Moji rodiče a můj syn

13.3.14 22:25

Moji rodiče a můj syn

Dobrý večer,
chci se zeptat na váš nezaujatý názor. Mám 2 děti syna skoro 3 roky a druhého 9 měs.. Jedná se mi o to, že když navštěvuji své rodiče, občas se mi zdá, že mají snad výhrady ke každému v naší rodině vč. sestry, bratra, švagrové, švagra, mého manžela a mě. Můj 3 letý syn, je hodně živý a není uplně jednoduché se mu pořád věnovat, když je tu ještě ten druhý. Jenže, naši mají pocit, že jsem na staršího zlá, že se mu tolik nevěnuju, že si nutí pozornost. Pokaždé, když jsem u nich mám pocit, že mě jen sledují a až zabouchnu dveře hned mě rozebírají. Je pravda že jsem s rodiči v denním kontaktu po telefonu, a vidíme se 1-2× týdně, po telefonu řešíme jak to bude s dětma některé dny, jestli pohlídají, kam půjdou atak. Úž jsem i zvažovala omezit trošku návštěvy a volání, mám pak pocit, že až moc vidí takříkajíc do talíře a to je možná taky špatně. co myslíte vy? jak často se s rodiči setkáváte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
13.3.14 22:31

Tak mozna omezit to volani, by nebylo spatne, ale spise bych jim asi neco rekla o tom,,pomlouvani' ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.3.14 22:31

Nejsi moje sestra? :mrgreen:

já mám rodiče úplně stejné, jen s tím rozdílem, že se vídáme tak 1 za měsíc, voláme si téměř denně. Bydlí na druhé straně republiky.

Je to úplně totožné, jak píšeš, na každém se jim něco nezdá. Pořád řeší, jak vychovávám děti. Někdy už je to fakt na palici :zed:

Ale co s nima, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
13.3.14 22:32

Nemluvis o mych rodicich? :mrgreen: A to ja je mam 200km daleko a beztak jsem uplne na prasky kdyz maji prijet k nam, nebo my k nim. Na jednu stranu furt resi, at deti nebuzeruju a na druhou stranu sili, kdyz deti dupou, nebo nedejbuh sahnou na sklenenou vitrinu :roll: Po odchodu maji jiste namet na dvouhodinovy rozhovor. Nic to nemeni na tom, ze je mam rada i tak :lol: Uz se nezmeni, musis se s tim naucit zit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
13.3.14 22:32

Já si s nima sice nevolám každý den, ale vídáme se taky každý týden :) Ono je těžký jink něco poradit, když to čteme jen z tvého úhlu pohledu. Možná mají rodiče pravdu, možná ne, to my se nedozvíme. Ale když aspoň to volání trochu omezíš, tak tím snad nic nezkazíš. Možná pak mají pocit, že se bez jejich rad neobejdeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.3.14 22:33

Setkáváme se tak, aby to dělalo dobrotu, takže třeba jeden čas jsme se neviděli a nekontaktovali 2měs, jindy se vidíme několikrát týdně. Teď nám to docela klape, tak se vidíme častěji, bydlíme od sebe 15min chůze. Tak až tam příště budeš, rovnou staršího zaúkoluj, ať jde za babičkou, aby si malovali, četli, atd. Ty můžeš mít u sebe mimino a bude. Rozděl a panuj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.3.14 22:33

Tvoje vnímání je minimálně rozostřené tvým mateřstvím, tvým stresem. Prostě jsi přecitlivělá a možná, možná že běžné komentáře vnímáš překlopeně. Možná. :hug:

Já jsem se svými rodiči někdy v kontaktu denně, ale je to tím, že bydlíme na stejné vsi (nikoli však v jednom domě) a že prostě řešíme pracovní a organizační záležitosti… tím pádem téma děti může být jen na odlehčení „tvrdších“ témat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
13.3.14 22:36

Můj děda mě jednou sprdnul, když malej dostal záchvat vzteku při oblékání - během půl hodiny už asi pátý. tak já se smála a povídala mu, snažila se odvést pozornost jinam, a on mi povídá - to ti jako přijde k smíchu, že ho ani neumíš oblíknout bez toho aby plakal? - takže asi tak. asi zapomínají jaké to bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.14 22:38

