Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky hledala jsem tuhle diskuzy ale nenasla, jsem v 15 tt a mam silny zanet dutiny nosni a celistni dutiny beru antibiotika xorimax 250 mg po 12-ti hodinach, vcera se mi rozjela silena bolest horni celisti ze jsem nemohla ani skousnout nato jist
po konzultaci po telefonu na pohotovosti mi lekar doporucil at hned jedu na ORL. Pani doktorka me vysetrila rekla ze mam veliky zanet v te celisti a predpsali mi k tem antibiotikum jeste kapky do nosu Mommox (kortikosteroidy) mam strikat 2× denne dva vstriky (doktorce jsem rekla ze jsem tehotna a ze uz mam antibiotika) zatim jsem strikla vcera vecer a dneska rano ale jsem z toho takova nervozni a nevim prijde mi to celkem driak dohromady stema AB pro mimi
Mate nekdo zkusenost? Dekuji moc
@Deeja Je to lokální sprej a těch pár dnů neublíží. Spíš se divím, že ti k tomu nedali ješzě nějaké ATB kapky.
A zkus ještě proplachy konvičkou - solným roztokem. Něco vypláchneš, oplasknou ti sliznice a líp to vysmrkáš.
@Hrozina to uz bych asi byla preantibiotikovana
myslis ze teda ten mommox nevadi do toho nosu je pravda ze se mi po nem udelalo hned lepe, jinak proplachuji morskou soli ale prijde mi ze to moc nezabira ![]()
@Deeja píše:
@Hrozina to uz bych asi byla preantibiotikovanamyslis ze teda ten mommox nevadi do toho nosu je pravda ze se mi po nem udelalo hned lepe, jinak proplachuji morskou soli ale prijde mi ze to moc nezabira
Fakt bych to asi týden neřešila. S tou konvičkou jde o to, že ten hnis z dutin aspoň částečně vypláchneš a uvolníš. Protože to liješ do jedné dírky a druhou zo vytíká. Nebo aspoň uvolní a vysmrkáš to. To mně třeba mořská voda ve spreji nikdy neudělala. Místo konvičky se ještě prodává Respimer. Je to podobný princip, ale asi lehčí použití.
@Hrozina zkusim tu konvicku doufam ze to pomuze, asi lepsi tyden brat leky nez byt mesice se zanetem ![]()
@Deeja píše:
@Hrozina zkusim tu konvicku doufam ze to pomuze, asi lepsi tyden brat leky nez byt mesice se zanetem
To určitě. Ještě pomáhá nahřívání tou červenou lampou, ale to nevím, jestli teď můžeš. Každopádně pokud uvidíš, že to není při dobírání ATB dobrý, běž znovu k doktorovi. Často to chce léčbu 14 dní. Dutiny jsou potvory. ![]()
@Hrozina Musim rict ze se mi velmi rychle ulevilo jak od ty priserny bolesti celisti tak i toho ucpanyho nosu ikdyz ten porad citim, ale aspon uz to jde ven. Zitra jdu na kontrolu jak s miminkem tak s tema dutinama tak uvidime.
@Deeja píše:
@Hrozina Musim rict ze se mi velmi rychle ulevilo jak od ty priserny bolesti celisti tak i toho ucpanyho nosu ikdyz ten porad citim, ale aspon uz to jde ven. Zitra jdu na kontrolu jak s miminkem tak s tema dutinama tak uvidime.
Super, tak ať je to všechno dobrý. ![]()
Já beru Mommox už 2 roky v kuse. Jsem teď v 5.mesici a když jsem se na něj ptala, tak mi MUDr. řekl, že je to zanedbatelné množství, že se to do krve ani nevstřebá.