn0010 píše:
Dobrý den mám na vás dotaz je mi 18 let za 3 měsíce 19 a žiju s rodiči. Momentálně mám přítele ze kterým jsem skoro 4 roky rodiče přítele znají atd… Teď oč jde, já osobně nikam nechodím a stále studuji 3 ročník SŠ. Každý víkend aspoň 1 den buď sobota nebo nedele se chci vidět s přítelem a rodiče mi to zakazují jen kvůli úklidu atd.. přitom pomáhám jak mourovatá. Mají právo mi vůbec zakazovat a nepouštět mě ven když už jsem plnoletá?Příspěvek upraven 04.02.22 v 17:07
@MerryEn0010 píše:
Obavám se že nevíte nebo spíše nežijete u nás doma a nevíte jaké mám rodiče…. Když moje máma čeká až do 17:00 než přijdu ze školy jen proto abych vysála schody když ona je doma už od 2 hodin a Dobre ví že se musím hodně učit tak opravdu ne vždy je chyba u dětí moje matka je puntičkář a to jak se chová kvůli úklidu normální není
To opravdu nevím, jak to u vás chodí. Ty chodíš do školy, máma do práce. Doma to za Vás nikdo neudělá. Tak se starej o nákupy, vaření, praní a možná si máma po práci s tím vysavačem ráda zatančí.
@MerryEn0010 No vzhledem k tomu, že ve svém věku ob měsíc řešíš ducha na těhotenském testu, asi bych Tě jako rodič za klukem taky nechtěla pouštět, protože Tě chci vidět, jak se ve svém věku staráš o dítě nebo si sama platíš potrat. Takže je to všechno jen o úklidu?
@MerryEn0010 píše:
Hodně učit? My všichni tady jsme taky chodili do školy, takže víme, jak moc a jak často se musí učit.
Milá zlatá, když se tady oháníš dospělostí, tak se tak i chovej. Sedni si s rodiči a vyjednej si podmínky.
Dobrý den mám na vás dotaz je mi 18 let za 3 měsíce 19 a žiju s rodiči. Momentálně mám přítele ze kterým jsem skoro 4 roky rodiče přítele znají atd… Teď oč jde, já osobně nikam nechodím a stále studuji 3 ročník SŠ. Každý víkend aspoň 1 den buď sobota nebo nedele se chci vidět s přítelem a rodiče mi to zakazují jen kvůli úklidu atd.. přitom pomáhám jak mourovatá. Mají právo mi vůbec zakazovat a nepouštět mě ven když už jsem plnoletá?
Příspěvek upraven 04.02.22 v 17:07