Díky za podporu že v tom nejsem snad sama…je to hrozný, furt poslouchat jen že ta dělá to a ten je takovej, já su na děcka tak oni si myslí že bych měla dělat jinak…někdy si říkám, že bych jim je strčila na týden a v tom fičáku bych chtěla vidět jak by to dávali jak já…kluk tady lítá neví co dřív, druhej chce taky pozornost je sakra malej sotva začal sedět ale neeee já toho staršího málo chválím, všecko blbě…když mi tady lítá a já kojím, vymotá mě rulu hajzlpapíru a poleje všechn mžný pitím a nevím co asi mu budu vykládat jak je hodnej… ale je to tak musím se naučit s tím žít, je to ta oni se nezmění…měnit se tu musím jááá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
13.3.14 22:40

Tak když ti to vadí, tak omez návštěvy, volání, moc po nich nechtěj hlídat atd a budeš mít klid.. my si voláme 1-2 týdně, jednou týdně se vidíme, hlídají občas, malý je taky aktivní, ale naštěstí nám do výchovy nemluví ani jedni..za chvíli budeme mít taky nové mimčo, tak nevím jak to bude dále :D a to co popisuješ by mi teda vadilo, zvlášt takové pomlouvání za zádama, navíc si myslím že máte vy co dělat at se sehrajete a když do toho kafrají ještě prarodiče :roll: nezávidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.14 22:41
@LadyTommy píše:
Nejsi moje sestra? :mrgreen:

já mám rodiče úplně stejné, jen s tím rozdílem, že se vídáme tak 1 za měsíc, voláme si téměř denně. Bydlí na druhé straně republiky.

Je to úplně totožné, jak píšeš, na každém se jim něco nezdá. Pořád řeší, jak vychovávám děti. Někdy už je to fakt na palici :zed:

Ale co s nima, to nevím.

přesně takže taky přeji hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
@kytička 86 píše:
Díky za podporu že v tom nejsem snad sama…je to hrozný, furt poslouchat jen že ta dělá to a ten je takovej, já su na děcka tak oni si myslí že bych měla dělat jinak…někdy si říkám, že bych jim je strčila na týden a v tom fičáku bych chtěla vidět jak by to dávali jak já…kluk tady lítá neví co dřív, druhej chce taky pozornost je sakra malej sotva začal sedět ale neeee já toho staršího málo chválím, všecko blbě…když mi tady lítá a já kojím, vymotá mě rulu hajzlpapíru a poleje všechn mžný pitím a nevím co asi mu budu vykládat jak je hodnej… ale je to tak musím se naučit s tím žít, je to ta oni se nezmění…měnit se tu musím jááá :-D

Promiň, ale to mě rozesmálo :lol: Hlavně to s tím hajzlákem :lol: No moc bych se smát asi neměla, taky mě to čeká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
@zuzouš píše:
Setkáváme se tak, aby to dělalo dobrotu, takže třeba jeden čas jsme se neviděli a nekontaktovali 2měs, jindy se vidíme několikrát týdně. Teď nám to docela klape, tak se vidíme častěji, bydlíme od sebe 15min chůze. Tak až tam příště budeš, rovnou staršího zaúkoluj, ať jde za babičkou, aby si malovali, četli, atd. Ty můžeš mít u sebe mimino a bude. Rozděl a panuj :mrgreen:
:pankac: to je slovo chlapa :pankac: přesně tak na ně, ať si to aspoň na chvíli připomenou ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.14 22:44
@verrru píše:
Tak když ti to vadí, tak omez návštěvy, volání, moc po nich nechtěj hlídat atd a budeš mít klid.. my si voláme 1-2 týdně, jednou týdně se vidíme, hlídají občas, malý je taky aktivní, ale naštěstí nám do výchovy nemluví ani jedni..za chvíli budeme mít taky nové mimčo, tak nevím jak to bude dále :D a to co popisuješ by mi teda vadilo, zvlášt takové pomlouvání za zádama, navíc si myslím že máte vy co dělat at se sehrajete a když do toho kafrají ještě prarodiče :roll: nezávidím..

Zkusím to, jsem jako ráda že mi malýho vemou že můžu aspoň něco doma udělat, ale třeba dnes…byli jsme domluvení že přijde děda pro malýho a na oběd ho dovede, pak mi volaj že si ho tam nechaj na spaní a dovezou ho ve4..na jednu stranu jsem ráda, že se mu někdo bude moct věnovat, ale mám z toho pocit jako by tím chtěli říct…necháme si ho tady do 4 ať na něj není taková celej den… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.14 22:45
@celipipka54 píše:
Promiň, ale to mě rozesmálo :lol: Hlavně to s tím hajzlákem :lol: No moc bych se smát asi neměla, taky mě to čeká :mrgreen:

v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová