Moje práva v 18 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
4.2.22 18:07
@Kfětoslava píše:
Ano, ale z úvodního příspěvku nic z toho není patrno, ale některé hned si přiběhly zaklovat

No, podle jejich dalších diskuzi minimálně neco z toho patrno je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.2.22 18:09
@Andromeda81 píše:
Třeba je narozena na podzim, nebo měla odklad

Ano, zcela jistě je podzimní, když jí bude za tři měsíce 19. :roll: Nejspíš má odklad - víš jak, aby jí rodiče prodloužili dětství.

Osobně tenhle typ odkladů považuju za strašnou blbost rodičů. :nevim: Ale co už. Slečna si holt bude muset na konec dětství počkat do dvaceti, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
4.2.22 18:11

Tvá práva v 18ti letech jsou buď držet krok s pravidly rodičů, když tam bydlíš a nebo si při studiu najít brigádu a jiné bydlení :mavam:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
4.2.22 18:12
@MerryEn0010 píše:
@MerryEn0010 píše:
Dobrý den mám na vás dotaz je mi 18 let za 3 měsíce 19 a žiju s rodiči. Momentálně mám přítele ze kterým jsem skoro 4 roky rodiče přítele znají atd… Teď oč jde, já osobně nikam nechodím a stále studuji 3 ročník SŠ. Každý víkend aspoň 1 den buď sobota nebo nedele se chci vidět s přítelem a rodiče mi to zakazují jen kvůli úklidu atd.. přitom pomáhám jak mourovatá. Mají právo mi vůbec zakazovat a nepouštět mě ven když už jsem plnoletá?
Obavám se že nevíte nebo spíše nežijete u nás doma a nevíte jaké mám rodiče…. Když moje máma čeká až do 17:00 než přijdu ze školy jen proto abych vysála schody když ona je doma už od 2 hodin a Dobre ví že se musím hodně učit tak opravdu ne vždy je chyba u dětí moje matka je puntičkář a to jak se chová kvůli úklidu normální není

Hele, já myslela, že pomáháš jako mourovatá… Tak mákni a vysaj ty schody sama, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.2.22 18:18

A jinak tedy radím vyžádat si od rodičů seznam úkolů na víkend, splnit si své v sobotu a v neděli odjet. Po nějaké době jistě nebude problém domluvit plnění na neděli… :nevim: Pokud se cítíš být dospělá, tak se začni jako dosplělá chovat.

Jo a ještě jedna věc… Začni si hlídat antikoncepci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.2.22 18:41

Prostě se seber a odjeď. Řetězem tě doma přivázat nemohou. A dokud studuješ, živit tě musí, nevím, co to tady některé zkouší. Studuješ, tak opravdu není tvoje povinnost vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
4.2.22 18:49
@Sisika9 píše:
Prostě se seber a odjeď. Řetězem tě doma přivázat nemohou. A dokud studuješ, živit tě musí, nevím, co to tady některé zkouší. Studuješ, tak opravdu není tvoje povinnost vydělávat.

No, zivit ji nemusi, musi ji platit soudem stanovené výživné, coz muze byt sakra rozdil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.2.22 18:52

@Sisika9 jde o to jak ji budou živit. Aby se pak nedivila, kdyby kromě nejnutnějšího nedostala nic navíc. Anebo ji neřekli ať se odstěhuje a jen ji budou platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
4.2.22 19:06

@Andromeda81 já jsem v září, takže vím, ze jsem v 19 maturovala a navíc nebude mít 20 později než v květnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
4.2.22 19:16
@hospodki píše:
@mamule42 ze?

A o tom to je :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
4.2.22 19:20
@Sisika9 píše:

Mně se strašně líbí, jak ty dospělé děti mají jen samá práva a žádné povinnosti.
A živit ji za každou cenu nemusí, dokud studuje, má nárok na výživné, což také nemusí být vejvar a rozhodně nepokryje veškeré náklady. Takže ne, není její povinnost vydělávat, ale měla by se podílet na chodu domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
18724
4.2.22 19:25

@mamule42 me naši taky určitým způsobem drezurovali, nebyla jsem svatá. Chteli abych školu dodelala a nenechala se hned zbouchnout (já teda první teho test zkoušela až nějak v 25-26 letech, takze určite vědomosti jsem měla už v pubertě :mrgreen: ) domluva byla i před maturitou - sobota dopoledne doma a poctivě učit a pak se klidně uvidime až v neděli večer, to musím byt doma do 21 kvůli přípravě věci do školy. Přes týden pomáhat doma. Nějaké demonstrativní odchody z domu neexistovaly. Ano, rodiče mají povinnost živit studující dítě, ale dítě má zas povinnist víc než jen respiraci a dělání bordelu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
4.2.22 19:35
@SAJ píše:
Ano, zcela jistě je podzimní, když jí bude za tři měsíce 19. :roll: Nejspíš má odklad - víš jak, aby jí rodiče prodloužili dětství.Osobně tenhle typ odkladů považuju za strašnou blbost rodičů. :nevim: Ale co už. Slečna si holt bude muset na konec dětství počkat do dvaceti, no.

Jo, s tím podzimem je to blbost. No, můj syn měl taky odklad. Spíš jsem měla strach, že mu něco nepůjde a co tomu řeknou lidi. Zpětně vím, že to bylo zbytečný, ale zas tak moc se nestalo. Slečna na nic čekat nemusí. Závisí na tom, co si prosadí. Já se nadělala blbosti a moc ráda na to vzpomínám. Pak jsem měla odpovědné období a vystudovala a našla si dobrou práci. Ale teda když se dneska podívám zpátky, tak nelituji, že jsem nebyla zodpovednejsi a nedosáhla ještě lepší kariéry. Čeho lituju, že jsem víc neblbla. Hlavně, co se chlapů týče.

• Citovat
  • Upravit
80232
4.2.22 19:37
@MerryEn0010 píše:
Dobrý den mám na vás dotaz je mi 18 let za 3 měsíce 19 a žiju s rodiči. Momentálně mám přítele ze kterým jsem skoro 4 roky rodiče přítele znají atd… Teď oč jde, já osobně nikam nechodím a stále studuji 3 ročník SŠ. Každý víkend aspoň 1 den buď sobota nebo nedele se chci vidět s přítelem a rodiče mi to zakazují jen kvůli úklidu atd.. přitom pomáhám jak mourovatá. Mají právo mi vůbec zakazovat a nepouštět mě ven když už jsem plnoletá?Příspěvek upraven 04.02.22 v 17:07

To jen pro jistotu, než to autor smaže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
4.2.22 19:39
@shadowbabe píše:
Tvá práva v 18ti letech jsou buď držet krok s pravidly rodičů, když tam bydlíš a nebo si při studiu najít brigádu a jiné bydlení :mavam:

Ale nemusí, oni vymeknou… Většinou bývá možná i dohoda, pokud si plní aspoň základní povinnosti. V 18 ji nemůžou držet pod zámkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex