Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kfětoslava píše:
Koukám ženský, kolika vám přijde normální zakazovat deckam chodit ven. Já bydlení svých děti doma ničím nepodminuji, mám je normálně rada a toho, ze jsou na nás finančně závislí, nijak nezneuzivam, ani je tím nevydiram. Aby dospělé dite nemohlo o víkendu ven, jinak ať se odstěhuje, je poněkud choré. Některé matky by si měly najít jiný lék na své frustrace, než buzeraci svých děti.
Ono by to chtělo i pohled rodičů. Může to být zodpovědná holčina, která se zapojuje do chodu domácnosti, nejsou s ní potíže, ve škole má ucházející výsledky… a pak s tebou souhlasím a zákazy chození ven jsou na palici.
Anebo může školu flákat (a pak je tu riziko, že bude „studovat“ ještě hooodně dlouho a viset rodičům na krku), doma pořádně nehne prstem a očekává, že lednice se naplní sama a prádlo naskáče čisté do skříně, každý druhý měsíc se děsí, že je zbouchnutá a domů ji vozí policajti pod vlivem.
No a nebo něco mezi tím, ale to si pak jako dospělá osoba musí s rodiči vyříkat a nastavit pravidla ![]()
@Jahru píše:
Ono by to chtělo i pohled rodičů. Může to být zodpovědná holčina, která se zapojuje do chodu domácnosti, nejsou s ní potíže, ve škole má ucházející výsledky… a pak s tebou souhlasím a zákazy chození ven jsou na palici.
Anebo může školu flákat (a pak je tu riziko, že bude „studovat“ ještě hooodně dlouho a viset rodičům na krku), doma pořádně nehne prstem a očekává, že lednice se naplní sama a prádlo naskáče čisté do skříně, každý druhý měsíc se děsí, že je zbouchnutá a domů ji vozí policajti pod vlivem.
No a nebo něco mezi tím, ale to si pak jako dospělá osoba musí s rodiči vyříkat a nastavit pravidla
Ano, ale z úvodního příspěvku nic z toho není patrno, ale některé hned si přiběhly zaklovat
@Kfětoslava píše:
Ano, ale z úvodního příspěvku nic z toho není patrno, ale některé hned si přiběhly zaklovat
Přece na sebe nebude říkat nehezké věci, i kdyby byly ![]()
@hospodki píše:
V 19 letech lidi snad maturuji a ne ze studují ‘uz’ tretak. Předpokládám, ze rodiče chtějí aby jsi alespoň tu školu dodelala a studijní výsledky nebudou nic moc.
Třeba je narozena na podzim, nebo měla odklad
@Kfětoslava píše:
tak už v 16 řešila několikrát, jestli není těhotná. Ono to s tou její zodpovědností nebude moc horké.
Vzhledem k tomu že to vypadá že snad plánuješ dítě nebo co (podle diskuzí)
je strach rodičů rozhodně na místě.
Kdybys těhotná byla tak tě čeká větší dřina než vysát jedny schody. To jen aby sis to mateřství tak neidealizovala. ![]()
@vokishka píše:
tak už v 16 řešila několikrát, jestli není těhotná. Ono to s tou její zodpovědností nebude moc horké.
Ty hned lustrujes každý nick? Já si myslím, ze spousta dam si koplo rádo, ještě než projely profil dotyčné.
@Kfětoslava píše:
Ty hned lustrujes každý nick? Já si myslím, ze spousta dam si koplo rádo, ještě než přijely profil dotyčné.
jo, při takových diskusích se podívám. Kolikrát právě zjistím, že dotyčný poněkud kecá
Hele, a zkoušela někdy odejít a nazdar?
Já to udělala už ve 14. Rodice sice nadávali, ale já vytrvalá a oni si zvykli. Já už v 16 jezdila sama do zahraničí akupodivu jsem přežila. I když teda pár blbosti jsem udělala, ale mela jsem vetsinou kliku.
Ale doporučuji teda dodělat školu a chovat se tak, abys neohrozovala svoje zdraví. A taky musíš odhadnout míru a povahu tvých rodičů. Ony se dobre vztahy s rodičema můžou nekdy i hodit.
Zkusila bych se s rodiči rozumně domluvit a stanovit nějaká pravidla. Je vám sice 18, ale pořád jste nezaopatřená a oni vás živí. Ona ta vaše křivda stejně nebude tak horká, jak čtu v komentářích výše.
@MerryEn0010
Co je to makat jak mourovata? Z toho co jsi napsala mi nepřijde, že by jsi nějak dřela. A teď v 19 teprve ve třeťáku ![]()
Jinak oni ti můžou zakazovat chodit ven, ty jako plnoletá je nemusíš poslouchat. Ale musíš být připravená nést případné následky
@EvaEpic píše:
Vzhledem k tomu že to vypadá že snad plánuješ dítě nebo co (podle diskuzí)je strach rodičů rozhodně na místě.
Kdybys těhotná byla tak tě čeká větší dřina než vysát jedny schody. To jen aby sis to mateřství tak neidealizovala.
To nevím, ja se v životě tak nevyspala, jako na mateřský. Navíc starat se o dítě mě bavilo. Do ty do by jsem netušila že i hovinka mi můžou vonět. No, tím dotyčné nechci radit, že si má pořídit dítě, ale žádná tragédie by to taky nebyla.
@vokishka píše:
jo, při takových diskusích se podívám. Kolikrát právě zjistím, že dotyčný poněkud kecá
A není to jedno? I kdyby se měla řešit teoretická situace, tak proč ne? Mě je celkem fuk, co nějaký Nick dělá ve skutečnosti.