Citrony

139
28.7.10 21:36

citrony

denně sním 1-2 citrony poslední dva týdny je musím mít každý den mám na ně nepřekonateknou chuť a hrozně mě to dobíjí energií, jenže jsem skoro v 5 měsíci a proto se bojím zda-li to neublíží nějak miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.7.10 21:41

Ahoj to nevím zda to neublíží miminku,ale jen jak to čtu tak se mi křiví pusa od představy jak je ten citron kyselý.To tě tedy bdivuju sníst jen tak citron :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
4621
28.7.10 21:42
ivash píše:
denně sním 1-2 citrony poslední dva týdny je musím mít každý den mám na ně nepřekonateknou chuť a hrozně mě to dobíjí energií, jenže jsem skoro v 5 měsíci a proto se bojím zda-li to neublíží nějak miminku.

já bych řekla, jíst na co máš chut :), kdyby jsi chtěla mít klid na duši, zeptala bych se ještě gyndaře na další prohlídce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
28.7.10 21:45

nu já se taky nestačím divit co se to semnou dějě…prostě to začalo jedním a najednou to nestačilo a musím mít aspoň ty dva víc radši ne aby se miminko moc nešklebilo…ale na druhou stranu sem ráda že to nejsou tabulky čokolády :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.7.10 21:48

Myslím že by to ublížit nemělo.Citron obsahuje vit. c stejně jako ascorutin který se podává v těhotenství když špiníš.Nevim ale jestli se třeba ascorutin smí jíst po celou dobu těhotenství?
No raději bych to taky konzultovala,ale myslim si že přebytečné vitamíny se s těla odplaví že předávkování vit. se nedá :nevim:
No jak říkám raději bych se asi také zeptala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
28.7.10 21:50

To tě obdivuju za takový chutě.Mě se kroutí pusa jen na to pomyslím.Při kojení by to asi vadilo,ale v těhu snad ne.Já jsem se ládovala mandarinkama na kila.Nejsou kyselý jak citron,ale taky je to citrus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.7.10 22:07
ivash píše:
nu já se taky nestačím divit co se to semnou dějě…prostě to začalo jedním a najednou to nestačilo a musím mít aspoň ty dva víc radši ne aby se miminko moc nešklebilo…ale na druhou stranu sem ráda že to nejsou tabulky čokolády :-?

já měla ty tabulky čokolády, každý den jednu, někdy i víc, manžel musel v noci do večerky atd. :lol: , ale naštěstí jsem nepřibrala :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.7.10 22:09
Kamča.dalmatinka píše:
Myslím že by to ublížit nemělo.Citron obsahuje vit. c stejně jako ascorutin který se podává v těhotenství když špiníš.Nevim ale jestli se třeba ascorutin smí jíst po celou dobu těhotenství?
No raději bych to taky konzultovala,ale myslim si že přebytečné vitamíny se s těla odplaví že předávkování vit. se nedá :nevim:

ale dá, ale to jsou asi extrémní případy :think:
 http://cs.wikipedia.org/…amin%C3%B3za

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
28.7.10 22:09

Možná jen pozor před porodem, já jsem v prvním těhu cca poslední měsíc pila kiwi sirup a syn se narodil pěkně osypanej. A s dcerou jsem těsně před porodem jedla hroznovej cukr s vit.C a taky se osypala - syn měl jen fleky, ale ona měla opupínkovaný celý záda chudina - sušili jí to lihem a sypali pudrem :roll: :-( ( :oops: asi jsem nepoučitelná, či co. Prostě mi to nedošlo :oops: :roll: :lol: ) V obou případech jsem dostala v porodce sprda, že se před porodem kyselý nemá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.7.10 22:14

Tak já také goglila a v těhotenství se to s vit C nesmí přehánět
metabolické dekompenzace - renální insuficience - bychom neměli provádět infuzi s vit. C. U glomerulonefritidy také nedávat a dále, kde je defekt glukózo-6-fosfát dehydrogenázy. U zjištěné tvorby oxalátových ledvinových kamínků. Nemoci typu- hemochromatóza, thalasemie.U dětí pod 12 let.

Velká pozornost a obezřetnost se má věnovat při podávání vysokých dávek vitamínu C u pacientů se sklonem k ledvinným kamínkům a stejně tak u pacientů, kteří musí dodržovat dietu se sníženým obsahem natria.

Po vysoké dávce tohoto vitamínu může stoupnout jeho koncentrace v moči a může ovlivnit klinicko biochemické parametry ( glukózy, kyseliny močové, kreatininu, anorganického fosfátu), takže se výsledky mohou jevit jako falešně pozitivní. Po vysoké dávce vitaminu C se také může jevit falešně zkouška na okultní krvácení. U diabetiků může být po infuzi pozorována labilní glukózová křivka.

Vzájemné reakce s jinými prostředky:
Kyselina askorbová může ovlivňovat účinky antikoagulancií. Současné užívání askorbové kyseliny a fluphenazinu vede ke snížení koncentrace fluphenazinu v séru. Současné užívání askorbové kyseliny a kyseliny acetylosalicylové sníží vylučování kyseliny acetylosalicilové do moči a naopak zvýší vylučování kyseliny askorbové. Saliciláty inhibují vstup kyseliny askorbové do leukocytů a trombocytů. Vysoké dávky vitaminu C by měly následovat po chemoterapii (podle poločasu rozpadu chemoterapeutika 1-3 dny), tady klinická data o možných interakcích chybějí.

Těhotenství a kojení: tato terapie by neměla být prováděna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.7.10 22:19

Vitamín C má ve velkých dávkách výrazné projímavé účinky, typicky (pro osobu s „dobrým zdravím“) v množství 5-20 gramů denně rozdělených do několika dávek, ačkoli vážně nemocní lidé[1] mohou užívat 100-200 gramů bez projevů předávkování vitamíny

p.s. já měla malého taky osypaného a prý „mamka slupla něco kyselého“ jak písou holky, před porodem bych to vynechala, ale mě se chutě měnily, tak třeba to ani nebudeš řešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
28.7.10 22:38

Hm, tak já pila ocet ( neředěný, jen tak z lahve), Lahev octa jsem měla tak na 4-5 dní a když mi ocet přestal stačit, tak jsem lízala kyselinu citronovou. Nemohla jsem si pomoct. Doktor mi na to tehdy řekl, že ať to piju alespoň ředěný s vodou a tu kiselinu taky s vodou. Fuj tajxl. Naštěstí mě to přesně v půlce těhotenství přešlo a začala jsem jíst nutelu na kila. Přibrala jsem jen 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
28.7.10 22:39

KYSELINU samozřejmě, ne kiselinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
29.7.10 14:59

Mňam, citrony miluju už od dětství a teď mi chutnají pořád. Toho vitaminu C ve 2 citronech není tolik, aby to způsobilo nějaké potíže, spíš bych se bála alergických reakcí u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.8.10 09:43

A jakej je rozdíl, když sní denně dva citrony, než když sní denně jiný ovoce/zeleninu ve větším množství?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí