Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Potřebuju koupit monitor dechu a nějak se nemůžu rozhodnout. Dost se mi líbí Angelcare AC401 a slyšela jsem, že je dobrý a planý poplachy nehlásí. jinak nemáte někdo zkušenost s typem AC300 je bez chůvičky. Pak jsem koukala na REER ,ale nevim máte ho některá? a nebo je tu nannynka ,ale slyšela jsem, že ty nové docela spouštějí poplachy.Chci koupit radši úplně nový.
Díky za rady
ahojky.. já jsem ještě neporodila, tak nemůžu poradit vyloženě osobní zkušenost, ale máme doma zakoupený Angel care AC401, který jsem vybrala na základě osobních zkušeností kamarádek.. zatím dle testování bez miminka vypadá, že bude dobrý, ale jak říkám, nemůžu podat osobní zkušenost…
koupila jsem ho na mmb za 3tis, což je super cena a tuším, že je tam tak pořád mají ![]()
Ahojík. Já měla u prvního těhu NANNY a koupili jsme si ho rovnou se dvěmi deskami, byla na to akce. Takže teď u druhého dám novému miminku novou desku pod matraci, i když stará ještě funguje a mimochodem…bez ní by tu možná Madlenka nebyla!!! Já na to nedám dopustit. Měla asi tři týdny, když nás v noci vzbudil ten šílený poplach. Já byla z toho úplně mimo sebe. Zmohla jsem se jen na to…řvát na manžela…a ten rychle vytáhnul malou a šťoural do ní, až začala plakat. Namlouvala jsem si, že to byl planý poplach. Ale asi po dvou týdnech, až jsem sebrala odvahu, jsme desku odzkoušeli. Má to velmi velmi citlivý senzor!!! Na desce ani nemusíš mít ruku, stačí si sednout vedle ní a ona snímá tvůj dech, takže nesepne, ale jakmile jsem vstala, do 20 sekund poplach jak hrom. Pak mi došlo, že Madlence skutečně zachránila život a vlastně i mě. Ani raději nedomýšlím, co by kdyby… Takže za mě…monitor dechu 100%-ně ANO ANO ANO.
Pro lovelytelle:Přidávám se k názoru monitoru dechu…mě od toho všichni také zrazovali,že je to škoda peněz,ale já si to vydupala a mám NANNY…malému je sice 14dní,takže zatím bez poplachu,ale v nemocnici mě poplach z naší postýlky vzbudil 2krát.Určitě si ho kup…ale že je tolik zanček na trhu jsem ani nevěděla,já šla rovnou pro Nanny.
Moni25: taky jsem koukala, že nejlevnější ho maj na MMB, dávala jsem odkaz švagrovce a ta ho za ty peníze taky koupila.
Danmaj: no právě, myslim, že za ty 3 tis to stojí a člověk může aspoň v klidu spát. Jedna známa mi říkala, že ho neměla , že malá spala vedle ní v postýlce a, že v pohodě. Ale radši bude klidnější, když ho bude hlídat ten monitor.
Teerosek: jo je právě hodně značek tak se slyšet víc názorů ,kterej vybrat. Ješte je myslim Babysense.
My měli půjčený (z půjčovny ) Babysense, ten který mají v Podolí. BYl výbornej, výpůjčku jsme si prodloužili ), malá byla po operaci, tak pro jistotu. Žádný planý poplach nebyl. Tedy párkrát jsme odzkoušeli funkčnost tím , že jsme ho nevypli a malou vyndali z postýlky.
Můžu dodat odkaz na půjčovnu.Přišlo mi zbytečné jej kupovat, když je tato možnost (tedy aspoň v Praze).
Teerosek píše:
Pro lovelytelle:Přidávám se k názoru monitoru dechu…mě od toho všichni také zrazovali,že je to škoda peněz,ale já si to vydupala a mám NANNY…malému je sice 14dní,takže zatím bez poplachu,ale v nemocnici mě poplach z naší postýlky vzbudil 2krát.Určitě si ho kup…ale že je tolik zanček na trhu jsem ani nevěděla,já šla rovnou pro Nanny.
Souhlasím s tebou Tery.Mě taky vzbudil už v porodnici.Nevím,jestly jsem ti to říkala.Stačilo s malou jen pohnout a byl slyšet hluboký nádech.Posledně mi v nemocnici při propůjčení říkaly,že to mají od té firmy jako dar,ale neručí za to,že se spustí či ne.Jsou to vyřazené monitory prodeje.Ty co se prodávají by to udělat neměly.Já mám taky NANNY a jsem spokojená.
Ahoj, my máme taky Nanny a planý poplach jsme měli jednou, teď nadávno - malý už cestuje po postýlce, ale tam stačí dokoupit tu druhou desku. Jinak jsme moc spokojeni ![]()
sabi: a kolik stojí ta druhá deska? takže se dá koupit jen s jednou?
no přemýšlela jsem , že si taky půjčíme ,ale nikde není zárkuka, že bude plně fungovat a ješte když jsou vyřazený. Říkaj, že jsou hodně citlivý a na stránkách nanynky maj , že se půjčovat tak nevim.
My meli Nanny..ted bych sla do jineho..spustil se nekolikrat,nastesti planej poplach.Bylo to v dobe,kdy se mala zacala vic hybat,ne vylozene cestovat po postylce,ale treba se jen otocila na bok a na monitoru lezela jen z casti..
Holky…často píšete o planým poplachu…aleeee…jak víte, že šlo o planý poplach? ![]()
Protoze jsem vzdycky tak nejak zachovala klid a videla a citila(prilozenim ruky tesne pod nosanek),ze mala dycha.A hlavne ji to jeceni monitoru kolikrat probudilo.
Já jsem na tyhle situace docela vyplašená, řekla bych, že malá začala dýchat právě proto, že to začalo ječet. No a jak jsem psala…nám se to stalo v noci…ve 3.týdnu…děs…nikomu to nepřeju zažít. Díkybohu to mělo happy end.
DanMaj,ne tim to urcite nebylo,jsem si tim naprosto jista.Chapu,ze mas spatnou zkusenost,ale monitory to proste delaji,Nanny obzvlast..Ze vsech houkani(bylo jich snad deset) se vzbudila asi trikrat,jindy spokojene odfukovala,zatimco monitor rval ![]()